Informacja:Wątek został przeniesiony przez moderatora z Co to jest?
Jedyne co znalazłam to roślina, która jest podobna do nie: Melanoselinum decipiens
ale ma inne liście. Szukam dalej. Może to być roślina występująca dziko, niekoniecznie angielska.
Danusiu - ta rabata idzie w tym roku do totalnej przeróbki
Jak to śpiewa Doda: Miało być pięknie, jest byle jak
Chcę to przerobić na rabatę podobną do tych w Lady Farm - inspiracje zbieram tutaj
Miałem wywalić stąd te liliowce, bo mi nie pasują kolorem, ale to połączenie które pokazałaś mnie oczarowało I chyba dam je do tyłu, razem z kannami, przed nimi będą przywrotniki razem szałwiami i być może trawami - a obok chyba posadzę perovskie z rozchodnikami i werbeną patagońską, a dalej jeżówki, astry i też trawy - powinno wtedy być super Ale ten plan do zrealizowania późną wiosną
Choć wszystko oprócz perovski już mam rozmnożone i czeka, więc nie wiem czy wytrzymam
chyba będzie trzeba tak zrobić. W sumie myślałem, żeby tylko coś dosadzić między tujami bo one dziwnie rosną tzn pół metra od płotu i z dużymi przerwami miezy sobą
Obejrzałam i najbardziej mi się podobają te rabaty późnym latem z ostnicami . Zdecydowanie obecnie u mnie dużo sympatii oprócz wiosennych rabat, mają późnoletnie z bylinami i trawami