Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 13:01, 22 sty 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Czytam o żółwiu, lepiej żeby nie przeżył zagraża i wypiera nasze rodzime gatunki. Poza tym na posiadanie takiego okazu potrzebne będzie zezwolenie

http://wyborcza.pl/1,75400,11615068,Zolw_czerwonolicy__na_takie_zaborcze_gatunki_potrzebne.html

To szok, że Zoo odmawia przyjęcia, grozi to rozprzestrzenianiem się tego zółwia ludzie je wyrzucają, a nasz rodzmy gatumek zółw błotny niestety wyginie.

Proszę tylko nie wyrzucaj tego żółwia, niech u Ciebie dożyje starośći (żyje pewnie długo jak każdy żółw) i nie staraj sie dla niego o parę. Pozdrawia

Ogród masz bardzo ładny

Też czytałam o nim , ale mogłam go zostawić pod kołami albo wrzucić do stawu. Wybrałam, to drugie.
Nie wydaje mi się żeby jedna sztuka bardzo zaburzyła równowagę w środowisku.
Jest piękny i przyjaźnie nastawiony
Jak przeżyje to ma u mnie dożywotnią miejscówkę.
U mnie polskich rodzimych gatunków nie widziałam.
Nie zamierzam powiększać mu rodziny

Cieszę się , że mój ogród Ci się podoba

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:59, 22 sty 2017

Do góry
No to Iwo wyślij mi na priv swoje namiary aktualne a dla Ciebie dalszy ciąg ubieglorocznej wiosny.

...uDany ogród 12:53, 22 sty 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Aż zerknelam na inf o tej kalinie. Pięknie wygląda, ale czy rzeczywiście rzadko zawiazuje owoce?

Chodzi o Onondaga?
U mnie owocuje bez zarzutu

...uDany ogród 12:50, 22 sty 2017

Do góry
Mary napisał(a)
Witaj Dana.

Bardzo podoba mi się Twój ogród i Twoje zdjęcia. Będę zaglądać.

A szczególnie ujęło mnie to zdjęcie.

Zapraszam , rozgość się Mary w moim ogrodzie. Właśnie serwuję kawkę zapraszam

Alchymist

...uDany ogród 12:44, 22 sty 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Poprzedni ogród równie piękny i zadbany

Agnieszko dziękuję!
Jeszcze jest mój, ale już niedługo.
Teraz skupiam się głównie na nowym założeniu. Żeby go dopracować minie sporo czasu...

I tawuły moja miłość

...uDany ogród 12:40, 22 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Co to za cudo? Piękna
...uDany ogród 12:39, 22 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Dana. Masz cudny ogród. Klimatyczny. Piękny teren z wodą i mostkiem. Robisz piękne zdjęcia. Fajnie, ze zostawiasz swój slad na forum

Witam i bardzo dziękuję za miły komentarz
Aż mi skrzydła rosną jak czytam takie wpisy .
Jesteście kochane!

Dla Ciebie moje kaliny ukochane

Onondaga

...uDany ogród 12:38, 22 sty 2017

Do góry
Witaj Dana.

Bardzo podoba mi się Twój ogród i Twoje zdjęcia. Będę zaglądać.

A szczególnie ujęło mnie to zdjęcie.

dana1s napisał(a)
Na stawie zamieszkała kacza rodzinka

...uDany ogród 12:34, 22 sty 2017

Do góry
Nett napisał(a)
Witaj Dana. Niesamowity ogród, taki klimatyczny, parkowy, ogromny. Podziwiam ile pracy w niego włożyliście, aby uzyskac taki efekt, naprawdę jestem pod wrażeniem. Będę chętnie zaglądać i podpatrywać go o różnych porach roku.

Witaj Anetko
Zapraszam Cię serdecznie zawsze kiedy będziesz miała ochotę odsapnąć w cieniu drzew.
Napracowaliśmy się sporo, ale to taka gleboterapia na moje skołatane nerwy. To bardzo pomaga się odstresować.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:27, 22 sty 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

W ogóle nie znam tej odmiany róży, zaglądnęłam do internetu, nie jest zbyt popularna. Znalazłam fotografie tej róży, które wstawiłaś na 9 stronie tego wątku, na nich widać, że to drobna, nieduża róża. Z tego co piszesz, to niemal wszystko przemawia za jej wykopaniem - mała, nie pachnie, łapie choróbsko. Miłość do róż, jak to miłość, często racjonalna nie jest.
Nie potrafię wyrzucać róż, nawet jak chorują, walczę do końca.

"Miłość do róż, jak to miłość, często racjonalna nie jest". Ładnie to ujęłaś Zastanawiam się nad moim stosunkiem do róż. Dzisiaj nie umiem go określić. Zbyt dużo się w tym temacie zadziało.
'Segovię' kupiłam na wyprzedaży, chorą, z kilkoma listami. Jak i 'Carcassonne', bo nazwa kojarzyła się z miejscem, które znam.
Szukam typów, wśród pnących, piżmowych, wielokwiatowych.

Piżmówka 'Sibelius' trudno się aklimatyzuje, ale mam nadzieję, że zabłyśnie kiedyś.

Piżmówka 'Waterloo'

I wielokwiatowa 'Sweet Pretty'

...uDany ogród 12:24, 22 sty 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Już kocham Twój dom i ogród. Miejsce przy kominku zaklepane, upiekłam muffiny z serkiem i porzeczkami, także częstuj się i czaruj dalej. Rozłożyłam katalogi z różami, szukam sobie imieninowego prezentu, a Ty tutaj szafujesz takimi zdjęciami

Dziękuję serdecznie za takie miłe słowa z rana, to lepsze niż herbata z miodem w mroźne poranki
Chętnie się poczęstuję muffinką, mniam !
Róż Ci u mnie dostatek

Proszę imieninową

A może taka

Mam i kwiecistego i Kousa, obydwa kwitną bezproblemowo, fakt rosną w zaciszu.
Piękna jest też obiela

...uDany ogród 12:20, 22 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ależ miły początek dnia. Zaglądam na Ogrodowisko, a tu TAaaa...aKA niespodzianka
Wiesz, że uwielbiam Twój ogród. Bardzo się cieszę, że go tu wprowadziłaś.

Powitalne uściski dla Ciebie, Dana, i drapanko za futrzastym uchem dla Tediego

P.S.: Zapomniałaś przedstawić jednego mieszkańca stawu. Mam nadzieję, że przezimował

Kasiu nie mogłam się oprzeć
Poza tym teraz tutaj głównie siedzicie, a ja nie chcę być sama
Bardzo mi miło, że lubisz mój ogród. Zapraszam serdecznie i tutaj .
Może przez to mój wątek na FM stanie się budowlany

A tak zapomniałam napisać, że mamy żółwia. Biedak szwędał się po ulicach, ktoś go wyrzucił, a zoo nie chciało więc stacjonuje u nas. Mam nadzieję , że przezimował

Pozdrawiam niedzielnie
...uDany ogród 12:16, 22 sty 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Pięknie...
Kaczuszki na liściach i piesio cudowne

Asiu kaczuchy mamy co roku, ale pierwszy raz miały dzieci
Tadeusz to mój kochany kudłacz jest słodki!

...uDany ogród 12:12, 22 sty 2017

Do góry
AniazZielonegoWzgorza napisał(a)
Witaj, dla mnie to jest najpiękniejszy ogród jaki widziałam do tej pory
Przy oglądaniu zdjęć skojarzył mi się z ogrodem botanicznym. Jestem pod wielkim wrażeniem.
Chciałabym zobaczyć zdjęcia z poprzedniego ogrodu, oczywiście jeśli to możliwe, to proszę o link.
Napewno będę bardzo częstym gościem.
Każde zdjęcie mnie zachwyciło, wiem, że są lepsze aparaty, a Twój i tak robi piękne zdjęcia. Dobry aparat to połowa sukcesu, druga połowa to dobry fotograf, na pewno nim jesteś
Pozdrawiam

Aniu nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie serdeczności, bardzo dziękuję kochana

Mój poprzedni ogród był znacznie mniejszy i wszystkie wątki zostały usunięte, specjalne dla Ciebie wstawię kilka

Bardzo się cieszę, że moje zdjęcia Ci się podobają. Dziękuję!
...uDany ogród 12:04, 22 sty 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Cudowny, klimatyczny ogród. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego wyczucia przestrzeni w kompozycjach, doboru roślin i przede wszystkim ciężkiej pracy dającej tak spektakularne efekty

Ps
Masz chyba dobrej jakości aparat i robisz piękne zdjęcia

Agniesiu bardzo dziękuję za miły komentarz
Bardzo się cieszę, że to jak zaplanowałam i tworzę mój kawałek świata Ci się podoba
Aparat to stary kompakt Pentaxa, nic specjalnego ale coś tam widać

Dla Ciebie wiśnia Alba plena

Zapraszam i miłej niedzieli życzę
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:42, 22 sty 2017

Do góry
Dobra dla przypomnienia rok 2015
ogród się zmienił i to dużo

...uDany ogród 11:42, 22 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Tej zimy głównie dopisywałam chciejstwa do mojego kajecika.
Lista się stale wydłuża, ale jest kilka roślin ktore muszę koniecznie wprowadzić do ogrodu

Styrak japoński

Śniegowiec wirginijski

Kłokoczka południowa

Ośnieża

To muszę mieć

Szukam pięknego krzewu lub drzewa w takiej formie do jednego z rogów bylinowej,a Ty tutaj takie cuda pokazujesz. Myślałam nad dereniem kausa lub kwiecistym, ale trochę boję się o przemarzanie. Zaciekawił mnie styrak i ośnieża.
...uDany ogród 11:38, 22 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
Witam porannych gości

Tak będzie wyglądał nasz domek

Już kocham Twój dom i ogród. Miejsce przy kominku zaklepane, upiekłam muffiny z serkiem i porzeczkami, także częstuj się i czaruj dalej. Rozłożyłam katalogi z różami, szukam sobie imieninowego prezentu, a Ty tutaj szafujesz takimi zdjęciami
...uDany ogród 10:39, 22 sty 2017

Do góry
Agatko witam serdecznie
Ogród dla mnie to zabawa obrazami. Muszę go doprowadzić do takiego stanu żeby o każdej porze roku było na czym oko zawiesić.
Chcę zamiast firan mieć zmieniające się jak w kalejdoskopie widoki.
Trochę to potrwa, ale jestem na dobrej drodze
Ja zapisuję, ale też wykreślam
Miejsca jest coraz mniej i w ogrodzie zagoszczą tylko te najlepsze z najlepszych, czyli perełki
Też czekam na wiosnę z utęsknieniem, chcemy zbudować całą architekturę ogrodową...ceglany mur okalający kąt biesiadny z wbudowanym kominkiem, który czeka na swoją kolej

Tu jego kawałek

Mur będzie miał kutą furtkę przez którą będziemy wchodzić do zakątka cienistego krętą ścieżką.

Zaczęłam kompletować dodatki betonowy anioł na ceglany mur

Zdobyłam też stare betonowe ławki parkowe, jeszcze są bez desek i myślę na kolorem, ale już są w docelowym miejscu. Właśnie w cienistym kącie

Teraz szukam starych betonowych słupków, lub samych szczytów i zwieńczeń kulistych. Może wiecie gdzie takie coś zdobyć?
Szmaragdowy Zakątek 10:11, 22 sty 2017

Do góry
Muszę odśnieżyć wątek.
Byłam wczoraj na działce – jest ślicznie, ale jakoś tak pusto i smutno. Jałowce leżą plaskate pod śniegiem, rododendrony stoją zamyślone, trawy też jakieś uśpione, kule buksikowe w zimowych czapkach… „Szmaragdowym” zawładnęła zima…

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies