Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:55, 14 mar 2017

kasiek napisał(a)
Dobrze że pokazałaś wczesniej ranniki bo one takie cudowne... U mnie rosą w lesie i może się ostaną bo dopiero niedawno się obudziły (w tym miejscu mam cieniście więc i chłodniej). Sikora czadowa, ja jeszcze kulki dla sikorek wieszam bo mieli ich wyprzedaż i wcinają sikory że hej!

Mój sasiad takie kulki wyprzedażowe kupił i takie zdjecia sójki zjadajacej zrobiłam.

anna_t 18:58, 14 mar 2017

Bożenko dziękuję.. ściskam, tulam, uwielbiam!!! duszo moja
Bogdzia 19:00, 14 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, za modraszkę serdecznie dziękuję! Moje oddalenie od ogrodu ma jednak swoje dobre strony: Nie wyrywam się do niego póki nie ma odpowiedniej temperatury. A ponieważ nie ma, to mniej mnie boli widok zera na wskaźniku.
Na parapecie mam dopiero pomidory wysiane, a gdzie inne roślinki? Ale nie chce by za bardzo wybiegły, potem takie rachityczne sadzic, to szkoda roboty, wysieje pod koniec marca.

Haniu jak zwykle masz rację. Ja wysiałam aminka i cleome i nie mam czasu popikowac, boję sie ze padną a ja mam mnóstwo spraw do załatwienia i nie wiem kiedy to zrobię. Całą zimę sie nudziłam jak mops i nie było nic do roboty a teraz jakby sie chciało to ogrodu to tysiace spraw do załatwienia.
Bogdzia 19:07, 14 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Witaj Bogdziu, zaglądam, przebiśniegi krokusiki śliczne. U mnie krokusiki jeszcze w pąkach.

Dzis w nocy -3 było , przebisniegi na ziemi się pokładły ale w dzień słonko zaświeciło i sie podniosły , niestety takie przemrożenie spowoduje ze szybko przekwitną ale dzis jeszcze ładnie wyglądały.

Bogdzia 19:10, 14 mar 2017

kasiek napisał(a)
Bogdziu co z Twoim oczkiem? Bo pamiętam że też Ci schopdziła woda? (u mnie po tej zimie coś jest nie tak)

U mnie tragicznie ubywało wody w 2015 roku , byłam pewna ze jest gdzies dziura bo dziennie ubywało około 1m na głębokosc ale w 2016 okazało się ze wszystko jest w porządku i to wszystko było spowodowane upałami które u mnie były bardzo duże.
Bogdzia 19:13, 14 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Bogdziu...za szybko ode mnie wymagasz...zdjęcia makro!

Kasiu nie ma zadnej trudnosci w robieniu zdjec makro , trzeba tylko w aparacie zobaczyc bo albo jest specjalny przycisk z małym zielonym kwiatkiem albo masz program tematyczny , włączysz ten przycisk z kwiatkiem lub znajdziesz program makro i robisz zdjecia jak kazde inne.
Bogdzia 19:15, 14 mar 2017

Mala_Mi napisał(a)
Imienowo wszystkiego najzdrowszego i pięknego kwitnienia rodków i innych kwiatuchów

Mam już miejsce pod rh co dostałam od ciebie w zeszłym roku... teraz tylko kwaśny torf i chwila czasu..

Dzieki Aniu z pamięc tym bardziej ze wiem jak to u Ciebie bywa. Fajnie ze go (rh) w końcu posadzisz, a ja nie mogę sie nacieszyc pełnymi przebisniegami od Ciebie ,są cudne.
Margerytka40 19:16, 14 mar 2017

Bożenko spóźniłam się ale wszystkiego dobrego zostawiam i pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 19:20, 14 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Cudne są Twoje krokusiki Nie mam botanicznych, to muszę długo na swoje czekać

Nie masz to musisz kupic , sa malutkie ale wczesnie kwitna .

Robertop 19:21, 14 mar 2017

Bożenko, spóźnione życzenia imieninowe ode mnie. Pozdrawiam.