Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sprzeczność w ogrodzie 19:37, 26 sty 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Czy myślałaś o czymś takim?

Projekt2

albo takim?

Projekt3

W pierwszym projekcie myślałam, aby z altany i chodnika wychodzić prosto na trawnik.

Projekt1

Po przesunięciu ogrodzenia będziesz mogła posadzić w tą powstały przerwę jakiś zadarniacz leśny, np. Vinca minor.

Przed tujami postanie szeroka rabata i hortensje będziesz mogła podsadzić bylinami i trawami.

Najpierw zdecyduj się na kształt rabat, a potem będzie można się zastanawiać nad ich obsadzeniem
jesteś niesamowita z ilością koncepcji ,,,,osobiście myślałam o czymś takim jak projekt nr 2 ale teraz to się już zastanawiam vinca minor aż musiałam wyczytać co to jest dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:35, 26 sty 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:33, 26 sty 2017

Do góry
wielu z tych roślin nie mam , a kilku nie znam nawet, ale będzie frajda

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:30, 26 sty 2017

Do góry
Dostałam dzisiaj paczkę od kolegi z O...
A w niej same niespodzianki

Pogubiłam się po drodze... 19:26, 26 sty 2017

Do góry
Widzę, że tu święto
Wszystkiego najlepszego Amelko
Różyczka dla Ciebie z mojego ogródka

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:21, 26 sty 2017

Do góry
Zima na całego a mi kwitną róże
Przepraszam wszystkich ze mało mnie ostatnio,zakręciłam się we wstążkach
Pozdrowienia gorące zostawiam
Ogród w Alei Lipowej... 19:15, 26 sty 2017

Do góry
pewnego dnia udało się uchwycic padający śnieg ... urocze

Pszczelarnia 19:12, 26 sty 2017

Do góry
viva napisał(a)
Ewo, w sprawie warzywnika nic nowego nie wniosę Od strony rabaty konieczny żywopłocik ale zastanawiam się czy nie powinno to być coś wyższego niż bukszpan. Bardzo masywne są tam trawy i szczerze mówiąc ze wszystkich dylematów najbardziej przeszkadzają mi miskanty. Jeśli chciałabyś je zostawić (konieczność dla całej rabaty) to może żywopłot z czerwonego buka, który już w pobliżu masz, prowadzony do wysokości ok 1m. Miejsca można ukraść ze ścieżki (w takim miejscu metr wystarczy)i może trochę z rabaty. Czy od strony ścieżki byłoby wejście do kamiennego stołu, który masz w tej rabacie, czy jest z innej strony?
Od strony warzywnika bardzo podoba mi się tak jak na zacytowanym zdjęciu Danusi. Chyba, że w dalszej części istniejącego zielnika jest już bukszpan w tej samej linii.
Rabata zakwaszana w całości czy tylko pod nasadzenia?

Buk czerwony za duży.
Trawy wylecą. Strzyżona choina uspokoi to miejsce.
Dojście do ławki i stolika kamiennego jest od strony warzywnika, z boku mamy hortensje.
Rabata zakwaszona pod różaneczniki, choiny, hortensje, magnolie.

Chyba trzeba będzie też zrezygnować z cisów (tych przegrodowych Hicksii, na zdjęciu wąziutkie) i zastąpić je bukszpanem, żeby nie było oczopląsów. I w ogóle zrezygnować już z cisownika - rozmnażalnika w tym miejscu.
Będzie bukszpan (trzeba rozpocząć produkckję zdrową własną), nie wiem tylko jak go posadzić w tym miejscu? Z boku rosną jabłonki rajskie szpalerowe.

...uDany ogród 19:05, 26 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Mainzer Fastnacht

Inaczej Blue Moon. Właśnie zastanawiałam się nad nią.
Pogubiłam się po drodze... 19:02, 26 sty 2017

Do góry
Marga napisał(a)
Amelcia, sto lat i spełnienia marzeń, także tych ogrodowych
przedewszystkim tych ogrodowych reszta już spełniona
Ogród z widokiem na jezioro 18:57, 26 sty 2017

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:52, 26 sty 2017

Do góry
coś majowego

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:52, 26 sty 2017

Do góry
i jeszcze Norymberski aniolek z muzeum
Jak ogladneam wystawe o Karolu to mialam ´jeszcze chwile czasu a nie wiedzialam dokladnie ie, zagladnelam na chwile na wystawe stala ale tam to trzeba caly dzien a najlepiej x3.

Karola trzecia zona byla nasza krajanka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:50, 26 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

W tym ogrodzie nie Mam na bazie miejsce On kocha tego "zwierza" jakim jest gunnera, co przechodzimy to powtarza. Chce jeszcze cedr posadzić.

Niech sadzi Próba nie strzelba Gunnerki nie są strasznie drogie jak sadzisz małą sadzonkę, a rosną szybko
Odpowiedź w sprawie oczka masz u mnie na str 1618, a fotka zbiornika na str 1616. Trzymam kciuki za Wiciową gunnerkę
Z Pszenicznej ... 18:47, 26 sty 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Ale śliczny Elf

Ścieżka ze zdjecia cudna, a ja chociaż o jednej brzozie wielopniowej, czy jak ja je nazywam brzozy-bliźniaczki, muszę koniecznie pomyśleć.

Taaa elf, ogonek za kulką się schował

Były też i takie

Z Pszenicznej ... 18:45, 26 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
a to niczym z Krainy Lodu ...ulepimy dziś bałwana? no chodź zrobimy to...

Ale śliczny Elf

Ścieżka ze zdjecia cudna, a ja chociaż o jednej brzozie wielopniowej, czy jak ja je nazywam brzozy-bliźniaczki, muszę koniecznie pomyśleć.
Z Pszenicznej ... 18:24, 26 sty 2017

Do góry
a to niczym z Krainy Lodu ...ulepimy dziś bałwana? no chodź zrobimy to...

Z Pszenicznej ... 18:21, 26 sty 2017

Do góry

Z Pszenicznej ... 18:20, 26 sty 2017

Do góry
A teraz przedstawię Wam zagłębie wielopniowych brzóz

Bawarka 18:10, 26 sty 2017

Do góry
Pozwole sobie na przeniesienie kawalka rozmowy u Agatki...

Szkoda ze ludzie tak malo chwala sie chwilka odpoczynku i relaksu w ogrodzie
Ja kupilam sobie nowe meble i mam zamiar z nich korzystac, czytac ksiazki, obserwowac ptaki, motyle i robale, sluchac trelow morelow ptakow i patrzec w chmury. A nawet, gdy trzeba bedzie, to i w nosie se podlubie

Ale Kasiu ja już w tym roku wprowadziłam sobie to w życie, jak tylko powstało zadaszenie na tarasie to wyciągnęłam stare, ale wygodne fotele i raczyłam się na zmianę winem, lekturą ogrodniczą i pięknym otoczeniem lub wszystkim na raz miło tak korzystać z życia
Moja Mama docenia cień katalpy i wygodny wiklinowy fotel, a o zachodzie słońca lubimy siedzieć na ganku w cieple promieni i snuć sobie opowieści z dni minionych

I tego Wam kochani zycze w tym nowym, za chwile zaczynajacym sie sezonie ogrodowym...
Chwili wytchnienia i zatrzymania sie w tym pedzie, spokoju i zaciekawienia, radosci z kazdej rosliny i celebrowania kolorow i zapachow...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies