Nie przestawiłam się, jestem Sylwia i piszę bo Was polubiłam od samego czytania oraz potrzebuje często pomocy w moich nieporadnych poczynaniach.
Na srodku części 30x30 jest domek taki około 10x10, na szczęście już udało się pomalować i zrobić kostkę. Ta część kosimy, drugą 30x30 rzadziej. Minusy kolejne to brak cienia i wiatry. Nie zrobiłam zimozielonego płotu i żałuje. Z przodu mam ogrodzenie murek-przęsła, z jednej strony za siatką mam zimozieloną ścianę sąsiadki, z drugiej małourokliwe betonowe ogrodzenie, z trzeciej posadziłam, jeszcze nie o końca, aronie i rokitniki (jako jedyne chciały rosnąć).
Wejście do domu- przód domu - mam od strony północnej. Planuję posadzić tam 4 cisy i 2 jaśminowce, które ponoć kwitną dobrze w cieniu. Planuje strzyc do wysokości 2 m żeby okien nie zasłaniały. Jak daleko od ściany domu posadzić je?
Kasiu mam dosłownie jedno zdjęcie z momentu jak przekwitła ale przed cięciem.
Restrykcyjnym cięciem.
W tym roku się poprawię i zrelacjonuję ten proces
Kojec jest do wysokości 1,70 cm
Fotka z maja 2016
Sens i logika - właśnie męczę kolejny rozdział pracy i... też się zastanawiam gdzie się podziały te dwie kategorie... Dla przewietrzenia głowy i pobudzenia nadziei... Tak było u mnie 13.02.2016 - czyli do tej daty niedaleko
Zatem... wiosna bliżej niż myślimy A na razie cieszę się z zimy i okropnej pogody, bo nie kusi mnie żadna aktywność pozadomowa A jak dzisiaj pocisnę to skończę wreszcie pisać teorię Zatem... macham do Was i spadam pisać zrównoważone rozważania w swoim niezrównoważonym świecie
Noela Kingsbury Projektowanie rabat, Barbary Ellis Rośliny okrywowe i Tima Newbury Sztuka projektowania ogrodów mogę jeszcze podpowiedzieć. Te mam niestety tylko zeskanowane
Kochani, winda nieczynna u Hani!
Na zmianę się nie zanosi,
fachowców nie widać, a mnie już ponosi!
Jak to tak być musi, że części się szuka
jak nieszczęście do drzwi puka?
Co tam ludzie? Niech na górę dygają,
moim zdaniem, w organizacji błąd.
Administracja powinna
mieć biura na ostatnim piętrze.
Jest za to tu taki luksus,
że choć winda nieczynna,
mamy świeższe powietrze.
Wymienię rozchodnik olbrzymi na inny kolor lub coś innego. Piękny rozchodnik olbrzymi najpierw jest seledynowy później różowy jak na zdjęciu, motyle i trzmiele go uwielbiają.