Aaaale się u Ciebie dzieje - pewnie sama nawet za zmianami nie nadążasz
I dowiedziałem się, że cebul nie sadzisz! No bulwers!!! Posadź na rabatach co w ogóle nie będą ruszone, w końcu nie wszędzie będziesz miała brzydko Żart
Działam w spokoju nie pod presją A przecież z tych wcześniej posadzonych coś wyrośnie na wiosnę ... A resztę będę wymyślać jak już ładnie przygotuję nowe rabatki postanowione, zatwierdzone Sebuś a Ty już po praktykach ???
Aaaale się u Ciebie dzieje - pewnie sama nawet za zmianami nie nadążasz
I dowiedziałem się, że cebul nie sadzisz! No bulwers!!! Posadź na rabatach co w ogóle nie będą ruszone, w końcu nie wszędzie będziesz miała brzydko Żart
Dzisiaj kolejny dzień pełen wrażeń Pojechaliśmy rano z Danusią na Bronisze - szaaaaleństwo zakupowe - pełne auto Ja sobie kupiłem dwa podkłady na wianki, dendrobium za 10 zł, potem w ogrodniczym berberysa na wymianę A Danusia - 4 hortensje, bukiet lewkonii, a do zimozielonego 4 stożki bukszpanowe (śliczne i tanie ) i 2 wrzośce Zawieźliśmy, ustawiliśmy i pojechaliśmy - do ogrodu z lustrem To był szok . Prawdziwy ogrodowy cadillac! Cudnie tam na każdym cm kwadratowym A potem pojechaliśmy jeszcze do 2 centrów ogrodniczych ( a może 3?) - no i znów wróciliśmy z pełnym autem - tym razem to już przesada - wypchane po brzegi Kupiłem sobie żurawki na front - fliczne A reszta do zimozielonego - w końcu oprawa szklanej kuli musi być tak samo piękna jak samo ciurkadełko
Wchodzę do jednego ogrodu, a tu z Danusią...Sebek! Wchodzę do kolejnych i wszędzie Sebek! Już myślałam Danusiu, że adoptowałaś Sebka... No i dlaczego Sebek nie uczy się od Zdzisława i nie macha???
Dokładnie!!
Hihihi...... właśnie chciałam zaproponować, żeby Sebek do nas codziennie na forum pomachał, niech się uczy od Zdzisława
Wchodzę do jednego ogrodu, a tu z Danusią...Sebek! Wchodzę do kolejnych i wszędzie Sebek! Już myślałam Danusiu, że adoptowałaś Sebka... No i dlaczego Sebek nie uczy się od Zdzisława i nie macha???
Sebek masz rację, przejrzałeś mnie widać że dobrze liczysz....
Mam 420 tulipanów i narcyzów
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
Czosnkow giganteum i gladiator 11
na chwilę obecną zatem 791 szt i jutro kolejne 120 szt tulipanów
O matko chyba kupię jeszcze sto aby w sezon z tysiącem wejść...
Ubiegłorocznych nie liczyłam.....
Poszalałaś koleżanko Ale wcale się nie dziwię
Ja już wsadziłam 100krokusów i powiem że to kropla w morzu potrzeb Muszę jeszcze dokupić
Wczoraj dokupiłam 40 tulipanów Quenn of Night oraz 42 Purissima białych i jeszcze muszę iść dalej na polowania a fryzjer poczeka do następnego miesiąca
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
WOOOW!!! Lista imponująca, powala na kolana!!! To wiosną oglądamy Madżenkowy serial cebulowy !
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
wszystkiego nie nadrobię, ale ta wyliczanka powala na kolana, kobieto, dałaś czadu!
hahaha a ja myślałam że to ja przesadziłam w tym roku z ilością cebul ale widać że nie tylko ze mną coś nie halo BARDZO TO POCIESZAJĄCE
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
wszystkiego nie nadrobię, ale ta wyliczanka powala na kolana, kobieto, dałaś czadu!
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
powinno ich być 1000 ale tych 5 ma być symbolem ... wobec tego dla równowagi ja nie sadzę cebulek ... chyba ...
no i nic już nie napiszę bo zaniemówiłam
Iza nie ilość ale kompozycje się liczą
A skoro ja nie mam talentu do kompozycji to idę w ilość
Ale przyznam się, że w głowie jeszcze mi się nie narodzil pomysł na ostateczne wersje kolorystyczne i dlatego zbieram się do sadzenia i zebrać nie mogę
Ale jak mnie najdzie natchnienie to takim speedem posadzę, że sie nawet nie obejrzycie
Polecam na początek tulipany z grupy double - czyli pelne. Na jednej łodydze wyrasta kilka o wyglądzie różyczek lub jak kto woli piwonii efekt niesamowity nawet gdy posadziisz 10 szt
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
powinno ich być 1000 ale tych 5 ma być symbolem ... wobec tego dla równowagi ja nie sadzę cebulek ... chyba ...
Jasne, że ogarniam A dziś radości ciąg dalszy - m.in w zimozielonym sadziliśmy cebulki (koło 700, a przed chwilą nabyłem jeszcze nóż do kantów Fiskars się mi złamał ...