Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 22:56, 11 cze 2022

Zuzko, Helen, dziękuję Wam bardzo ja sama jeszcze nie wiedziałam, że naparstnice będą konieczne

Basiu, dziękuję rabata wymaga jeszcze korekt, ale róże to po prostu eksplodowały kwieciem, nie spodziewałam się.

Judith, Magaro, Dario, ławeczka - oto ona Dziś wieczorem to dziś wieczorem

Martka 22:59, 11 cze 2022

Justyno, dzięki Jeszcze kilka zdjęć róż. Zanudzę
Martka 23:02, 11 cze 2022

Desdemona

Gertrude Jekyll

Martka 23:03, 11 cze 2022

Olivia

Martka 23:05, 11 cze 2022

Oraz szałwia przed zachodem słońca…

ElzbietaFranka 23:42, 11 cze 2022

Martka kup nasionka naparstnicy i zasiej w czerwcu w dobrej ziemi. Po miesiącu możesz posadzić w miejsca gdzie chcesz ją mieć
W przyszłym roku zakwitnie.

Zrób odstęp między siewkami ok 40 cm naparstnice mają boczne łodygi też kwitnące.

Nie szukaj nasion różowych, nasionka w paczuszce są różne od białych do żółtych, różowych nakrapiane itd. zakwitną w przyszłym roku. Jak ci się nie będą podobały to najwyżej niektóre usuniesz. Rozsiewają się same samograj.
Nie kupuj kwitnacych u ogrodnika ponieważ często sprzedają kwitnące 2 letnie siewki i na drugi rok giną. Naparstnice są dwuletnie. Ale zawsze kwitną przez nowe siewki.
Judith 00:26, 12 cze 2022

Ależ ślicznotka z tej Gertrudy!
W temacie ławeczki (a właściwie jej zdjecia) nie jestem ustatysfakcjonowana . Myślałam, ze zaprezentujesz kontekst .
Magara 00:33, 12 cze 2022

Martka, ławeczka bardzo mi się podoba. Czy jest wygodna? Jeżeli tak - poproszę o namiar Małżonek mi obiecał na urodziny, ale z czasem kiepsko, ceny materiałów szybujące, może bardziej się opłaci kupić

Gdzie ta ławeczka u Ciebie będzie stała???

Naparstnice też mam do wydania z siewek w warzywniku, które dzień po dniu eksterminuję, ale kolor niepewny i niepewność ogólna czy to na pewno naparstnice Ale gdybyś miała potrzebę przeżycia ryzykownej przygody to oczywiście daj znać
Agatorek 00:43, 12 cze 2022

Martuś, myślę, że Twoja Alexandra będzie różowa, jak się rozwinie. Moja z avatarka też była czerwona w pąku, teraz jest ciemnoróżowa.

Ta Twoja rabatka z szałwiami wyglada super . Myślę, że je posadzę w miejsce moich jednorocznych, jeśli się nie wysieją w przyszłym sezonie.

Piękna ławeczka!

Gertruda nadal zachwyca ❤️
Martka 06:56, 12 cze 2022

Elu, dziękuję! Spróbuję się uzbroić w cierpliwość, skoro tak sprawa z naparstnicami wygląda.

Judith, Gertruda piękna, ale także najbardziej kolczasta róża z tych, które mam. Masz rację, ławeczka wczoraj była przestawiona do koszenia i tak zostało, ale od rana już jest na swoim miejscu

Magara, ławeczka średnio wygodna. Mam wrażenie, że gdyby oparcie było jeszcze ciut odchylone do tyłu, byłaby z pewnością bardziej wygodna. Nie mam porównania z innymi ławeczkami, dziś jednak takie poczynię i dam znać, czy średnio, czy jednak bardziej niż średnio niewygodna. Dobrze mieć w zanadrzu ofertę stolarską męża, może negocjuj? Odkryłam wczoraj uroki ławeczki, bo w biegu naprawdę nie można się zanurzać zmysłami w różankach

Agatorku, otóż rozwinęła się dziś i nie jest to na moje oko róż i raczej nie P A of Kent... w każdym razie nie wygląda to różowo. w dodatku kwitnie tyłem do frontu rabaty, co nie dziwi… wszak nieopatrznie posadziłam ją przy południowym ogrodzeniu, w stronę którego się odwraca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies