Muszę ponownie zrobić zdjęcia.
Rabata 3 na niej kulka wykulkowana bez dwóch zdań nie powiem skromnie obok rh i za jednorocznymi dwa cisy małe też mam wystrugać z nich kule.Żurawkę Lime Marmolade podzieliłam mam 9 sadzonek,jest też hodowla runianki .Jednoroczne zasłaniają również hortensję Bobo,ale tu będzie przeniesiona Limelight z rabaty nr 1. Na trójce miały być trzmieliny na pniu sztuk dwie,ale się waham bo przemarzają i szukam alternatywy ...Może jakieś pomysły ?Będę wdzięczna Wiatry tu są więc nie da rady szlachetności jakiś
Wklejam najpierw Twoje zdjęcia i powiem, że na pierwszym to kolorystyka jak w ogrodzie z lustrem, bardzo mi się podoba, dodałabym tam żółtych żurawek, to dopiero będzie bomba Koło świerka Conica widzę jakieś, ale dalej by się przydały.
Tego dużego miskanta pewnie trzeba zabrać, wpychanie go za stożka zniszczy kiedyś topiara, szkoda by było. Chciałaś Morning Ligt zabrać czy dużego?
Te kompozycje ładnie wyglądają, brakuje tylko czegoś na pniu, choćby trzmielin, albo śliwy dziecięcej szczepionej, o kuli z cisa nie wspomnę, ale droga będzie
Marta, super zdjęcia ranne ogród cały czas się zmienia, i za radą Danusi dałabym te sliwy na pniu, też je posadziłam, niedrogie i wytrzymałe, a bordo kolor fajnie komponuje z zielenią; moje będę strzyc w kule;
a teraz wrzucam firletkę, ona się tak rozrasta, o ile zostawisz nasiona, rosiewa się, ale możesz część wywalić sadzonek, część zostawić; kwitnie fuksjowo, ja osobiście bardzo ją lubię i zadarnia u mnie gołe połacie, jako naturalna metoda przeciw chwastom
Wchodzę i miła niespodzianka
Dziękuję Danusiu spodziewałam się szczerze tekstów,że totalny bałagan,a kolorystyka o niej nie wspomnę ,ale kolor dopasowałam do różowiejącej hortensji .Taka cała tajemnica koloru.W planie miała być różowa żurawka,ale jest zielona Lime Marmelade po przeciwnej stronie podzielona na 9 sadzonek
Dwie koło koniki są schowane bo się palą na słońcu marmelade raczej nie.
Chciałam przenieść teraz tego dużego miskanta bo on wielki i pytałam czy mogę to teraz zrobić , natomiast M.F. bardzo mi się podoba tylko tak jak jest wsadzony ginie na jasnej ścianie domu ???I myślałam dać go na rabatę gdzie kulka i rh nr 2 bo tam jest tło z tych jeszcze niezakrywających przęseł tuj ???A jak sądzisz Danusiu widać tą trawę tutaj ???Jak wspomniałam mam z wysprzedaży drugą miały tu być obie .A hortensja będzie tu za wielka chyba i dam tu Bobo czekające w donicy ???
Natomiast Limelight wsadzę właśnie po przeciwnej stronie.
Tam gdzie konika będzie też Bobo,a nie Anabell tą gdzieś wcisnę bo w sumie jest ładna
Ja na jednym ze zdjęć ustawiłam w donicy to co mam na rabatę 1 .Bobo,żurawki różowe ,hosty i są dwa rozchodniki .Czymś trzeba łatać )))))))))))Ale są ładne w sumie
Ale jak widzisz tu jasne żurawki to sprawdzoną odmianą jak na razie jest ta Lime Marmelade
Danusiu,a ta śliwa dziecięca szczepiona to ta co masz przed murem u siebie umra ...czy coś mniejszego ?
Ja muszę brać pod uwagę T
Ja zamieniam Limelight na Bobo,żeby jej okna nie zasłonić na dole.
Na tej rabacie maj/czerwiec wyskakują czosnki i chciałabym je zostawić i chyba przysłonią ich liście rozchodniki,albo liliowce.
Czyli tak jak rozumiem zostawiam kulki tak jak są tylko do tej pierwszej dodać jedną czy dwie ???
To będą moje wynalazki tylko będę je cięła do różnych rozmiarów
Już wiem,że mam nie wkładać miskanta obok cisa i za cisem i obok powkładałam dąbrówkę wariegatusa może tak być ?
Mam runiankę jeśli lepsza ?
Cieszę się,że nie jest najgorzej ,dałaś mi jakąś iskrę nadziei,że nie zabrnęłam w coś beznadziejnego,
Ja oglądałam projekt z Lustrem muszę tam zajrzeć jeszcze raz może coś podpatrzę
Dziękuję podbudowałaś mnie bo stoję w miejscu nie pewna co ma robić nawet z tym co już mam w ziemi i zakupami oczekującymi .
Jeszcze poproszę o opinię z tym miskantem cieniutkim i ile kulek w sumie mam tu włożyć .I jestem ciekawa czy ten miskant kwitnie ?