Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 19:16, 07 lis 2016

Do góry
Szukam pomysłu na lampę w kuchni i tak mi się oko zawiesiło na Twojej. Możesz napisać co to za lampa?

katel napisał(a)

Pszczelarnia 18:56, 07 lis 2016

Do góry
Oglądam zdjęcia, jak dobrze że wstawiasz ich tak dużo i to takich ładnych. Wyciągam wniosek, że ogród Ci formalnieje, te szpalery buków, grabów, miłorzębów, cisów o tym zaświadczają. U mnie też się to dzieje, nie wiem na ile świadomie.
Dzisiaj robię wieczór z Ogrodowiskiem, nieczesto zaglądam, ale pamiętam że z miesiąc temu pytałaś gdzieś, czy jest ogród ziołowy w Sissingurst. Jest, a jakże, piękny, z charakterystyczną, okrągłą donicą wspartą na krótkich nóżkach, w kształcie piesków czy lewków, z kamiennymi alejkami. Jest w rogu całego założenia, poza tą częścią z okrągłym pokojem i pozostałymi.
Zdjęcie stare, ale "co ci przypomina widok znajomy ten".
W tym roku nabyłam album i chcę tam jechać znów.

Kwitnące skarpy 18:55, 07 lis 2016

Do góry
Nowe fotki troszkę nudne ale są
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 18:49, 07 lis 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
W związku z jutrzejszą szkolną akcją
pt.Śniadanie daje moc" wyrzezbiłam dzieciom wzory kanapeczek

śliczne, smakowicie wyglądają....po tych zdjęciach pójdę coś zjeść....na razie zdejmij osłonkę i zrób tak jak napisałaś..ewentualnie na noc ubierać kiedy są przymrozki a w dzień bym zdejmowała bo w dzień jest słońce...to może być problematyczne, widzę, że dziewczyny szyją osłonki , chyba też zacznę bo ja do tej pory robiłam jak Ty, wiązałam sznurkiem macham
Moja działka na Dębowym Lesie 18:39, 07 lis 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Poproszę o przepis na dynię w occie, jeśli masz sprawdzony, bo mój mąż się o takową upomina
Przepisów na taką kawę w necie mnóstwo. Picie kawy z dynią u hipsterów obowiązkowe w "Buniu".
A to mój przepis na kawę late z dynią na duuuży kubek.

Pure z dyni blenduję z cukrem pudrem i przyprawami do smaku (odrobiną cynamonu, gałki muszkatołowej, imbiru, chili -dowolność przypraw, jak kto lubi)
ok 4 czubate łyżki pure z dyni mieszam z ubitym gorącym mlekiem (ok 2/3 kubka) Dolewam resztę ubitego mleka (tak żeby było miejsce na kawę), dodaję podwójne espresso (może być mocna kawa rozpuszczona. Na to wykładam świeżo ubitą z odrobiną cukru pudru śmietankę. Oprószam startą na tarce czekoladą. Smacznego.

No widzisz jaka zacofana jestem w tych dyniowych kawach :
Ale dziękuję za przepis.
Na weekendy teraz więcej czasu,To przeważnie pichcę
To i kawy będą dyniowe
Chryzantema Margo w tym roku słabo mi zakwitła
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 18:37, 07 lis 2016

Do góry
W związku z jutrzejszą szkolną akcją
pt.Śniadanie daje moc" wyrzezbiłam dzieciom wzory kanapeczek

Moja działka na Dębowym Lesie 18:34, 07 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Cieszę się, teraz widzę, że o soli nie było ani słowa, dodałaś soli?

Tak, dodałam trochę jeszcze pieprzu.
Jeszcze raz dziękuję za świetny przepis.
Dla ciebie takie kwiatuszki co mi zakwitły na skalniaku.
Taki rozchodnik w listopadzie kwitnący

Ogród pod lasem 18:26, 07 lis 2016

Do góry
Parę widoczków dla Was na dobranoc Zanudzam klonem, ale co robić, kocham go

Moja działka na Dębowym Lesie 18:24, 07 lis 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
też mam dyńkę i myślę co z niej zrobić

To może taką pieczoną ??
BasiaLT napisał(a)
Nie jestem fanką dań z dyni ale twoje przepisy brzmią naprawdę ciekawie. Może jednak spróbuję. Mam dwie dynie hokkaido od sąsiadki, ale one od dwóch miesięcy robią u mnie za dekorację. Miałam zamiar je potem wyrzucić ale może jednak wykorzystam? Podoba mi się patent z mrożeniem dyni i potem zagęszczaniem nią zupy. A latte z dynią to już mnie powaliło dokumentnie.

Hokkaido to jedna z najlepszych dyń.
Dekoracja z nich ładna.
Ale jest przepyszna, czy to pieczona czy faszerowana,gotowana do czegoś .
Basiu nie wyrzucaj jej tylko spróbuj coś z niej zrobić .
Zobacz,to moje Hokkaido faszerowane z ubiegłego roku.
W tym będę robić też.Ale 20 jak moja córcia przyleci na kilka dni do domu
Przed pieczeniem

A tu już z farszem upieczone ( zrobiłam podobny farsz jak do gołąbków, )
Pszczelarnia 18:19, 07 lis 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trwa walka o ten żywopłot - kilka cisów dręczy podsychanie od dołu. Może z powodu jesiona, może z powodu zamierania starszych pędów. Do końca nie wiem ale trzymam rękę na pulsie.

Ten nad strumieniem po prawej stronie (Hicksii) jest w lepszej kondycji.

Ale po lewej stronie sadzony marnymi sadzonkami też w gorszej - będę musiała nad nim popracować (kompost i nawóz i więcej wody w sezonie).

Ewa poradź.. sadziłam ostatnio te podzielone jarzmianki co kiedys pytalam czy moge jeszcze dzielić. juz są całe brązowe jakby uschniete, nie martwić się? i ml sadzony pod koniec wrzesnia trochę jakby podeschnięty? i zadolowane gracki też. a może z 2 dni temu ulewa cały dzień to raczej sucho nie mają..
Moja działka na Dębowym Lesie 18:18, 07 lis 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
skorzystam i ja z przepisu...bo dynie obrodziły bardzo
jak do tej pory to robilam dynię tylko w zalewie octowej...czas wyprobować coś nowego

Oj warto warto róznych dań z dyniami spróbować.
Bo dynia jest i pyszna i bardzo zdrowa.
To bomba witamin!!
MirellaB napisał(a)
Ale super dynie Mój synek uwielbia takie widoki dyniowe
Bardzo masz ładne jesienne kwiatki, zresztą Ty Aniu wszystko masz ładne i dużoooooooo

Bo dynie nie tylko smaczne ale i pięknie się prezentują
A to moja nastawiona wczoraj ( po raz pierwszy) nalewka z dyni

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:08, 07 lis 2016

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)
Gruszko, ależ u Ciebie się dzieje w ogrodzie! Takie bogactwo form i kolorów na początku listopada fiu fiu...

Kiedyś już pisałam, że ten ogród stanowi przeciwwagę dla mojej wewnętrznej logiczności. Taka odrobina chaosu dobrze mi robi.

W przeciwieństwie do Ciebie zaczynałam od minimalizmu. Ile się namęczyłam, żeby mieć jakieś wizje!

zimą

Odczuwałam braki formalne i kolorystyczne w zastanej roślinności.
Zaszalałam ?

Ogród zapachów u Jasi 17:55, 07 lis 2016

Do góry
Poziomka napisał(a)

Chyba szybciej oglądniesz go na żywo.
Jeszcze nie był kręcona część z Mają. Byłyśmy umówione na 1 czerwca, ale moje sprawy rodzinne spowodowały, że przełożyłam nasze spotkanie na przyszły rok . Trzymam kciuki by najstarsza ogrodniczka w czerwcu cieszyła się zdrowiem to spotkanie z Mają dojdzie do skutku.
Pozdrawiam Jasia

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak życzyć zdrowia i Mamie i Tobie. Ono w zyciu najważniejsze Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:55, 07 lis 2016

Do góry
Pestko, tamaryszki lubią ubogie i suche gleby. U mnie musiałam zubożyć glebę piaskiem i posadzić je na podwyższonej rabacie. Bardzo szybko urosły. Wiosna zeszłego roku wsadzałam dwa 30 cm patyczki z marketowych zakupów.

Gosiek, wymarzone warunki teraz mają. Z pewnością się odwdzięczą.

Izo, Agatko- mam słabość do jesiennych przebarwień, stąd bardzo dużo u mnie liściastych krzewów, drzew i traw.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:13, 07 lis 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gruszko,
ależ u Ciebie kolorów! Już zakopczykowałaś róże?

Ja też nie mam planów na 2017 albowiem jeszcze 2016 niewykonane.

Uczę się cierpliwości. Co się dało, to zaplanowałam i wykonałam. Teraz czekam na odzew roślin. To jest chyba ten najtrudniejszy moment zabawy w bycie ogrodnikiem. Trzeba się nauczyć współpracy z roślinami i z pokorą przyjąć ich decyzje (chcą być i rosnąć, czy też mają inne plany). Na róże wsypałam po pół wiaderka kompostu. Dosypię jeszcze liści. Przy -5 stopniach już mi się nie chce biegać z taczką.

Afrykańskie stokrotki mnie zachwyciły. Kwitną od maja/czerwca. Teraz chyba nawet lepiej niż latem. I chryzantemy też lubię. Nawet jest nie tworzą gęstej kępy.

W kamiennym kręgu od początku 17:10, 07 lis 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Aster jeszcze kwitnie.

Pozdrawiam zaglądających

Szkoda tego astra jak mrozy przyjdą bo pewnie kwitł by długo jeszcze
Pszczelarnia 17:10, 07 lis 2016

Do góry
toby napisał(a)

dobry wybór, a żywopłot - pierwsza klasa. piękne tło.

Trwa walka o ten żywopłot - kilka cisów dręczy podsychanie od dołu. Może z powodu jesiona, może z powodu zamierania starszych pędów. Do końca nie wiem ale trzymam rękę na pulsie.

Ten nad strumieniem po prawej stronie (Hicksii) jest w lepszej kondycji.

Ale po lewej stronie sadzony marnymi sadzonkami też w gorszej - będę musiała nad nim popracować (kompost i nawóz i więcej wody w sezonie).

Pszczelarnia 17:03, 07 lis 2016

Do góry
mira napisał(a)
Ewa sporo zdjęć zrobiłam z myślą o Tobie i dla Ciebie też

zapraszam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7307-muzeum-kultury-ludowej-w-kolbuszowej

pozdrawiam

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:53, 07 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
HAniu rabata najbardziej zimozielona wciąż jeszcze bardziej kolorowa, niż zimozielona
Pokazałaś ją miesiącami i na każdym zdjęciu ferie barw- ja poproszę o zdjęcia z bezśnieżnego stycznia

Klonik...mniam

śnieżna, jałowce jeszcze nie były u fryzjera

styczeń był mocno śnieżny, w miarę bezśnieżne mam tylko z profilu

z kwietnia jeszcze bez ogrodzenia byliśmy. W czerwcu mocno przycięłam po bokach kolumnowe jałowce. Bardzo zyskały na urodzie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:33, 07 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czy dobrze widzę, że za świerkiem masz żywopłot grabowy? Jak blisko siebie sadzone?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies