Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:26, 03 maj 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

Elu a na tym zdjęciu obok Kiku to co to za drzewko?
pozdrawiam

Monia to jest wiąz z parasolowatych. On ma nazwę, ale jak wpiszesz wiąz to zobaczysz.

On tak wyglądał w czerwcu ub roku

Co jakiś czas jest skracany bo rośnie 1,5 m na rok . To jest drzewo eMa wiec się nie wtrącam. Jedno i drugie drzewo obwisłe.
Ptasi gaj 23:13, 03 maj 2022

Do góry

Kupiłam taki sprzęt myślałam że sobie udogodnie pracę. U mnie się on nie nadaje owszem sprzęcie dobry, ale na czystą ziemię. U mnie drzewa i korzeni masa nie można tym zakręcić. Myślałam że będę mogła liście brzozy na rabatach zmieszac, ale szczególnie pod brzozami pajęczyna korzeni.
Tutaj dzisiaj działałam zrobiłam porządki, nawóz i podlewanie (2 foty)

Zawilce o poranku

Ptasi gaj 23:00, 03 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Też swoją podcinałam od dołu co roku w taki parasol.No i jak była mała to podwiazalam do palika , żeby rosła wyżej bo była nisko szczepiona.

Ok zobaczę

To są moje seslery, rano robiona fota zieloniutkie

Chcialam na rondlu zrobić biało-czerwona obwódkę czerwone tulipany kwitną białe w pąkach, czerwone wyrosły na ok 50 cm białe ok 30. Mus zmienić jesienią czerwone do tyłu białe z przodu

Z tyłu borówki mam 7 krzaków, piekłam nawozilam. Lepiej kupić gotowce

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:51, 03 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia proszę podaj mi adres i telefon na priv gdzieś mam ale muszę szukać.
Kocim. mam
Jestem po działce ledwo żyje.

Już daję
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:44, 03 maj 2022

Do góry
Sylwia proszę podaj mi adres i telefon na priv gdzieś mam ale muszę szukać.
Kocim. mam
Jestem po działce ledwo żyje.
Ptasi gaj 19:45, 03 maj 2022

Do góry

Elu a na tym zdjęciu obok Kiku to co to za drzewko?
pozdrawiam
Ptasi gaj 17:41, 03 maj 2022

Do góry

No mam kilka razy cięta. Coś muszę z nią zrobić podwiązać ja aby rosła w górę. Pień dosyć wysoki. W zeszłym roku pędy tarzały się po ziemi.
Mam zrobione fotki sesliery jesiennej wieczorem wstawię dam znać abyś zobaczyła.

Też swoją podcinałam od dołu co roku w taki parasol.No i jak była mała to podwiazalam do palika , żeby rosła wyżej bo była nisko szczepiona.

Ok zobaczę
Ptasi gaj 16:28, 03 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Elu nie wiedziałam że masz taką piękną Kiku reszta kwiatów też piękna

No mam kilka razy cięta. Coś muszę z nią zrobić podwiązać ja aby rosła w górę. Pień dosyć wysoki. W zeszłym roku pędy tarzały się po ziemi.
Mam zrobione fotki sesliery jesiennej wieczorem wstawię dam znać abyś zobaczyła.
Ptasi gaj 15:38, 03 maj 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Elu, pięknie u Ciebie, zielono, kwitnąco, porządeczek, super.
Na jednym z powyższych zdjęć to wiśnia japońska tak pięknie kwitnie na różowo?

Tak Alicja wiśnia kikuw tym roku pięknie kwitnie nie było u nas przymrozków.
W zeszłym roku wszystkie pąki kwiatowe przymarzły.
Porzadeczek? Jeszcze działam mam duże przesadzania. Mam dużo roślin rozrzucanych po ogrodzie i teraz scalam jednak w grupie lepiej wyglądają.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 13:54, 03 maj 2022

Do góry

Witam Monika

Piękne narcyzy ogród nie przeładowany bardzo ładnie narcyzy sie prezentują.
Co ty robisz że masz tak czysto na rabatach. Masz blisko las i liścienie widać.
U mnie przez brzozy liści na rabatach z jednej strony próchnica z drugiej bałagan.

Pozdrawiam
Dziękuje, bardzo lubię narcyzy zwłaszcza te o pełnych kwiatach z jesiennego zakupu trafiły mi się pomyłki miały być pełne a wyrosły trąbkowe sadziłam pasmami białe potem żółte wyszły pomieszane,będą poprawki na tej rabacie z narcyzami. Mam blisko las i mnóstwo gałezi po wichurach do sprzątania,ogólnie liści z rabat nie zbieram jedynie zbieram liście z orzecha włoskiego jest tego sporo.Takie ogrody przeładowane też mi się podobają
Ptasi gaj 10:54, 03 maj 2022

Do góry
Polibin

Ptasi gaj 10:50, 03 maj 2022

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:36, 02 maj 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Robią się zaległości haha, a mnie grypa położyła,
Pstrykacze leżą na szafeczce odłożone
Ostatnie zawilce gajowce zostawiam

Pozdrawiam Karola

Piękne są też je mam nie wiedziałam jak się nazywają szybko się rozmnażają i długo kwitną. Nie wiem skąd się wzięły może z kora przybyły. Miałam w zeszłym roku kępkę ok 15 na 15 cm w tym roku sporą Kępa.
W moim małym ogródeczku II 17:22, 02 maj 2022

Do góry
Dorotko pokaż zdobycze. Wieczorem zajrzę teraz idę dalej grzebać w ziemi.
Ptasi gaj 17:20, 02 maj 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Elu prymylki całkiem fajne sadzonki. Ja jak sadzę to rozrywam po 1-2 sadzonki w dołek. Na następny rok jest już 3-4 sadzonki . Wczoraj zamieniałam się za prymylki czerwone, dostałam mocny róż z tych wysokich. Na razie wylądowały w dużej donicy, bo tam gdzie będą rosły teraz kwitną niezapominajki.

Przed chwilą przyszłam ze wsi i pani która mi obiecała prymulki powiedziała żebym przyszła w jesieni bo teraz nie będzie rozsadzała.
Dała mi tylko mała kępkę żółtych i jeszcze jakieś dziwne floksy.
Idę zaraz sądzić. Te które kupiłam będą jeszcze stały dlatego, że dużo roboty z nimi. Też muszę ogarnąć miejsce a później opielic bo dużo chwastów w nich.

Teraz mam ważniejsze pracę.
Ładna pogoda u nas.

Ogród do odnowy 12:05, 02 maj 2022

Do góry
Gosiu witam

Czy prymulki które są na fotkach to posadzone teraz czy przezimowaly bardzo ładne chodzi o te pełne. Pytam bo mamy taki sam klimat.
Wczoraj też wertykulacja u mnie przeprowadzona w tym roku później.
Ułudka piękna muszę się zainteresować. U mnie niezapominajki wszędzie po całym ogrodzie zaczynam wyrywać.

Ruda nie Sakowicz u mnie też dwie buszują mam leszczynę więc obskakuja ja przy kompostowniku na dach kładę im orzechy i ciągle zjadają. Bardzo bojaźliwe nie to co w Łazienkach

Pozdrawiam
Migawki z ogródka 09:56, 02 maj 2022

Do góry
Łucja bardzo ładnie ci wszystko wychodzi. Powolutku i zniknął problem z chodniczki. Też mi po głowie chodzą różne pomysły, ale sił już brak.
Zapowiada się ładny warzywniak. Ja to tylko sieje marchew, buraczki, koper i ogórki. Posiałam w zeszłym roku rzodkiewkę i w ogóle korzenia nie miała, zdarzyło mi się to któryś raz z kolei. W zeszłym roku posadziłam 5 szt cukinii i wszyscy jedli w sąsiedztwie.
W tym roku tylko 2 szt posadzę.

Gdzie kupowałeś cegłę to rozbiórkowa, klinkierowa czy zwykła.

Zaglądam i obserwuje twoje poczynania.

Pozdrawiam
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:20, 02 maj 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Justyna przecież to są rabaty hortensjowe 4 i 5 zdj dlatego tak pusto one są już parę lat te rabaty

Jedną rabatę poszerzyłam żeby posadzić rozchodnika którego miałam na rozsadniku i posadziłam jego przed rozplenicami hameln, doszło trochę cebulowych i ciemierniki pod drzewami , to jest ta rabata na tym zdj

Witam Monika

Piękne narcyzy ogród nie przeładowany bardzo ładnie narcyzy sie prezentują.
Co ty robisz że masz tak czysto na rabatach. Masz blisko las i liścienie widać.
U mnie przez brzozy liści na rabatach z jednej strony próchnica z drugiej bałagan.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:07, 01 maj 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ślicznie kwitnie twoja Kiku. Pierwiosnki zaraz nabiorą masy jak je podkarmisz dobrym kompostem. Za rok będzie szał. A iryski w jakim kolorze nabyłaś?
Dziś był idealny dzień na pracę, ale jutro też ma być pięknie i ciepło. Zamierzam to w pełni wykorzystać i pomóc mamie w porządkach i przekopaniu warzywnika. Tobie również życzę udanego dnia.

Gosiu jeżeli chodzi o kolory prawdę mówiąc nie wiem. Pani ze szkółki mi wybierała, mam na n8ej polega, że będę zadowolona bo to jakieś nowe i ładne. Mam nazwy na donicach spisze jutro i sprawdzę w necie.

Oj postaram się aby był udany. Też uważam jak ładna pogoda to trzeba jej nie zmarnować W ogrodzie

Ptasi gaj 22:54, 01 maj 2022

Do góry
Danusiu właśnie nie było przymrozku i ładnie kwitnie. Fotki nie oddają tego pudroweGo różu. Najładniej wygląda o zachodzie.

Dzisiaj cieplutko jutro podobnie. Podgonie z pracami. RoBie porządki i bardzo dużo przesadzania. ZeBralam krokusY są jedno miejsce. Jutro sądzę prymule. Kosadzce mogą stać w donicach.
EM już wertykulację przeprowadził jutro nawóz i podlanie. Dzisiaj bardzo mi pomógł więc jestem zadowolona porządek już widać.

Z krzaczków to będzie jeszcze kwitla kalina Watanabe ma łąki kwiatowe i lilaki polibin to takie moje oczka w głowie. Boje się aby tylko przymrozków nie było.

Klon oktober Glory który szkółka przysłała z rana po szczepieniu.

Grujecznik

Przytaczanik turecki piękna roślina na skalniak fotka z wczoraj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies