Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Moje małe wielkie marzenie 13:21, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Cudowne to zdjęcie, jaka na nim jeżówka jest? Może Mamma Mia?

Edytko, nie mam pojęcia, jeżówki kupione przed O, 3 sztuki takie mam gdzieś tam wplecione miedzy tymi różowymi.

Co do Meringue, są tam 3 sztuki, liczę na siewki, chociaż z tymi odmianowymi podobno ciężka sprawa, albo będę dzielić na wiosnę, jeżówki naprawdę śliczne i godne uwagi.
A miskant ML
Małymi kroczkami do celu... 12:26, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej jakie śliczne nowe zakupy, gdzie Ty dorwałaś Everillo i w jakiej cenie takie dorodne sadzony?
Jeżówka mi w ogóle nie znana ale piękna.

P.s. Twoja córcia w ten sam dzień świętuje urodziny co ja, hihi

Everillo kupiłam lokalnie w szkółce 15 zł / szt nie wiem, czy to dużo,czy mało, ale ogólnie jak za tak piękne sadzonki wydaje mi się,że warto. Mam tylko nadzieję,że będzie im u mnie dobrze

Jeżówka ponoć jakas nowość, więc może dlatego mało znana, ponoć tworzy zwarte kępy, nie pokłada się i ma pełno kwiatów na krzaczku, zobaczymy

Jesteś z 13 sierpnia?
Tu ma być ogród :) 11:59, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie one się bardzo różnią.

P.s. Pewnie już wiesz, warto było spacerować
wiem wiem
Tu ma być ogród :) 11:44, 24 lip 2017

Do góry
tak chodziło mi o te wrzośce bo ladnie wypałeniją rabatę w tym miejscu

lindsay80 napisał(a)

I odpowiadam na pytanie o tą rabatę.

60 cm od ogrodzenia są tuje Szmaragd, 80 cm od pnia tui są hortensje, potem 60 cm od środka hortensji są graby Fastigiata, a 100 cm od hortensji są rozplenice Hameln i jeszcze ciut bardziej wysunięte do przodu, bo 115 cm od środka hortensji są jeżówki Vintage Wine.

Na ten moment rabata ma szerokość 290 cm, a ostatecznie może się jeszcze powiększyć max o 10 cm czyli do 300 cm.

Dziękuję za dokladne wymiary, już wiem dokładnie o i jak
Małymi kroczkami do celu... 11:42, 24 lip 2017

Do góry
Ojej jakie śliczne nowe zakupy, gdzie Ty dorwałaś Everillo i w jakiej cenie takie dorodne sadzony?
Jeżówka mi w ogóle nie znana ale piękna.

P.s. Twoja córcia w ten sam dzień świętuje urodziny co ja, hihi
Ogrodowa przygoda Łukasza II 11:37, 24 lip 2017

Do góry
Luki napisał(a)

To tyle na więcej brak czasu

To jest zrobione po mistrzowsku, kolorstycznie, wysokościowo, czasy kwitnienia - tu trzeba było mieć niesłychane wyczucie, ale i wiedzę!
Moje małe wielkie marzenie 11:26, 24 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
Jeżówka Meringue

Śliczne masz te jeżównki Meringue ile jest tam sztuk?

I miskant z tyłu bardzo z nimi spasował, to Variegatus?
Moje małe wielkie marzenie 11:24, 24 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
Iwonko, Twoje śliczniusie lizaczki się zapowiadają, moje niższe, ale może jeszcze wyżej uda mi się je poprowadzić.
Masz rację, chyba potraktuję swoje bardziej bezwzględnie.

Gonia, jeżówkami jestem zauroczona, pasują wszędzie, zaraz lecę do Milki

Cudowne to zdjęcie, jaka na nim jeżówka jest? Może Mamma Mia?
Tu ma być ogród :) 11:22, 24 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)

W takim razie moja to też Meringue, właśnie taka niziutka jest

obie się dowiedziałyśmy
Tu ma być ogród :) 11:20, 24 lip 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Podpytam o ta rabatę - jaką ma szerokość cała oraz ile od tuj masz posadzone hortki i od hortek graby ?

I odpowiadam na pytanie o tą rabatę.

60 cm od ogrodzenia są tuje Szmaragd, 80 cm od pnia tui są hortensje, potem 60 cm od środka hortensji są graby Fastigiata, a 100 cm od hortensji są rozplenice Hameln i jeszcze ciut bardziej wysunięte do przodu, bo 115 cm od środka hortensji są jeżówki Vintage Wine.

Na ten moment rabata ma szerokość 290 cm, a ostatecznie może się jeszcze powiększyć max o 10 cm czyli do 300 cm.
Tu ma być ogród :) 11:12, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jestem już przekonana, że to Meringue i fajnie, bo śliczna i niziutka!

W takim razie moja to też Meringue, właśnie taka niziutka jest
Tu ma być ogród :) 11:11, 24 lip 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

co rośnie z przodu na tej rabacie ?

Z przodu, czyli na dole zdjęcia?
To są białe wrzośce.
Ostatnie zdjęcie na tej stronie - zdjęcie kwitnącego już od późnej jesieni (choć normalnie one kwitną wczesną wiosną).

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1314

Tu ma być ogród :) 10:52, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

co rośnie z przodu na tej rabacie ?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:46, 24 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)

nawóz mam taki baniak florovitu i staram sie nim podlewać rośliny raz w miesiącu, a świeżo posadzone od razu

zdjęcia mam, bo bym nie przezyła bez ich robienia, ale nie miałam cały weekend czasu na ich zmniejszenie, a tak najszybciej wchodza na O., miałam intensywny imprezowy weekend pełen gościów

ale fotki z okna mam

fajnie myć garki z takim widokiem

Oj zdecydowanie fajnie

Cudowne widoki, nawet nie cytuję zdjęć bo wszystkie by wypadało, czy te lilie też pachną?

Coś czuję, że Twoi goście nie szczędzili pochwał ogrodowi, ja bym nawet do domu wchodzić nie chciała
Ja wczoraj miły dzień spędziłam u rodziców w Świętokrzyskim

U mnie na półce 2 5l butle Florovitu, pierwszy raz słyszę, że on się sprawdza również przy przesadzaniu, w jakim stężeniu to stosujesz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:39, 24 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
miałam ten sam problem, jak po ataku grzyba musiałam liście z obwódek wyzbierać.Tą szeroką rurą nie dało się , zamocowałam sobie zwykłą od odkurzacza

i to się sprawdza?
Tu ma być ogród :) 10:32, 24 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dokladnie

U mnie one się bardzo różnią.

P.s. Pewnie już wiesz, warto było spacerować
Tu ma być ogród :) 10:31, 24 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

mam u siebie Meringue ...twoja jak bliźniaczka do mojej

Jestem już przekonana, że to Meringue i fajnie, bo śliczna i niziutka!
Tu ma być ogród :) 10:29, 24 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

nie znam jeżówki Buterfly Kiesses ale mam Pink Bonbon - ona jest stosunkowo niska mysle ze do półłydki lub ciut wyzej ...mam ja od zeszłego roku i jakos mnie nie zachwyciła w tym roku bo nie miała szans z 5szt zostało 1,5 ...wygniły alby slimaki zjadły...kolor tez lekko mdławy tyle ze ladnie płatki ułozeone ma taka jest fajna kuleczka jest.

natomiast moja jezówka naj która nabyłam zamiast Green Envy - bo ta za mna tez chodziła ...jest Secret Afair - kolor głeboki malinowy widac z daleka ...miałam 1szt przez dwa sezony i w tym roku dokupiłam kolejne szt polecam ją

Wpisałam sobie dziś nazwę Pink Bonbon na Ogrodowisku i proszę, świeże zdjęcia z wczoraj od Gosi i pięknie porównane na zdjęciach z Butterfly Kisses a poniżej różne białe jeżówki - no jakby dla mnie na zamówienie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4315-kolorowy-ogrod-do-kapitalnego-remontu?page=512

Mam SA
Tu ma być ogród :) 10:24, 24 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

a nie molinia to jest na zdjęciu?

Oczywiście Molinia Variegata - dzięki, że mnie poprawiłas, bo nawet nie zauważyłam, że źle napisałam
Tu ma być ogród :) 10:22, 24 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Ależ cudny przewodnik po jeżówkach! Mnie olśniła Butterfly Kisses!!! No jest cudowna! Nawet ten róż jest mega śliczny, mimo, że jestem anty-różowa

Polecam tą odmianę, bo tak jak pisze Łukasz jest pełna wigoru i buduje ogromne krzaczki!

A dobry przewodnik po odmianach jeżowek z podziałem na te zwykłe i pełne i pod względem wysokości jest na tej stronie - Polecam przejrzeć!

http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny_trawy/byliny/echinacea__jezowka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies