Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 15:45, 09 mar 2017

W tym roku zaplanowałam reorganizację pod murem i jak wszystkie wiosenne kwiatki przekwitną, to wykopuję wszystkie cebule i przenoszę. Czas na porządki )
Marga 17:27, 09 mar 2017

Piękna wiosna u Ciebie Kasiu Moje roślinki mniejsze.
Pamiętasz naszą rozmowę o ambrowcu, że obie poszukujemy? Zamieniłam mojego na jarzębinę, którą dostałam z gołym korzeniem i mi sie jej szkoda zrobiło. Przynajmniej ptaki będą miały większy z niej pożytek niż z ambrowca I tak by pewnie u mnie wymarzł.
Zdrówka życzę i odpoczywaj sobie. Masz teraz czas na plany ogrodowe
vita 17:36, 09 mar 2017

Moje roślinki też mniejsze! Masz konkretny plan na nasadzenia przed murem?
To będzie piękne miejsce z takim tłem
KasiaWB 14:42, 10 mar 2017

Marga napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie Kasiu Moje roślinki mniejsze.
Pamiętasz naszą rozmowę o ambrowcu, że obie poszukujemy? Zamieniłam mojego na jarzębinę, którą dostałam z gołym korzeniem i mi sie jej szkoda zrobiło. Przynajmniej ptaki będą miały większy z niej pożytek niż z ambrowca I tak by pewnie u mnie wymarzł.
Zdrówka życzę i odpoczywaj sobie. Masz teraz czas na plany ogrodowe

e tam piękna, zimno brrrr
ja wciąż rozmyślam nad drzewem, nie wiem czy ambrowiec czy coś innego ) i czy w ogóle jarzębina mi nie pasuje )
Na szczęście już choroba jest na finiszu.

Pozdrawiam
KasiaWB 14:44, 10 mar 2017

vita napisał(a)
Moje roślinki też mniejsze! Masz konkretny plan na nasadzenia przed murem?
To będzie piękne miejsce z takim tłem

Moje zdjęcia były robione z bliska, więc wydają się większe ) brak słońca niestety nie wpływa na ich wzrost.
Jednego konkretnego planu nie mam, bo mam różne koncepcje i sama już nie wiem co wybrać. Muszę zrobić jakieś spotkanie kawkowe z Wami i się naradzić w terenie to inaczej wygląda niż na zdjęciu.

Pozdrawiam
KasiaWB 14:51, 10 mar 2017

Dzisiaj zostały przycięte prawie wszystkie hortensje bukietowe. Wyszło sporo patyków więc postanowiłam po raz kolejny je ukorzenić. Część poszło bezpośrednio do gruntu w różne miejsca, część do wody a część do doniczki z ziemią. Zobaczymy co wyjdzie. To loteria, raz sadzonki wyjdą a raz nie. Fajnie by było jakby kilka się przyjęło.
Żywopłocik z cisa też przycięty.

_Martini_ 15:40, 10 mar 2017

Wow! Ale masz już zaawansowaną wiosnę. Cudnie! Moje kikutki jak wyszły, tak od ok.3 tyg niemal stoją w miejscu. Muszę sobie sprawić takie przebiśniegi za rok.
KasiaWB 16:01, 10 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Wow! Ale masz już zaawansowaną wiosnę. Cudnie! Moje kikutki jak wyszły, tak od ok.3 tyg niemal stoją w miejscu. Muszę sobie sprawić takie przebiśniegi za rok.

Wiosna to szumnie powiedziane )) jest zimno i pochmurno, czasem pada...szału nie ma. Wszystko stoi bo słońca i ciepła brak. Musimy czekać.
Przebiśniegi są cudne

KasiaWB 16:04, 10 mar 2017

Czy takie bukszpany można teraz przyciąć? chyba zostały liźnięte przez mróz.
amelia_b 16:51, 10 mar 2017

Już Ci się Kasiu znudziło chorowanie?