Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 14:37, 05 kwi 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)
Pokażesz rabatę z Twoją "nieuczesaną" buchannani?

25 marca widziałem je ostatni raz i wyglądały tak końcówki nawet pozwijane nie były

Coś jeszcze, coś więcej... 14:34, 05 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

To przyjmuję do wiadomości. Szansę będą miały już wszystkie wcześniej różnie bywało.

U mnie tak samo, chociaż nawet nie pamietam kiedy mi coś padło... Może mam dobra rękę do roślin?
Anna i Ogród 13:33, 05 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziś siałem warzywa i kwiatki zgodnie z zaleceniami kalendarza księżycowego - zobaczymy jak będzie

Ja pierwszy raz więc jestem ciekawa co będzie dalej.

Powodzenia Sebek
Coś jeszcze, coś więcej... 13:27, 05 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Sam na początku obchodziłem się z roślinami jak z jajkiem - teraz nie widziałbym problemu w przejechaniu roślin kosą spalinową na wiosnę

Wiosenna masakra piłą spalinową Sebka

Może to chodzi o to, że w tym sezonie znów wydam majątek na rośliny-każda strata jest wtedy bolesna-potem kiedy do ogrodu dokupuje się pojedyncze sztukii co jakiś czas coś zdechnie-to może już do przełknięcia?
Lawendowy zawrót głowy 09:46, 05 kwi 2017

Do góry
Karolinko a niedziele to miło wspominam a dziś dopiero środa buuu buxiaki

Ewcia zaraz lecę coś tam znowu wymyśliła.

Beatko ))) trawnik żyje to najważniejsze bo trochę się matwilam po moich listopadowy pomysłach.

Hello Łukasz ....kiepska ze mnie organizatorka wiec może Ty coś zaproponujesz )

Anula o psie to bym mogła więcej niż o ogrodzie ....dzięki bardzo. Mam problem bo nie zrobiłam jeszcze oprysku zong normalnie .

Sebek trawnik to efekt listopadowej wertykulacji hihi !

Basiu myślę że duża robotę w ogrodzie robią zimozielone . dziękuję

Ewka no widzę ze do kolejnej roboty mnie zaciągasz hihi nie kancikow nie robiłam. Moje ciemierniki odmianowe wreszcie kwitną. I roza ma tysiące liści )

Edziu się zobaczy co z lawenda musze przyciąć i czekamy ))) Buziaki

Marzenko pierwsze liście juz SoM
Moja codzienność - ogród Oli 08:54, 05 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie mówcie o porzadkach w domu... dziś ogarniałem kuchnię i znów szafki w środku są białe, ale co się uszorowałem to moje

Moje buchannani wyglądały ostatnio aż dziwnie świetnie - nie zamierzam ich nawet czesać

Ja to się zastanawiam czy moje Buchannani w ogóle przeżyły nic nowego jeszcze nie widać
Coś jeszcze, coś więcej... 23:17, 04 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Sam na początku obchodziłem się z roślinami jak z jajkiem - teraz nie widziałbym problemu w przejechaniu roślin kosą spalinową na wiosnę

)) dobre
Coś jeszcze, coś więcej... 23:14, 04 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

I ja również!

Alina z ogrodu u stóp klasztoru raz mi mówiła, że nawet po posadzeniu jak jej coś padnie to daje roślinie szansę do następnego roku - nawet jak coś padnie latem to nierzadko odbija od korzenia wiosną następnego roku

To przyjmuję do wiadomości. Szansę będą miały już wszystkie wcześniej różnie bywało.
Mój 4 arowy azyl... 23:10, 04 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Pierwszy raz odkąd grzebię w ziemi nie zrobiłem kopczyków - może nie pożałuję tego

Sebku, kiedyś spryskałam róże chwastobójczym środkiem i odbiły! Prawie wszystkie!
Musisz mieć nadzieję, bo szkoda by ich było. Uważam, że warstwa śniegu wystarczająco chroniła korzenie. To pędy przemarzły, bo przed mrozami nie zdążyły wejść w stan spoczynku.
Głowa do góry!
Coś jeszcze, coś więcej... 23:06, 04 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Miałeś rację Sebek...zauważyłam dzisiaj kilka pąków liściowych ) cieszę się, jak małe dziecko.

I ja również!

Alina z ogrodu u stóp klasztoru raz mi mówiła, że nawet po posadzeniu jak jej coś padnie to daje roślinie szansę do następnego roku - nawet jak coś padnie latem to nierzadko odbija od korzenia wiosną następnego roku
Coś jeszcze, coś więcej... 23:05, 04 kwi 2017

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Dzięki Sebek. Tak właśnie myślałam, bo widzę na forum często te pienne formy i coś wątpię, żeby właściciele je wykopywali na zime i wstawiali do garażu

Na moje też donice czekają, myślałam, żeby je dołować na zimę, ale z tego co piszesz to wystarczy że ją dam do osłoniętego miejsca

No i się wyjaśniło Oby tylko i u Ciebie było skuteczne Bo to co rośnie w jednym miejscu niekoniecznie urośnie nawet parę metrów dalej
Coś jeszcze, coś więcej... 23:03, 04 kwi 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Ja mam trzmielinę na pniu w donicy na balkonie. Zimowała teraz drugą zimę bez żadnego okrywania, nie doznała najmniejszego uszczerbku i właśnie wypuszcza świeże zieloniutkie listeczki

To dobra wiadomość
Coś jeszcze, coś więcej... 23:03, 04 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

No, widzisz swoją niską, pienną koszę ile się da, a tu się zastanawiam dzięki serdeczne sekator w dłoń.

Coś jeszcze, coś więcej... 22:57, 04 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeszcze nie wykopuj, choć powinna już dawać oznaki życia, tzn. pąki powinny powoli pękać.
Jak tak głośno myślę, to ona zawiązała pąki latem 2015, zima 2015/2016 nie była mroźna, wlaściwie jej nie było i się magnolii upiekło. Znowu zima 2016/2017 przez właściwie 2-3 tygodnie dała nam i ogrodom mocno w kość, a magnolia z osłabionym systemem korzeniowym mogła tego nie znieść... Obserwuj ją, bo może nie zakwitnie, ale ruszy z liśćmi później.

Miałeś rację Sebek...zauważyłam dzisiaj kilka pąków liściowych ) cieszę się, jak małe dziecko.
Anna i Ogród 22:55, 04 kwi 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jeśli ktoś jeszcze ma wątpliwości w to czy kalendarz księżycowy z którego korzystam się myli to proszę bardzo. Dziś czwarty dzień. Tak wyglądają moje pomidorki posiane 29 marca. Na razie 2 szt ale w jakim tempie?

Dziś siałem warzywa i kwiatki zgodnie z zaleceniami kalendarza księżycowego - zobaczymy jak będzie
Ogródek Iwony II 22:53, 04 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Ale nie rozumiem turzycy palmowej na tle bukszpanów - ona ma przecież z dobre 70 cm u mnie, na lichej ziemi bez podlewania... Po za tym położy się na nie i będą łyse - przemyśl jeszcze ich kwestię

Sebek, jutro pokażę. Chodzi o wąską rabatę przy dużym żywopłocie bukszpanowym, przy wejściu do domu... Tam najlepiej jakaś trawka tylko. A palmowa lubi półcień. Tam właśnie tak jest
Moja codzienność - ogród Oli 22:51, 04 kwi 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Dajcie spokój z tą czystością to już się nudne robi
Jest w miarę ogarnięte ale perfekcji nie ma i nie będzie, żwir na podjazdowej dalej z korą i grabowymi liśćmi ale nie mam do tego weny ogród to nie dom choć a i w domu porządek trwa góra jeden dzień

Nie mówcie o porzadkach w domu... dziś ogarniałem kuchnię i znów szafki w środku są białe, ale co się uszorowałem to moje

Moje buchannani wyglądały ostatnio aż dziwnie świetnie - nie zamierzam ich nawet czesać
Mój 4 arowy azyl... 22:48, 04 kwi 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mnie też, Sebastianie, szkoda róż. Od czasu jak mam działkę tylko raz tak mocno przemarzły, ale była to wina bezśnieżnej, mroźnej zimy.
Tym razem było inaczej; śnieg był, ale długa, w miarę ciepła jesień nie pozwoliła im wejść w stan spoczynku i mrozy pędy dopadly. Ale jeśli były okopczykowane, to jest nadzieja, że ładnie odbiją, a przy tym będą zdrowsze. Tak myślę...

Pierwszy raz odkąd grzebię w ziemi nie zrobiłem kopczyków - może nie pożałuję tego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 04 kwi 2017

Do góry
Jak tak dalej pójdzie ta pogoda to przegapię kwitnienie wszystkich cebulowych u siebie

Nowa rabata super, ale czym ją wysypiesz? Bo od kory murki Ci się usyfią..
Ogródek Iwony II 22:42, 04 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Świetnie to wygląda

Ale nie rozumiem turzycy palmowej na tle bukszpanów - ona ma przecież z dobre 70 cm u mnie, na lichej ziemi bez podlewania... Po za tym położy się na nie i będą łyse - przemyśl jeszcze ich kwestię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies