Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

bociek 19:07, 01 lut 2014

A u nas Syberia, buuuuuuu... Kcem odwilz wroclawska

Przezyc w podrozy nie zazdraszczam, dobrze, ze nikt nie ucierpial.

Macham Madzen z bialego Mazowsza
agniecha973 19:10, 01 lut 2014

A myślałam, że Ty gdzieś w okolicach Szklarskiej szu szu robisz. Myślałąm, że będę miać wiadomości z pierwszej ręki, bo my jutro w okoloce Harrachova chcemy jecjhać. Podgladamy od kilku dni na kamerkach, wygląda na to, ze jako takie warunki są. Mi się średni chce, ale Młody nie odpuści, jęczy już któryś tydzień.
U nas też wiosna. Aktualnie +7. Aż mi się wierzyć nie chce, że to możliwe na początku lutego, ale bywały takie lata, bywały, więc czemu by się miały nie powtórzyć?
WilczaGora 19:15, 01 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Na miejscu w domu piekna pogoda, więc obciachalam brzozy, ktore miiały być long trunk a nie są....
Więc sezon wiosenny otworzyłam. Za tydzień cięcie grabów. Chyba sobie zacznę w tym roku wcześniej wycinać trawy, bo w ubiegłym roku ledwo dałam rady. Zacznę od wycinania w niewyeksponowanych miejscach.

W kościach czuję przedwiosnie!!!! Lece poodwiedzać Was

ojej
a ja dziś brodziłam w ogrodzie....w śniegu po kolana
gdzie cięcie ...nawet o tym nie myślę
...strząsałam lód i śnieg z gałęzi, bo wyglądało to okropnie ...

macham Wilczą łapa z zaśnieżonej Wilczej
Madzenka 19:38, 01 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
Jednak Wrocław to Wrocław, a ja to prawie Alaska Nie mogę z zazdrości.

Danusiu zawsze u nas ok 2 tygodnie wczesniej się robi ciepło co pojadę do Waszawy wiosną to czuje się jakbym była na Syberii na pocieche na wschodzie jeszcze zimniej Gdy kiedys polecialam do Sankt Petrsburga w połowie kwietnia w płaszczyku i połbucikach to było ekstremum... -10 w ciągu dnia... Zatem zawsze mamy lepiej
bociek 19:41, 01 lut 2014

Niom, a my, no sorry taki mamy klimat
Madzenka 19:46, 01 lut 2014

gusiarz napisał(a)
Danusiu... powinnaś napisać... zielenieję z zazdrości

Kurczę Madżen... nie tnij trafek jeszcze... ja w ubiegłym roku przycięłam wcześniej stipy, były żywe, zieleniały - wcześniej czyli w marcu!!! - a potem przyszło -14... i stipy odeszły do krainy wiecznych łowów....
Ale moja buczyznę też podciacham w takim razie... i klonikowi troszkę gałązek przytnę
Buziaki...

PS
My zaczynamy teraz ferie.. też będzie szu szu... w pienińskim zakątku

Aga ja stip w ogole nie wytne, mają być czosnki ze stipami w maju jak z pinterest, więc cięcia nie bedzie. Wyczeszę je tylko tak jak carex frosted curls w ubiegłym roku.
Wytnę część miskantów i rozplenicę gigenteum (czy jakos tak) a poza tym w przyszlym tygodniu mam wyjazdową imprezke i abym z żywoplotem grabowym sie zdązyła uporać. Poza tym za tydzień będe znała prognozę na kolejne dwa tygodnie i bedzie wiadomo jaka będzie temperatura. I jeszcze musze laury w ogrdzie zimowym ciachnąć oraz bugenwillę, więc nawet gdyby mnie swędziały ręce mam co robić

Ja juz nie wiem kiedy mam ferie.... Córka studentka... Wszystko zaleźy od wyników sesji... Narty dopiero w marcu...
Madzenka 19:46, 01 lut 2014

bociek napisał(a)
Niom, a my, no sorry taki mamy klimat

Bociek bo ci wloski wyprostujemy i wydłużymy rzęski
Madzenka 19:47, 01 lut 2014

WilczaGora napisał(a)

ojej
a ja dziś brodziłam w ogrodzie....w śniegu po kolana
gdzie cięcie ...nawet o tym nie myślę
...strząsałam lód i śnieg z gałęzi, bo wyglądało to okropnie ...

macham Wilczą łapa z zaśnieżonej Wilczej

Jeszcze tydzień i ty poczujesz wiosnę....
bociek 19:49, 01 lut 2014

Siem nie bojam Tylko prosze mnie nie farbowac na blond, bo w blond mi nie do twarzy i moze ucierpiec na tym wizerunek rudej wrednej, a tego za zadne skarby tego swiata nie kcem
Madzenka 19:51, 01 lut 2014

agniecha973 napisał(a)
A myślałam, że Ty gdzieś w okolicach Szklarskiej szu szu robisz. Myślałąm, że będę miać wiadomości z pierwszej ręki, bo my jutro w okoloce Harrachova chcemy jecjhać. Podgladamy od kilku dni na kamerkach, wygląda na to, ze jako takie warunki są. Mi się średni chce, ale Młody nie odpuści, jęczy już któryś tydzień.
U nas też wiosna. Aktualnie +7. Aż mi się wierzyć nie chce, że to możliwe na początku lutego, ale bywały takie lata, bywały, więc czemu by się miały nie powtórzyć?

Bywały takie lata, tylko ostatnie 3-4 sa inne, ja sie nie mogę do tych syberyjskich mrozów przyzwyczaić we Wrocławiu, czas na zmianę aury
Gdy zapowiadają wiatry nawet nie probuj jechać do Szklarskiej ani Harachova... Wyciągi będę zamkniete.. W Szklarskiej śnieg tylko na Puchatku, na innych trasach nie naśnieżaja a naturalnego sniegu niet.... Harrachov zmrożony więc warunki slabe. Nawet w Spindlerovym w tym roku slabiutko ze sniegiem. Zdecydowanie lepsze warunki w Zieleńcu i Czarnej Górze ale brak prądu, powalone drzewa i wichury nie dają nadziei na jazdę...chyba że wróci zima...