Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 21:27, 29 lip 2015

nawigatorka napisał(a)
A mi się wydaje ze większe drzewo właśnie by tam pasowało,przecie donica to tylko ramka i to nie mała.dużo tak otwartej przestrzeni i to byłby fajny akcent

duże ale jak już to raczej wąskie, może powtórzenie buka nie jest głupim pomysłem ?
leon60 21:27, 29 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Kacha, czemu przegotowujesz cały wrotycz? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam.

Ola, 140 cm to mało. Od budynku realnie mało. Ale generalnie to nie mało.

no właśnie zatem grujecznik odpada..
leon60 21:28, 29 lip 2015

Kuba napisał(a)
Zaglądam żeby powzdychać i się poinspirować, ale do radzenia jestem za cienka, czytam co piszą inni

heh ja to już całkiem zgłupiałam a zimą myślałam, że wszystko mam zaplanowane i tylko wykonać nie miała baba kłopotu wymyśliła se zardzewiałe donice

Zielona napisał(a)
Olka, w moim CO były piękne grujeczniki pendula. Wysokie na jakieś 3m. Takiego łatwiej w ryzach utrzymać, bo wysokość ma ograniczoną i pokrój raczej wąski, ale... czy to jest coś, co będzie pasowało...?

pendula odpada nie lubię

Madzenka napisał(a)
Wbrew wszystkim opiniom mi własnie ten powyginany klon tam pasuje... W nogi piekne puchate trawki... Pieknie by nawiązywał do koloru traw w innych miejscach. Masz bardzo duzo zieleni w innych czesciach ogrodu. W taki wspaniałym zakątku, w ktorym będziecie wypoczywac pasuje ognisty klon. Ponadto do tej donicy jakos mi nie pasuje duze drzewo... Tylko klon , ktorego mozna skorygować i trzymać w ryzach....

I ja nie wiem co wy widzicie w gujecznikach sadzonych soliterowo..... W powtarzających sie symetrycznych nasadzeniach tak i wyłacznie wielopniowe powyginane. Ake ja jestem inne pokolenie i się nie znam.

Ola apeluje przemysl ponownie klona. Corten z szarościami i zielenia masz juz w innych miejscach...

Marzenko Twoje zdanie bardzo cenię więc klona przemyślę ponownie. Często gęsto jest tak, że pierwsza myśl jednak najlepsza
leon60 21:29, 29 lip 2015

Kacha123 napisał(a)

Taki znalazłam przepis na wywar - zalać zielsko wodą na dobę, później gotować przez 20 minut i rozcieńczonym podlewać. Ale sama już nie wiem czy lepsza gnojówka, czy wywar i kiedy lać

Olu, sorki, że tak u Ciebie

na opuchlaki chyba gnojówka lepsza
siakowa 21:29, 29 lip 2015

A moze jeszcze jeden bonzai grabowy
elzbieta_g 21:40, 29 lip 2015

czytam wsjo co wieczór i ciekawa jestem bardzo co zaplanujesz pomóc nie pomogę bo się nie znam, ale....grujecznik choć mi się podoba to jednak ....jak bym miała wybierać...to wolałabym ...klonika w jaskrawym kolorku
cokolwiek wybierzesz , w twoim wykonaniu będzie ,,be best''
ana_art 22:30, 29 lip 2015

Zobacz drugie zdjęcie od góry, tam jest taki klon o cudnym kolorze brudnego różu, niesamowicie mi się podoba i myślę że byłby fajnym akcentem kolorystycznym również u Ciebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015?page=43
Przejrzyj tez od tyłu wątek spotkaniowy tam gdzie są fotki z drona i zobacz jak on się wyróżnia
Jagodaa 22:36, 29 lip 2015

leon60 napisał(a)

duże ale jak już to raczej wąskie, może powtórzenie buka nie jest głupim pomysłem ?

Buahaha, to wyglada na to, ze ja byłam pierwsza, skoro tu zawody sie odbywają