Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

leon60 09:27, 02 lut 2014

Pozdrawiam niedzielnie
eda 12:49, 02 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Takie chyba lubię najbardziej pozdrówka zostawiam Danusiu
Gardenarium 16:04, 02 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Ha a mój mąż widząc ile spędzam czasu na Ogrodowisku, chciał mi zrobić przyjemność i kupił mi piękną, grubą gazetę w której były właśnie te wiosenne kwiaty. Ja mu podziękowałam ładnie i powiedziałam: kochanie, teraz to ja wszystko na necie i Ogrodowisku znajdę, więc nie musisz mi kupować takich gazet. No i proszę, wchodzę do Danusi i co widzę ... kwiatki z gazetki i to podpisane. I po co było wydawać na takie gazety, skoro Danusia wszystkie roślinki w małym palcu ma

Aneczko, toż to moje najświeższe zdjęcia cztery dni temu robione Wiem co w trawie piszczy i zagraniczne gazety aktualne też mam Ja lubię gazetki oglądać, jak małe dziecko po sto razy te same

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:05, 02 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Macham wiosennie Danusiu. Ja ciachnęlam dzisiaj moje brzozy więc odtrąbiłam sobie początek sezonu
U nas przez najbliższe dwa tygonie mocno na plusie i juz ani grama śniegu. Nie obejrzę się i zakwitna krokusy. Chyba w nastepny weekend poproszę M o skoszenie trawnika. Czy nie za wcześnie?

Marzenka, nie koś, czekaj do prawdziwej wiosny.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:06, 02 lut 2014

Gabriela napisał(a)
Lutowe kwiaty śliczne, ja mam oczary od stycznia i nawet te -15 im nie zaszkodziły, bo dalej są.
Danusia, zima się kończy i ciepło idzie skąd należy, czyli od południa. Zaraz je tam do Was prześlemy. Za parę dni ma być wszędzie na plusie.

Ja swojego oczara żółtego oddałam Wiesi, jest teraz wielki i chodzę go tylko podziwiać, po prostu nie miałam gdzie wsadzić z donicy

U mnie jeszcze mrozy. Za długo zimno jest, a ptaszek wypasiony (kwiczoł) dalej przylatuje, sójka dodatkowo była dziś.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:10, 02 lut 2014

jotka napisał(a)
Danusiu, nową prace dla Ciebie wymyśliłam
Trzeba będzie niedługo napisać "Przewodnik po ogrodach Ogrodowiska"

Tyle pięknych nowych powstaje dzięki Twoim radom sugestiom, wiedzy. Istniejące już pięknieją dzięki temu, że jesteśmy tu zgromadzeni wokół Ciebie, korzystamy z Twoich cennych rad, wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem ...
Mam nadzieję, że nie przytłoczyłam nowym wyzwaniem, tylko zainspirowałam na kiedyś

pozdrawiam

Dziękuję, jestem z tego dumna, choć czasem ta odpowiedzialność mnie przygniata Staram się teraz trochę więcej robić pod kątem przyszłości, muszę wybiegać w przyszłość, żeby zadania mi się nie skończyły nagle, bo ja człowiek czynu jestem
A te czyny związane z ogrodami są zawsze.

Instagram Ogrodowiska
Dzidka 16:13, 02 lut 2014

Danusiu, u nas +5, a wczoraj było jeszcze piękniej i cieplej.
Nawet ptaki nie bardzo korzystają z stołówkowego dożywiania.
Aż trudno uwierzyć, że tak pogodowo podzielony kraj.

gusiarz 16:16, 02 lut 2014

Danusiu... ciepełko dzisiaj u nas... ale pochmurnie i deszczowo... wczoraj za to słoneczko i aż 7 st. na plusie
Danusiu... mam pytanie o różana rabatkę... chciałabym podsadzić róże nie bylinami a różnymi trawami. Stipa tennuissima... wiadomo, ale co jeszcze mogę dodać by było nowocześnie i niebanalnie?

Edit:
Dodam, że czytałam wątki o różach... np. "róże i trawy".... czy coś jeszcze Ci się nasuwa?
Aneczka 16:16, 02 lut 2014

Gardenarium napisał(a)

Aneczko, toż to moje najświeższe zdjęcia cztery dni temu robione Wiem co w trawie piszczy i zagraniczne gazety aktualne też mam Ja lubię gazetki oglądać, jak małe dziecko po sto razy te same

A niech mnie, już ci tak pięknie ogród kwitnie? Tylko pozazdrościć A ja głupia myślałam, że ty tak dla informacji wstawiłaś
Ja to znowuż internetowa maniaczka jestem Gazety bardzo rzadko czytam.
kasiek 19:28, 02 lut 2014

Danusiu a Ty masz u siebie jaśmin nagokwiatowy,? Jeżeli tak to na jakim stanowisku? Bo ciekawa jestem czy u nas nie marznie.