Dziękuję, jestem z tego dumna, choć czasem ta odpowiedzialność mnie przygniata Staram się teraz trochę więcej robić pod kątem przyszłości, muszę wybiegać w przyszłość, żeby zadania mi się nie skończyły nagle, bo ja człowiek czynu jestem
A te czyny związane z ogrodami są zawsze.
Aneczko, toż to moje najświeższe zdjęcia cztery dni temu robione Wiem co w trawie piszczy i zagraniczne gazety aktualne też mam Ja lubię gazetki oglądać, jak małe dziecko po sto razy te same
Danusiu zawsze u nas ok 2 tygodnie wczesniej się robi ciepło co pojadę do Waszawy wiosną to czuje się jakbym była na Syberii na pocieche na wschodzie jeszcze zimniej Gdy kiedys polecialam do Sankt Petrsburga w połowie kwietnia w płaszczyku i połbucikach to było ekstremum... -10 w ciągu dnia... Zatem zawsze mamy lepiej
Jest szmata czyli mata, widzę ją a to pierwszy krok do zabicia różanecznika
Więc nie dziw się że coś się dzieje. Może się wdać opieńkowa zgnilizna korzeni i po krzewie. Różanecznik potrzebuje oddychać a nie ma możliwości.
Wywalaj szmatę, sprawdź czy nie za głęboko posadzony.
Za mało masz dużych okazów, brakuje drzew i stąd "patelnia". Mikroklimat w ogrodzie robią drzewa i woda. Podlane trawniki, czyste chodniki zmyte wodą Zdrowe rośliny i uśmiechnięta właścicielka
Wyspę, albo półwysep owszem, to duży ogród i nawet pewnie fajnie zrobi, można zakątek z ławką na niej zrobić, wodę jakąś mała z ciurkadełkiem, ale z tymi informacjami nie potrafię pomóc, bo nie wiem, jak jest przy domu
Trudno radzić kształt wyspy jeśli nie wiem co jest przy domu, jaki jest cały kształt ogrodu?