Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:52, 29 lip 2015

Do góry
a golden celebration tniesz? mój zaczął sięgać niektórymi pędami do desek na dachu pergoli...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 29 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Hahahahaha! To najlepszy tekst, jaki przeczytałam dzisiaj na forum!!!
Lov U!!!

edit: chyba sama w to nie wierzysz???
spadaj
miło, że ktoś w człowieka wierzy...

edit:
bombardują mnie @ z promocjami i przedsprzedażą, a ja twarda jestem i nawet @ nie otwieram
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 29 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zaskoczę Cię, nie składam... przynajmniej taki mam zamiar

Hahahahaha! To najlepszy tekst, jaki przeczytałam dzisiaj na forum!!!
Lov U!!!

edit: chyba sama w to nie wierzysz???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:44, 29 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja niskociśnieniowa więc nalewki powinnam poczynić, ale moje dzieci lubią ogórki i co ja teraz bidula mam wydziałać.... może nalewke ogórkową robił ktoś?

Jak znam forum to zaraz ktos znajdzie przepis na nalewki ogórkowe dla dzieci pow. 18 roku zycia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 29 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja niskociśnieniowa więc nalewki powinnam poczynić, ale moje dzieci lubią ogórki i co ja teraz bidula mam wydziałać.... może nalewke ogórkową robił ktoś?

drink z ogórkiem i spritem..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 29 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kiedy składasz pierwsze zmaowienie na cebulowe?
zaskoczę Cię, nie składam... przynajmniej taki mam zamiar
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:32, 29 lip 2015

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 22:30, 29 lip 2015

Do góry
Zobacz drugie zdjęcie od góry, tam jest taki klon o cudnym kolorze brudnego różu, niesamowicie mi się podoba i myślę że byłby fajnym akcentem kolorystycznym również u Ciebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015?page=43
Przejrzyj tez od tyłu wątek spotkaniowy tam gdzie są fotki z drona i zobacz jak on się wyróżnia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:16, 29 lip 2015

Do góry
nalewka z melisy... hmmm. a co ona robi? bo mi melisa kojarzy się z wyciszeniem, spiryt wręcz przeciwnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:12, 29 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Do wpisu AgnieszkiW, z którym w 100% się zgadzam, dodam jeszcze moją obserwację dotyczącą zdjęć.

Piszesz, Anek, że na fotkach Twój ogród wygląda na busz i że to nie jest fajne.

Moim zdaniem, jeśli chodzi o szerokie kadry, małe ogrody są bardziej fotogeniczne. W naszych szerokich ujęciach mieścimy najczęściej kilkadziesiąt metrów. W małym ogrodzie kadr kończy się po kilkunastu i wszystko, co się w nim mieści, zazwyczaj ze sobą "gada". W dużym ogrodzie rabaty podziwiane "na żywo" stanowią wiele odrębnych całości. Podchodzisz do nich, ogarniasz wzrokiem wycinek i on jest spójny. Kiedy próbujesz uchwycić go w panoramie z innymi równie spójnymi fragmentami, wychodzi optyczny bałagan. Owszem, zbliżeń na fajne połączenia roślin możemy machnąć więcej, bo po prostu mamy ich więcej, ale... mam wrażenie, że na zdjęciach zawsze większy porządek panuje w małych ogrodach, w których z racji rozmiarów nie da się zrobić wielkiego bałaganu A jeśli dodatkowo zawierają jakąś fajną architekturę czy dodatek typu murek, donica, żwirowa rabata - to już w ogóle fotki wypadają wspaniałe.

Pomimo tego... lubię mój duży ogród, a w Twoim też czuję się cudownie

a ja się z tym nie zgadzam... nie każdy duży ogród 'źle'(cokolwiek to znaczy) wygląda w szerokim kadrze. Jeśli jest spójny to żaden kadr tego nie zmieni. W życiu bym się nie odważyła powiedzieć że Anki ogród jest niespójny i bałaganiarski... Widziałam go na żywo i śledzę na bieżąco i to jeden z ogrodow który lubie/lubiłam zanim go zobaczyłam na żywo Idąc tym samym tokiem myślenia widziałam wiele małych ogrodów gdzie nic ze sobą nie 'gadało'. To nie jest kwestia wielkości ogrodu... nie ma co uogólniać...
Co więcej uważam że w dużym ogrodzie łatwiej ukryć 'niedoskonałości', które w małym widać na pierwszy rzut oka...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:51, 29 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dokładnie... a za leżenie u ALinki to i na następny

Na ławkach u mnie leża kwiatki.. niepodparte w porę się położyły..i niech leżą.. podnieść się już ich nie da

według mnie ławka zyskała, dzięki tym kwiatom nie żeby wcześniej było coś nie halo, przecież na żywo się nią zachwycałam
Moja codzienność - ogród Oli 21:26, 29 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
kulek pod drzewem chyba nieeeeee, a jaki kolor tego drzewa chcesz?

kolor no właśnie.. przyznam że w tej części ogrodu brakuje mi mocniejszego akcentu stąd pomysł na posadzenia klona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:13, 29 lip 2015

Do góry
ka1sia napisał(a)
Ana, trzymasz formę ogród ciągle zachwyca! pozdrawiam cieplutko po długiej przerwie
ja trzymam formę? kolano coś mi szwankuję
miło że mnie odwiedziłaś wirtualnie, ja jestem pamiętliwa i przypominam sobie, że obiecałaś nawiedzić realnie z Izą. Tylko czy wtedy zdania nie zmienisz z tą formą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:10, 29 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja też oddałam. I w tym roku widziałam, jak potrafią być piękne w miejscu trafionym - musza urosnąc i mieć miejsce. Bardzo ładne są.
tak to prawda, te moje rosną sobie u mojej mamy i teraz wyglądają zupełnie inaczej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:51, 29 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ana, pamiętasz rh Eskimo - masz je jeszcze w tym miejscu?
nie, oddałam je bo to miejsce nie było dla nich trafione.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:45, 29 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
jak zobaczyłam Twój awatar to byłam pewna, że jesteś córka mojej sąsiadki, dopiero lokalizacja mnie wyprowadziła z błedu bo Ona mieszka w Jabłonnej

Ja muszę mieć jakąś klasyczną twarz bo wiecznie słyszę że jestem do kogoś bardzo podobna . A Jabłonna to całkiem niedaleko.
Moja codzienność - ogród Oli 14:48, 29 lip 2015

Do góry
kulek pod drzewem chyba nieeeeee, a jaki kolor tego drzewa chcesz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:00, 29 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a chcesz?

Tak
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:38, 29 lip 2015

Do góry
Małgosiu pytałam czy będziesz sama u Szmitów i o której? podumam, może dam radę przyjechać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies