Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogródek Agam 14:30, 27 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

A to mnie zdołowało Nie wierzę, że mogłyby mi się udać takie piękne tulipany przez więcej niż jeden sezon.... u mnie jakoś one znikają .

Rewelacyjnie z Ice Dance wyglądają!

To ich pierwszy rok, nie żartuj że mogłyby zniknąć. 100 cebul tam wepchałam.
Ogródek Agam 14:19, 27 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)

Angelique są śliczne, takie delikatne. Dzisiaj wyglądają tak i wydaje mi się że coraz bardziej różowe są.

A żurawki już upchane do ziemi. Niech rosną zdrowo .

A to mnie zdołowało Nie wierzę, że mogłyby mi się udać takie piękne tulipany przez więcej niż jeden sezon.... u mnie jakoś one znikają .

Rewelacyjnie z Ice Dance wyglądają!
Ogród Wioli 19:14, 26 kwi 2014

Do góry
Witaj Wiolu,

Spora dzialka, wiec sporo pracy, ale najwazniejsze, ze sprawia Ci to radosc

Jesli prosisz o rady, to wtrace swoje trzy grosze Na rabacie kulkowej masz ciemna zielen bukszpanow, wiec dobrze by bylo rozjasnic. Trawki to swietny pomysl, ale musisz podjac decyzje, czy maja byc ozdobne przez caly rok, czy moze na wiosne chcesz tam miec cebulowe a potem trawki.
Przy opcji pierwszej proponuje turzyce. Jest wiele odmian, na forum najpopularniejsze to Ice Dance o szerokim ulistnieniu lub Frosted curls o cieniusienkich zdzblach.
Ja widzialabym tutaj jednak opcje druga, czyli wiosna mnostwo cebulowych, najpierw krokusy, potem narcyzy i tulipany a potem Hakonechloe macra All Gold - intensywnie i soczyscie zolta, lub rozplenice Little Bunny na przyklad, ktore na jesieni maja urocze kwiatostany jak kocie ogonki

Wydaje mi sie, ze zrobilas za duzo "fal" i pewnie ciezko to sie kosi, ja bym zlagodzila ta linie i dala dwa roznej wielkosci brzuszki.

Ta kula w hortkach, no nie wiem, nie lepiej zrobic zakacik czysto hortkowy? Albo rodkowy?

Warzywnik niesamowity Widac, ze Ci rosnie wszystko pieknie

Pozdrawiam i zycze powodzenia w zmianach
Ogród z łezką 19:34, 24 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu- czytam rozważania o trawkach bo sama mam ten kłopot co do buksików:
narazie mam carex morrowii green dance, a miało być ice dance (wg mnie ładniejsze bo jaśniejsze). A pomiędzy chcę czosnki główkowate (jesienią będą ładne).

A jeśli chodzi o tą moją trawkę, to mam chyba bronze form- ale to tylko przypuszczenie bo była kupowana bez etykiety. Dostałyście ją z Anią ode mnie.Tak wyglądała w zeszłym roku,tj w drugim sezonie od posadzenia. Lubi sucho. Ja lubię to jej pokładanie- patrz fotka poniżej

A jesienią w bestwince oszalałam jak zobaczyłam wybór traw. Patrzyłam głównie na carexy (bo zimują) i kupiłam carex comans amazon mist i carex buchananii red rooster ( ale dopiero w tym roku zobaczę ich urodę)
Pozdrowionka, miłych łowów My chorujemy i pojadę tam niestety w innym terminie.

Sucho lubi??? Nie mam jej na sucho zaplanowanej, nooo, tej od Ciebie. Na razie podzielona na dwa sobie w ziemi siedzi i czeka na przesadzenie na docelowe miejsce, ale to miejsce nie jest suche!!! Myślałam, że podobne warunki lubi co ta moja stara, to chyba mi na buchanani wygląda, bo stercząca jest. Marzenka mi ją zidentyfikuje. U mnie stała 3 razy w wodzie po powodziach i żyje!!! Teraz muszę kombinować gdzie te od Ciebie na salonową rabatkę posadzić, tam sucho, rabata na drenażu jest...dobrze, że piszesz o tym suchym, bym je zamordowała nieświadomie...
Powiedz mi jeszcze skąd mam wiedzieć, że te od Ciebie żyją...trochę im czupryny chlasłam, wypuszczać chyba coś musi ponad to chlaśnięcie, tylko kiedy???

Szkoda Ula, że Cię nie będzie...
Ogród z łezką 18:26, 24 kwi 2014

Do góry
Kasiu- czytam rozważania o trawkach bo sama mam ten kłopot co do buksików:
narazie mam carex morrowii green dance, a miało być ice dance (wg mnie ładniejsze bo jaśniejsze). A pomiędzy chcę czosnki główkowate (jesienią będą ładne).

A jeśli chodzi o tą moją trawkę, to mam chyba bronze form- ale to tylko przypuszczenie bo była kupowana bez etykiety. Dostałyście ją z Anią ode mnie.Tak wyglądała w zeszłym roku,tj w drugim sezonie od posadzenia. Lubi sucho. Ja lubię to jej pokładanie- patrz fotka poniżej

A jesienią w bestwince oszalałam jak zobaczyłam wybór traw. Patrzyłam głównie na carexy (bo zimują) i kupiłam carex comans amazon mist i carex buchananii red rooster ( ale dopiero w tym roku zobaczę ich urodę)
Pozdrowionka, miłych łowów My chorujemy i pojadę tam niestety w innym terminie.
Marzenie o... 13:54, 24 kwi 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Carex ice dance jest naprawdę godna polecenia. U mnie nie jest jakaś szalowa, bo stosunkowo młoda jest, ale zobacz np u Madzenki - jak z katalogu Gęściej chyba nie ma potrzeby sadzić, bo ona z roku na rok jest szersza - wypuszcza z rozłogów, chyba że chcesz mieć efekt od razu, to jak najbardziej tak.

o dzięki! zaraz do niej zajrzę

tak właśnie chciałabym mieć efekt od razu będę się dzielić najwyżej jak zbyt się rozrośnie
Ogródek Agam 09:08, 24 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)
"Angelique" i Carex "Ice Dance"

Ja też ma tak posadzone z carexem i wczoraj jeden tulipek zakwitł nawet
Marzenie o... 22:16, 23 kwi 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
Powiedz, zadowolona jestes z carex ice dance? Zastanawiam się czy by nie posadzić jej u siebie tylko gęściej troszkę niż Ty masz.
W pierwszej wersji miałabyć Carex Silver Sceptere ale nie mogę jej dostać nigdzie a ostatnio pojawiły się ice dance i mi w oko wpadły

Carex ice dance jest naprawdę godna polecenia. U mnie nie jest jakaś szalowa, bo stosunkowo młoda jest, ale zobacz np u Madzenki - jak z katalogu Gęściej chyba nie ma potrzeby sadzić, bo ona z roku na rok jest szersza - wypuszcza z rozłogów, chyba że chcesz mieć efekt od razu, to jak najbardziej tak.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:15, 23 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Chcesz Ice Dance dać na tył???? Już lepiej coś zwiewnego i stojącego Może Carex testacea 'prairie fire' albo miskanty Morning Light

Hahaha, ja tam mam ML, ale stwierdziłam, ze za wielki mi urośnie . Teraz, gdy taki malutki bardzo to fajnie wyglądało. Rany, zaś przesadzanie żurawek? Myślałam, że ice Dance będzie taki właśnie poczochrany... Będzie przyciężko, nie?

Moja "przyziemna" :) pasja 22:11, 23 kwi 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Ależ mistrzowskie kanciki!!! Pięknie wyszło.
Może zamiast trzmieliny carex'y Ice dance? Tylko one nie są żółte. Coś zwiewnego chyba by pasowało.

Też się zastanawiałam nad trawami. Trochę się boję, że na Ice Dance tam będzie zbyt sucho i tam jest non stop patelnia... Kolorystycznie byłaby bardzo fajna, właśnie o likwidację żółtego mi chodzi. Znów niezimozielone trawy za późno dają efekt, w tym miejscu nie chcę mieć pusto całą wiosnę, nie wypada tak od ulicy .
Trzmielina na te warunki jest idealna, ale...

Kanty zwykłym szpadle dziergane, ale jakoś dałam radę. Muszę kupić sprzęt profesjonalny .
Moja "przyziemna" :) pasja 22:07, 23 kwi 2014

Do góry
Chcesz Ice Dance dać na tył???? Już lepiej coś zwiewnego i stojącego Może Carex testacea 'prairie fire' albo miskanty Morning Light
Moja "przyziemna" :) pasja 22:01, 23 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Jagoda przesadziłabym nieco do przodu trzmieliny szczepione

...a poza tym przestaje do Ciebie zaglądać bo masz "obrzydliwie " dopracowane rabaty i mnie zazdrość zżera hahahha

Ja się nie zgadzam i nie wypuszczam z mojego wątku! Ja mam tylko te rabaty na razie, więc się na nich wyżywam .

Gosia, o tym samym myślałam.... żurawki z ostatniego rzędu poszły do pierwszego i teraz mi się zachwiała równowaga na rabacie . Zobaczę, jak będzie po dosadzeniu Ice Dance na tyły, a jak dalej będę o tym myśleć, to znak, że trzeba przesadzić.
Ogród cioci 21:43, 23 kwi 2014

Do góry
PRZYSZŁA ODPOWIEDŹ NA REKLAMACJĘ.

Po odpowiedzi że żurawki były pryskane i larwy powinny być martwe. wysłałam właścicielowi fotki które zamieściłam i tu na forum. Czyli wysypane doniczki, nieukorzenione roślinki, krewetki itd.
Pan odpisał że nie on pakuje i nie wiedział że to tak wyglądało. Zaproponował że przyśle większe sadzonki
imperaty i turzycy ice dance a za resztę zwróci kasę bo nie ma zeszłorocznych sadzonek.
Myślę że to dosyć uczciwa propozycja.
Fotki zadziałały Teraz tylko mam nadzieję że kasa wpłynie na konto.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:35, 23 kwi 2014

Do góry
Ależ mistrzowskie kanciki!!! Pięknie wyszło.
Może zamiast trzmieliny carex'y Ice dance? Tylko one nie są żółte. Coś zwiewnego chyba by pasowało.
Ogródek Agam 21:02, 23 kwi 2014

Do góry
"Angelique" i Carex "Ice Dance"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:17, 23 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam Twoje carexy zobaczyć, przyszły już?
Ciekawa jestem jak wygląda teraz sadzonka ze szkółki.

Ile masz róż posadzonych na tej wielkiej pergoli? I co to jest? New Dawn? Pięknie wygląda!!!

Rudzielce może pokażę później, ale możesz zobaczyć sadzonki Ice Dance, które juz przyszły w porównaniu do busików i berberysów czekających na przedogródek

Sadzonki trawek były po 5 zł

Marzenie o... 14:18, 23 kwi 2014

Do góry
Powiedz, zadowolona jestes z carex ice dance? Zastanawiam się czy by nie posadzić jej u siebie tylko gęściej troszkę niż Ty masz.
W pierwszej wersji miałabyć Carex Silver Sceptere ale nie mogę jej dostać nigdzie a ostatnio pojawiły się ice dance i mi w oko wpadły

kasiula79 napisał(a)
kwitnąca carex ice dance: (mało efektowne kwiatostany, pomimo tego nie ścięłam ich)

Marzenie o... 21:33, 22 kwi 2014

Do góry
kwitnąca carex ice dance: (mało efektowne kwiatostany, pomimo tego nie ścięłam ich)

ten kwiat podoba się

Moja "przyziemna" :) pasja 19:54, 18 kwi 2014

Do góry
Tak sobie myślę, po co mi właściwie magnolia, jeśli mam u sąsiada, a ja nie mam gdzie jej umieścić?

Umbry ślicznie kwitną

Po Świętach muszę zrobić dokładne kanciki i dosypać kory pod bukszpany i żurawki. Może wreszcie przyjdzie Ice Dance, to za trzmielinami zrobi się bardziej pierzaście i nie będzie widać podmurówki.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:48, 17 kwi 2014

Do góry
i to co najwięcej wysiłku wymagało ...
to na co ludzie siem gapią ... nikt nas nie minie bez wgapiania ... nikt ... i to nie żeby dyskretnie ... doły na ulicy okropne ... jedna pani omal się nie połamała ... nie fiem ... ja serio nie wiem o so chodzi ...

poglądowo rabta frontowa inaczej zwana brzozową ...

tu nieco podrasowałam ... trawnik tymczasem stoi w salonie ... dziś ziemia przesiana do końca ... posypana azofoską i polana ... jutro sianie trawy ... bardzo świątecznie ale trudno ... tak wypadło ... babki też będą i pasztety i takie tam jajeczka ...

ID oznacza dwuszereg carex ice dance ... muszę Robercika tu wcisnąć bo nigdzie indziej się nie da ... chociaż właśnie wpadłam na pomysła ale to noworodek

żółtą kropką zaznaczyłam brzozy ... wcale nie jak u Madżenki ... ... ja mam trzy i każda inna ...
te dwie to tandem idealny ... tylna wyższa z czuprynką na końcu jak onegdaj nasi pradziadowie ... ci podgoleni ... druga mała i wiechciem rozciapierzona ... kofam je
ta prawie niewidoczna ... rasowa zgrabna ... zupełnie idealna

rabata jest w zasadzie odbiciem kształtu frontu domu ...
pytanie czy te białe schodki zostaną ... ich los zagrożony ... od drugiej donicy do końca wiatrołapu ma być szpaler hortensji Phantom ... szpaler znaczy 3 konkretnie ... no i żeby było więcej mogę usunąć schody ... wówczas wcisnę 5 i dom będzie tonął w hortkach ... ale to na inny czas gdybanie

to najgorszy widok na graba intymność ... ale ze słońcem ... najlepszy profil był pod słońce ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies