Hm, gdzieś wyczytałam, że np. ślimaki nie lubią ciemierników, także obmyśliłam, że można je sadzić obok host, może na nornice i inne gryzonie też podziała (ciemiernik jest trujący, ma korzenie z drażniącym sokiem).
Hmmm, no nie wiem....Ciemierników na froncie i tak nie przewiduję
Lecę zobaczyć czy mnie w ogrodzie nie ma
I co spotkałeś siebie w ogrodzie???
Spotkałem, ale tylko na chwilę - potem uciekłem na zakupy Fotki porobię jutro
Witaj Aniu
Nakierował mnie do Ciebie Sebek, bo szukałam sprawdzonych sprzedawców żurawek ptrzez internet a Ty ponoć masz jakieś sprawdzone źródła. Więc jeśli możesz to bardzo prosiłabym Cię o namiary. A ogród...............cudny, tytuł wątku zdecydowanie nieadekwatny do tego co widać
Hm, gdzieś wyczytałam, że np. ślimaki nie lubią ciemierników, także obmyśliłam, że można je sadzić obok host, może na nornice i inne gryzonie też podziała (ciemiernik jest trujący, ma korzenie z drażniącym sokiem).
Sebek dzięki za miłe słowa,ale wiesz dobrze,że bałagan straszny i muszę to w końcu powkładać jak należy .Mam problem z "rozsypaniem" "kulek" po 3 rabatach.
Np. na tej rabacie 1 gdzie tworzy się stożek mam dwie kulki i tak sobie wsadziłam je jak widać,a raczej nie widać za późno poszłam robić to zdjęcie szarawo już na dworze.
Spójrz czy dobrze leżą swoim okiem proszę
Następnie na rabacie z koniką jest przy niej trzecia kulka ,która nie wiem czy nie jest zbyt blisko świerka.Ja wiosną konikę jeszcze wysmuklę bo wygląda jak ja po czekoladkach
Te kulki są w dobrej odległości - mają też dobre miejsce
Dzięki Sebek tu Danusia zaproponowała,żeby dorzuciła jeszcze kulkę lub dwie nie wiem
Sebek dzięki za miłe słowa,ale wiesz dobrze,że bałagan straszny i muszę to w końcu powkładać jak należy .Mam problem z "rozsypaniem" "kulek" po 3 rabatach.
Np. na tej rabacie 1 gdzie tworzy się stożek mam dwie kulki i tak sobie wsadziłam je jak widać,a raczej nie widać za późno poszłam robić to zdjęcie szarawo już na dworze.
Spójrz czy dobrze leżą swoim okiem proszę
Następnie na rabacie z koniką jest przy niej trzecia kulka ,która nie wiem czy nie jest zbyt blisko świerka.Ja wiosną konikę jeszcze wysmuklę bo wygląda jak ja po czekoladkach
Te kulki są w dobrej odległości - mają też dobre miejsce
AniuDS - dziękuję pozdrawiam serdecznie! pewnie przed zimą będę zamęczac Cię pytaniami o róże.....
Aniu (monteverde) - dziękuję ! grzybek cudny !!! ja nie lubię zbierac, ale las uwielbiam jeździmy całą rodzinką rowerami po lesie w każdą niedzielę (póki pogoda sprzyja), potem kominek, ciacho.... basen.....
No pewnie, myślami jestem z Tobą. Jazdy na rowerze podobno się nie zapomina, czego nie mogę powiedzieć o jeździe samochodem. Tutaj jest zupełnie na odwrót
Nie strasz mnie, że nic nie będę pamiętać...
Spoko Sebuś.. najwżniejsze dobre wycieraczki.... coby pozamiatać nieuważnych na drodze......