Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:23, 28 lut 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
ja bym tak to ułożyła- mało lawendy ( na boku dużo, jak chciałaś), mało kosodrzewiny, dywan z seslerii

Do realizacji mam skarpę. Już zapomaniałam że tam miała być sesleria skalna. Mus zakupić i dzielić.
Mój ogród pod górkę... 08:21, 28 lut 2017

Do góry
Kochani, ze względu na problemy z prawą łapką i bezwzględny nakaz ograniczenia klikania mało mnie ostatnio na forum. Tęskni mi się za rozmowami z Wami, ale cóż łapka musi przed sezonem wyzdrowieć!

Nie mogę jednak przemilczeć wczorajszych wydarzeń, które doprowadziły mnie na skraj załamania. Pisze rycząc! Dotknęła mnie "dobra zmiana"
Wczoraj wróciłam z pracy w nocy, więc nie zauważyłam skali dewastacji, a dzisiaj rano zastałam za oknem kuchennym taki widok:

Dla przypomnienia wstawiam fotkę z zeszłego sezonu:

Zapłaczcie ze mną
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:09, 28 lut 2017

Do góry
A to moje wisiorki i branzoletki
Ogród bacowej 07:35, 28 lut 2017

Do góry
Agata u mnie sporo jest takich , zwłaszcza w okolicach domu, gdzie jest cieplej.
Moje małe królestwo 07:21, 28 lut 2017

Do góry
W piątek było u mnie zawirowanie pogodowe była i wiosna i zima.Klucze dzikich gęsi widziałam bucha mi się śmiała bo to już niebawem tuż tuż

a później przyszła zima

a w niedziel byłam w CH i kupiłam
2 chopiny, różowe rudbekie, siew goździków i astrów

chopiny,kupione jesienią nie przetrwały zimy musiała uzupełnić straty
Moje małe królestwo 07:13, 28 lut 2017

Do góry
Mireczko to są rozchodniki one wcale nie są pomarańczowe chyba na tym zdjęciu tak wyszły a na drugim zdjęciu jest szałwia nie wiem jaka odmiana kupowałam na ryneczku i pani też nie wiedziałam co to za jedna. Jak byś chciała tych rozchodników to chętnie się podzielę
tak wygląda z bliska
...uDany ogród 07:03, 28 lut 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Witaj... ja też umiem tylko jeden obcy język.. i nie zawsze pasuje nim się posługiwać

Jak ja ci zazdroszczę tych stawików.. ...

Po cholerę tu zaglądałam.. ... by żal dupcie ścisnął? Jeszcze pomyślisz, że mam skłonności do samoumartwienia się..

A aaaaaa i piękne fotki robisz... obejrzałam kilka stron... i zgadzam się.. szpaki są śliczne A czereśnie futrują nie tylko one.. kosy, kwiczoły, sroki, sójki też maja niezły apetyt..

Makolągwy maja ciekawe obyczaje.. u nas się mówiło na drugą osobę makolągw.. i było to obraźliwe. Teraz wiem dlaczego... z punktu widzenia kobiety.. bycie makolągwą jest do niczego. Nie lubię być makolągwą...

A teraz do spania... bo budziki wymyślił ktoś kogo z założenia nie lubię.

Witam serdeczne w moich skromnych progach

Cieszę się, że mój staw Ci przypadł do gustu. Ja go uwielbiam mimo, że jeszcze daleka droga do jego totalnego ukształtowania i wyczyszczenia.

Dziękuję za dobre słowo odnośnie fotek , to taki mój konik. Lubię to bardzo , jednak sprzęt pozostawia wiele do życzenia.
Może kiedyś to zmienię

Ptaki są niesamowite, to taka naturalna biżuteria ogrodów. Bardzo lubię je uwieczniać.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Pszczelarnia 01:22, 28 lut 2017

Do góry
Wtedy pojawili się goście w ogrodzie (ogród położony jest koło Wilczej Krzyżówki) Byli to - jak się potem okazało - p. Rekwizytor Grzegorz "Pani Ewo, ja już 30 lat w tej branży pracuję i nie mam dość" oraz p. Scenograf Joanna "a zioła jak pani suszy? Na werandzie można?"

I wszystko stało się nagle; był bal grzybiarza, na którym jedni byli marchewką, inni rycerzem, kolejni królikiem lub barmanem; a nasza pasieka pojechała na plan filmowy. Pszczoły pod naszą opieką miały zagrać w "Pokocie", filmie Agnieszki Holland kręconym na podstawie powieści Olgi Tokarczuk "Prowadź swój pług przez kości umarłych".

Na chwilę opustoszał sad i ogród:

Relacja z planu filmowego:
https://www.facebook.com/agroturystyka.pszczelarnia/

Pszczelarnia 00:54, 28 lut 2017

Do góry
Bukszpany i cisy czekały na cięcie:

warzywnik czekał na pielenie

a ja układałam bukiety,

obserwowałam dorodny tymianek w zielniku

podczas sadzenia tarmosiłam różaneczniki z torfu

miałam wiele rzeczy do wysadzenia

Pszczelarnia 00:46, 28 lut 2017

Do góry
Był czerwiec.

W tym roku (2015) w czerwcu w moim ogrodzie wszystko kwitło na raz: jaśminowce, różaneczniki, piwonie i róże, ostróżki, naparstnice, czosnki, omany i penstemony, szałwie i bukwica oraz dzwonki.

Rewolucje w ogrodzie 23:25, 27 lut 2017

Do góry
Bardzo proszę o zweryfikowanie i opinię w sprawie drzew które rosną lub będą rosły na tej działce. Co sądzicie na temat miłorzębów które rosną przy schodach?Zostawić czy posadzić coś bardziej kulistego o regularnej koronie? Czy brzozy pasują do drzew takich jak:
kuliste śliwy lub klony przy ulicy na skarpie
kolumnowe miłorzeby
kolumnowe buki na rabacie
jakieś drzewa przy wjezdzie(kolumnowe lub kuliste)
Chciałabym aby ogród był uporządkowany i nie jestem pewna tego czy dobrze robię sadząc pojedyncze czy podwójne sztuki?
Kochane napiszcie coś nie zostawiajcie mnie w niepewności.

TO to jasnozielone nad skarpą to planowane brzozy posadzone po dwie do dołka,
więcej zdjęć na pierwszej stronie
Cis - Taxus 23:25, 27 lut 2017

Do góry
Tło do nasadzeń powiadasz, ale w takim razie z przodu te nasadzenia między żywopłotem a krawężnikiem?? Tutaj bardziej bukszpan się nadaje albo trzmielina.

Gdzie mają być nasadzenia??? No ja nic z tego nie rozumiem

Każdy wie o co pyta, ale pytania to tak zadajecie że czarna magia.(

Podwórkowa rehabilitacja 22:57, 27 lut 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Przychodze z rewizyta. Trochę czasu potrzebuje aby zagościć w Twoim ogrodzie.
Widzę, ze uwielbiasz robić zdjęcia, to tak jak ja. Zaznaczam sobie Twoj watek i pozwolisz, ze będę odwiedzać.

Hejeczka bardzo mi miło, zapraszam.
Mój ogródek jest bardzo mały. Wystarczy obejrzeć wizytówkę i kolaże o te
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4684-podworkowa-rehabilitacja?page=508
i już wszystko wiadomo.
Zdjęcia uwielbiam, dzięki nim poznałam Twój wątek, bo jak nie mam czasu na forum to wpisuję w wyszukiwarkę img -pokaż posty- szukaj i już podziwiam śliczności
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:42, 27 lut 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a takie coś ?

będąc młodym i niekoniecznie pięknym w pobliżu tego drzewa uskuteczniałem czyn społeczny i miałem w bardzo głębokim poważaniu wszelkie cud roślinki - młodość ma zupełnie inną skalę wartości i cudności

Opis zaczynał się ciekawie; myślę sobie,co uskuteczniałeś w takich okolicznościach młodość swoje prawa ma.
Czyny społeczne i jeszcze prawie obowiązkowa przynależność do ZMS.
Zielony Punkt - ogród Finki 22:35, 27 lut 2017

Do góry

Mocno cięty Klon jesionolistny 'Aureum'

Finka kiedy tniesz tego klona, mam też takiego czy już mogę go ciać.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 27 lut 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Takiego to jeszcze nie miałam..cudny kolor.
Ogród z rzeźbą 22:22, 27 lut 2017

Do góry
I taka ciekawostka przyrodnicza - sporo drzew porośniętych było takim "czymś". A dzisiaj wspomagając moje dziecię w przygotowaniach do sprawdzianu z biologii napatoczyłam się na zdjęcie właśnie takiego czegoś i dowiedziałam się, że to są porosty krzaczkowate. Niesamowicie wyglądały te drzewa, jak z mrocznej baśni:

I widoczek:

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:22, 27 lut 2017

Do góry
Piotr_ napisał(a)

Bardzo lubię takie widoczki, jak wszystko budzi się do życia
Ogród z rzeźbą 22:15, 27 lut 2017

Do góry
Magda szczerze zachęcam

To tak siłą rozpędu jeszcze kilka fotek:

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:13, 27 lut 2017

Do góry
a takie coś ?

będąc młodym i niekoniecznie pięknym w pobliżu tego drzewa uskuteczniałem czyn społeczny i miałem w bardzo głębokim poważaniu wszelkie cud roślinki - młodość ma zupełnie inną skalę wartości i cudności

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies