Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

W oflisowym ogrodzie 11:03, 15 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
To ja już się zaplątałem. Byłem przekonany, że tam mają być dwie zwyczajne globosy, a jak Royal Red to wszystko w porządku. Czyli nie kule, a szeroko stożkowe korony będą przy wejściu.

Waldku po głosowaniu który projekt wybrać napisałam, że przemyślałam i u mnie jednak nie będzie dobrze z kulami.
Gdy zrobiłeś mi projekcik oczami wyobraźni domalowałam sobie koronę wiesz kobiece neurony zadziałały. Kupiłam Crimson sentry
Z kobietami nie zdążysz polecam obejrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=qkstyUCyVtU

pełna wersja
https://www.youtube.com/watch?v=_zXp5RInr5k
W oflisowym ogrodzie 10:54, 15 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)

mimo, że projekt z wiśniami miał najwięcej głosów zrezygnowałam z nich bo wyszłoby zbyt uporządkowane
Wybrałam propozycje Kasi
udało mi się zapisać

pochwalam decyzję, skromnie się wypowiem jako amator
W oflisowym ogrodzie 10:30, 15 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Rozumiem.
Temat zakończony.
W razie co, to na stałe ich nie wmurowałaś.

garden buzzle coś mi nie chodzi

znalezione w necie, ten klon ma taki pokrój

wąski, niekulisty
mimo, że projekt z wiśniami miał najwięcej głosów zrezygnowałam z nich bo wyszłoby zbyt uporządkowane
Wybrałam propozycje Kasi
udało mi się zapisać
W oflisowym ogrodzie 23:38, 14 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny projekcik Waldka ......weź pod uwagę

To nie jest mój projekt. Kilka roślin wstawionych przykładowo kamufluje tylko kamienie przy wejściu. Głównym zamierzeniem było usytuowanie klonów w realnym ogrodzie Kamili, a nie na tle wybranym z ,,Garden Puzzle". Osoby mniej zorientowane mogłyby pomyśleć, że jest to docelowe miejsce, co było nieprawdą, a tylko wizualizacją. Teraz na tle furtki i drewnianego ogrodzenia jest to bardziej realne zestawienie.
"Ogród japoński po polsku" 21:31, 14 lis 2015

Do góry

Wrysowałam projekt eM na papier milimetrowy (1cm=1m) i zaznaczyłam na czerwono samochody. W tym projekcie jest miejsce na dwa dodatkowe samochody (przed samym gankiem i z boku garażu). Wiem, że ten kształt ma niewiele wspólnego ze stylem japońskim, ale muszę wypracować jakiś kompromis.
Ogród z pergolą 19:44, 14 lis 2015

Do góry
Ewa4 napisał(a)
O widzę Aniu że myślisz o projekcie gotowym ja już podjelam decyzję i projekt się robi.Pozdrawiam

oooo fajnie to lecę do Ciebie i podglądam
Ogród z pergolą 19:19, 14 lis 2015

Do góry
O widzę Aniu że myślisz o projekcie gotowym ja już podjelam decyzję i projekt się robi.Pozdrawiam
W oflisowym ogrodzie 08:26, 14 lis 2015

Do góry
Waldka projekt mi się podoba
Moje małe królestwo 20:40, 13 lis 2015

Do góry
A ja bym połączył projekt 1 i 2, 1 jest świetny bo ma trawki, które nadają lekkości, ale za to brakuje mi wyższego piętra którym jest głóg.
W oflisowym ogrodzie 12:34, 11 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
jeśli chodzi o 2 projekt to druga wiśnia umbra byłaby tu

przepraszam, że tyłem ale nie znalazłam lepszego zdjęcia
nigdzie w ogrodzie nie mam takich samych drzew obok siebie tutaj chciałaby coś w stylu "globosa"

Podziwiam Twój zapał ale litości, plecy też odkryte. Kamilko proszę dbaj o siebie, wiem co piszę.
W oflisowym ogrodzie 11:39, 11 lis 2015

Do góry
Do mnie bardziej przemawia projekt nr 1 ale ja mało się znam
W oflisowym ogrodzie 11:21, 11 lis 2015

Do góry
jeśli chodzi o 2 projekt to druga wiśnia umbra byłaby tu

przepraszam, że tyłem ale nie znalazłam lepszego zdjęcia
nigdzie w ogrodzie nie mam takich samych drzew obok siebie tutaj chciałaby coś w stylu "globosa"
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:16, 10 lis 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
ależ masz piękną działkę z ambrowcami
Mam nadzieję, że najpierw projekt

no też, też liczę że kiedyś realizacja będzie za projektem i w odpowiedniej kolejności.

Buziole!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:12, 10 lis 2015

Do góry
BasiaB napisał(a)
No to mnie Pani nieźle zasmuciła. Chciałam mieć dom tonący w zieleni...

Witaj Basiu.
Tak mnie zastanawia, skoro chciałaś mieć dom tonący w zieleni, to dlaczego zdecydowałaś się zatopić go w betonie. Przecież funkcjonalnej i praktyczniej byłoby w tym przypadku zrobić prosty utwardzony dojazd do garażu, z ciekawie zaprojektowaną ścieżką prowadzącą do domu. Rozwiązanie które wybrałaś całkowicie zablokuje w tej części ogrodu przedostawanie się do gleby substancji próchnicotwórczej która stanowi trwały fundament ogrodu. Poza tym taki betonowy plac zachwieje również gospodarkę wodną, która decyduje o prawidłowym rozwoju i wzroście roślin. Ogólnie jak dla mnie projekt przedogródka do trafnych założeń ogrodowych nie należy co oznacza, że to Ty nas zasmuciłaś, a nie Pani Danusia Ciebie.
Mój ogród - trudne początki - Paula 14:05, 10 lis 2015

Do góry
paula23 napisał(a)

A byłam już wczoraj u Ciebie ale taka cisza że nie wiedziałam czy jeszcze bywasz w swoim watku....

Bywam na innych wątkach. U mnie nic się nie dzieje tzn. rozrysowuję na kartkach plan ułożenia kostki brukowej, a to oznacza, że cały dotychczasowy projekt przedogródka "wziął w łeb". Ogólnie zaczynam wszystko od początku
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:14, 10 lis 2015

Do góry
ależ masz piękną działkę z ambrowcami
Mam nadzieję, że najpierw projekt
Co i jak? Nowicjuszka 21:13, 08 lis 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ale ładne projety

Karolu dziękuję bardzo, to na razie projekt i mam już nadzieję, że w przyszłym roku całość obsadzę i 1/3 działki będzie odfajkowana
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:17, 06 lis 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

No nie mogę!!! Napisałaś to z pamięci???

PS Odebrałaś wiadomość o licznikach?

Nie pisałam z pamięci Znalazłam stary projekt w archiwum
Liczniki się wyzerowały, a dlaczego nie wiem i liczą od nowa chyba. Admin widocznie nie znalazł metody na ich przywrócenie A może jeszcze znajdzie.
Typografia ogrodu 16:20, 05 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

babo bardzo bym chciała zagłosować ale nie potrafię sie ustosunkować wybacz

ps. ja widzisz dlatego tak długo walczyłam z projektem bo zawsze mi się wydawało że nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji i ze jednak czego nei zrobię to będzie źle i brzydko, dlatego zleciałm projekt Magnolii i dlatego tak ciężko mi komus doradzać

A myslalam.ze jak masz z obiedka to za tym bedziesz
Wbrez tej dyskusji ja prawie zawsze wiem czego chce i nie bardzo sugeruje sie zdaniem innych.po prostu tak mam.ale tu potrzebowalam To ogadac
Typografia ogrodu 16:13, 05 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz ja nawet planuje kiedys na tych moich metrach stworzyc takie wielkie pasy jednorodnej trawy i pojedynczych drzew.moze wlasnie takiej.a na tej rabacie za czym glosujesz?

babo bardzo bym chciała zagłosować ale nie potrafię sie ustosunkować wybacz

ps. ja widzisz dlatego tak długo walczyłam z projektem bo zawsze mi się wydawało że nie potrafię podjąć ostatecznej decyzji i ze jednak czego nei zrobię to będzie źle i brzydko, dlatego zleciałm projekt Magnolii i dlatego tak ciężko mi komus doradzać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies