Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

Sebek 23:03, 04 kwi 2017

Zana napisał(a)
Ja mam trzmielinę na pniu w donicy na balkonie. Zimowała teraz drugą zimę bez żadnego okrywania, nie doznała najmniejszego uszczerbku i właśnie wypuszcza świeże zieloniutkie listeczki

To dobra wiadomość
Sebek 23:05, 04 kwi 2017

Rojodziejowa napisał(a)
Dzięki Sebek. Tak właśnie myślałam, bo widzę na forum często te pienne formy i coś wątpię, żeby właściciele je wykopywali na zime i wstawiali do garażu

Na moje też donice czekają, myślałam, żeby je dołować na zimę, ale z tego co piszesz to wystarczy że ją dam do osłoniętego miejsca

No i się wyjaśniło Oby tylko i u Ciebie było skuteczne Bo to co rośnie w jednym miejscu niekoniecznie urośnie nawet parę metrów dalej
Sebek 23:06, 04 kwi 2017

frezja napisał(a)

Miałeś rację Sebek...zauważyłam dzisiaj kilka pąków liściowych ) cieszę się, jak małe dziecko.

I ja również!

Alina z ogrodu u stóp klasztoru raz mi mówiła, że nawet po posadzeniu jak jej coś padnie to daje roślinie szansę do następnego roku - nawet jak coś padnie latem to nierzadko odbija od korzenia wiosną następnego roku
frezja 23:14, 04 kwi 2017

Sebek napisał(a)

I ja również!

Alina z ogrodu u stóp klasztoru raz mi mówiła, że nawet po posadzeniu jak jej coś padnie to daje roślinie szansę do następnego roku - nawet jak coś padnie latem to nierzadko odbija od korzenia wiosną następnego roku

To przyjmuję do wiadomości. Szansę będą miały już wszystkie wcześniej różnie bywało.
frezja 23:17, 04 kwi 2017

Sebek napisał(a)

Sam na początku obchodziłem się z roślinami jak z jajkiem - teraz nie widziałbym problemu w przejechaniu roślin kosą spalinową na wiosnę

)) dobre
Tusiala 08:29, 05 kwi 2017

Pokażesz rabatę z Twoją "nieuczesaną" buchannani?
09:24, 05 kwi 2017
czytam o myciu szafek kuchennych , moje tez przyciągają brud ...zwłaszcza drzwiczki ...magiczne gabeczki polecam ...płyny i inne takie u mnie sie nie sprawdziły.
kasja83 13:27, 05 kwi 2017

Sebek napisał(a)

Sam na początku obchodziłem się z roślinami jak z jajkiem - teraz nie widziałbym problemu w przejechaniu roślin kosą spalinową na wiosnę

Wiosenna masakra piłą spalinową Sebka

Może to chodzi o to, że w tym sezonie znów wydam majątek na rośliny-każda strata jest wtedy bolesna-potem kiedy do ogrodu dokupuje się pojedyncze sztukii co jakiś czas coś zdechnie-to może już do przełknięcia?
Makao_J 14:18, 05 kwi 2017

Jak moje rośliny będą już tak dorodne jak Twoje to też przestanę na nie chuchać i dmuchać jak Ty ale póki co niestety, po takim luźnym sezonie raczej nie wiele by mi zostało na kolejny sezon Dzieciarnia biega i nie patrzy czy to kwiat czy zielsko. Strasznie wkurza mnie to pilnowanie ale na razie muszę
Sebek 14:34, 05 kwi 2017

frezja napisał(a)

To przyjmuję do wiadomości. Szansę będą miały już wszystkie wcześniej różnie bywało.

U mnie tak samo, chociaż nawet nie pamietam kiedy mi coś padło... Może mam dobra rękę do roślin?