Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

olga80 22:26, 04 kwi 2017

Iwonko u Ciebie jak zwykle prace ogrodowe na wysokich obrotach podwójna ścieżka chodnikowa wygląda super a jeszcze jak trawka urośnie
Sebek 22:42, 04 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Świetnie to wygląda

Ale nie rozumiem turzycy palmowej na tle bukszpanów - ona ma przecież z dobre 70 cm u mnie, na lichej ziemi bez podlewania... Po za tym położy się na nie i będą łyse - przemyśl jeszcze ich kwestię
Iwk4 22:53, 04 kwi 2017

Sebek napisał(a)

Ale nie rozumiem turzycy palmowej na tle bukszpanów - ona ma przecież z dobre 70 cm u mnie, na lichej ziemi bez podlewania... Po za tym położy się na nie i będą łyse - przemyśl jeszcze ich kwestię

Sebek, jutro pokażę. Chodzi o wąską rabatę przy dużym żywopłocie bukszpanowym, przy wejściu do domu... Tam najlepiej jakaś trawka tylko. A palmowa lubi półcień. Tam właśnie tak jest
Zana 06:30, 05 kwi 2017

Iwonka, super zmiana. I znowu do przodu
06:36, 05 kwi 2017
Iwonko, podoba mi się twoja ścieżka, a jak trawnik urośnie to już w ogóle będzie pięknie
Iwk4 06:54, 05 kwi 2017

Noooo... do przodu
Ale sama bym dalej stala w miejscu. To jednak dla chlopa taka robota. Jak pomyslę o Beatce, co sama zakładała wielki trawnik i walcowała, siała i walcowała, to jeszcze mi dziewczyny żal.
Z tą trawką, jak radzicie?
Już siac? Boje si, gdyby mialy przyjsc mrozy...
bacowa 07:33, 05 kwi 2017

Ścieżka fajnie wyszła , w głowie nie mogłam jej sobie umiejscowić . Teraz widzę na foto gdzie to jest.
Trawy dobrze zapamiętałaś. , oby zdrowo rosły bo to dobry rok dla traw.

Edit : siej trawę póki ziemia wilgotna , mrozu się nie obawiaj, nie szkodzi ani nasionom , ani młodej trawie.
malkul 08:22, 05 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Iwonko już rozumiem twoje dopytanei w sprawie wycinanai wokół płyt

no powiem Ci moja droga że wyszło u Was miodzio to! brawo dla Zbyszka
Szafir 09:18, 05 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)
W sobotę były prace ziemne.

piknie, tylko zamiast tych plytek po prawej rosliny chyba by lepiej wygladaly
09:55, 05 kwi 2017
Iwonko nadal bywam u ciebie ale mniej ciałkotu zostawiam czytam o odrobionej Ewie ...ja u siebie walcze ...i niby jestem odrobiona ale juz zaczełam plewic i taeraz tak zejdzie do jesieni + przesadzanki

PS. wyrównany teren pod trawnik ogladam ...zazdroszczę postepu) bo u mnie na froncie czeka ...juz w sobote chłopcy sie wzieli ...ale jeszcze daleka droga bo teren wiekszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies