Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie odmian róż 19:30, 31 sty 2017

Do góry
A może ktoś rozpozna co to za róża.
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:28, 31 sty 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wzdycham na widok tej ławki w rozchodnikach. Piękna jest.
Pozostaję w spoczynku (mocno dziś wiało). Jako że z racji wieku jestem w grupie ryzyka powikłań grypopochodnych, to się nie wychylam. Te psiny też niczego sobie, ale klimatu odpowiedniego nie posiadam (zdałoby się mieć poszlachecki dworek na stanie).

To uważaj na mnie bo zarażam - może przez net nie będzie skutecznie

To może taki klimat Ci bardziej podpasuje - to ogród w którym chciałam zostać - nie tylko ja - opiszę go w lutym

To pzed wejściem to kwiecie w doniczkach

To właśnie tu 19:24, 31 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mariesi to znam z programów Geoffa Hamiltona naszego kochanego.
Mam w ogrodzie klientki.

Ostatnio Maja pokazała jego ogród.
Danusiu, zaraz przypomniał mi się nasz pierwszy wspólny wyjazd.
Spełnienie naszych marzeń. Wymarzona i wytęskniona wizyta w ogrodzie Geoffa.

To był dzień pełen szczęścia.

To właśnie tu 19:24, 31 sty 2017

Do góry
Dzidka napisał(a)
Za oknem biało, ale inaczej aniżeli powyżej, więc i takie widoki nie dziwią.

Dzidka ma nową krowę na choince, Gabriela świnię, a mnie podkupiono jeża więc pocieszyłam się aniołkiem.
Pozdrawiam Jasia
Hortensjada 19:22, 31 sty 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Bożenko, u Ciebie jak zwykle piękne widoki
Bardzo podoba mi się berberys na obrzeżu rabaty
Ciągle chodzi mi po głowie

Berebrys Admiration- taka berberysowa perełka, doskonała na obwódkę ale w miejscu bardzo słonecznym- tylko tam pokaże swoją piękna barwę )Jak stopnieje śnieg zacznę ciąć berberysy bo inaczej się nie wyrobię z robotą ( co najmniej o połowę!- tylko wtedy będą zwarte i kuliste do końca sezonu)

W kamiennym kręgu od początku 19:22, 31 sty 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Aniu, a ten duży listeczek to z czego jest? Czyżby to jakaś odmiana bukszpanu?

Baaaaaaardzo podoba mi się ten mur bukszpanowy Ciekawa jestem czym go przycinasz - czy ręcznie nożycami, czy masz jakieś nożyce spalinowe/elektryczne? Acha i jeszcze ile razy w roku? Pytam, o to cięcie bo ja u siebie mojego olbrzyma tnę ręcznie nożycami i trochę do tego czasu i sił potrzeba. Wydaje mi się, że po cięciu nożycami elektrycznymi czy spalinowymi zostają bardziej pokaleczone liście i nie wygląda to po kilku dniach zbyt ładnie

Małgosiu, bukszpan tnę elektrycznymi nożycami. Zawsze cięłam w czerwcu i niestety słonko potem bardzo przypala to świeże cięcie. ubiegłym roku przycięłam pod koniec września i muszę przyznać, że to jest lepszy termin, a roślina ma czas do zimy na regenerację. Nawet widać na zdjęci powyżej świeże przyrosty.tak wyglądał po pierwszym przycięciu okna

Ogród w remoncie 19:21, 31 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Patrząc na ten projekt nasunęło mi się jeszcze jakieś drzewo w tle bo jakoś tam pusto a przy iglakach może wtedy rh?Ciekawe co Bogdzia na to ? Muszę skonsultować .

Fajnie ale kulki bardziej nierównomiernie bym rozmieściła ... z 7 szt wystarczy ... tylko różne wielkości by się przydały ... żeby nie było, że się szarogęszę ... po prostu ja tak to widzę
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:11, 31 sty 2017

Do góry
Oj, choreńka jesteś. I na dodatek masz gorączkę.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Ogród od 8 lat... 19:05, 31 sty 2017

Do góry
Ogród od 8 lat... 19:02, 31 sty 2017

Do góry
Już niedługo...

To właśnie tu 19:01, 31 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Co to za kalina Dzidko?
Ja z tych japońskich mam niby watanabe ale czy napewno to nie wiem . Coś mi nie wygląda. Ta sargentii piękna-chyba się skuszę

Kaliny kuszą. Też nie potrafię się im oprzeć.
Żeby przełamać biel pokażę jej młodszą siostrę.

Kalina japońska 'Mariesii

Hortensjada 18:59, 31 sty 2017

Do góry
Nett napisał(a)

Dziękuję Aniu. A z niskich hortensji? Jak Twoim zdaniem bedzie się sprawować little lime?

Mam na imię Bożenka
Little Lime jest piękna, nietuzinkowa, ale od samego początku taka zielonkawo- seledynkowa i dość szybko przebarwia się na róż

Te fotki najlepiej odzwierciedlają o co mi chodzi

Z ogródka na wsi 18:55, 31 sty 2017

Do góry
Witam. Będzie mi bardzo miło
Ogród od 8 lat... 18:55, 31 sty 2017

Do góry
Jeżeli pogoda pozwoli, to w sobotę ruszam do ogrodu. Jeżeli wyjdę, to wyczyszczę budki lęgowe i przytnę brzozy. Dobre i cokolwiek.

Hortensjada 18:51, 31 sty 2017

Do góry
bozga napisał(a)

Koniec końców wszystkie bukietowe ostatecznie się przebarwiają ( jeśli sezon pozwoli im przejść wszystkie etapy dojrzewania a nie jak to było w zeszłym roku). Najpóźniej przebarwiają się wg mnie Magical Moonlight i Polar Bear ( może zmienię zdanie jak w tym roku po raz pierwszy zakwitną u mnie nowinki ( jest tego trochę) Sorki za tak późną odpowiedź ale jest to niewątpliwy mój minus ( mus zaakceptować każdy ma jakieś wady)

Magical Moonlight

Polar Bear ( niestety w zeszłym roku bardzo późno zakwitła i właściwie mróz zastał ją w tym stanie, młodziutka, jeszcze nie pokazała na co ją stać)

Dziękuję Aniu. A z niskich hortensji? Jak Twoim zdaniem bedzie się sprawować little lime?
Hortensjada 18:50, 31 sty 2017

Do góry

Chyba wystarczy, bo co ja będę pokazywać do marca ?
Hortensjada 18:50, 31 sty 2017

Do góry
bozga napisał(a)
Przypominajek nigdy za wiele - sierpień ( ale inne ujęcia niż na fb, więc chyba nie zanudzę no i nie mogę sobie pozwolić na taką ilość fotek jak tam)

Przypominajki jak my je lubimy Od razu cieplej na duszy Co to za rozchodnik taki olbrzym?
Ogród od 8 lat... 18:48, 31 sty 2017

Do góry
Witam!

Mój zbiornik ma 80 cm głębokości. Posadziłem w koszach umieszczonych na dnie "oczka" Grzybienie białe w odmianie "Attraction".

Tak kwitną u mnie

W razie pytań postaram się pomóc.

Pozdrawiam!

To właśnie tu 18:47, 31 sty 2017

Do góry
Dlaczego nie masz?
Może:
- nie wpisałaś ją na listę poszukiwanych
- nie spotkałaś w sprzedaży.

To jeszcze raz kalina sieboldii.

Hortensjada 18:45, 31 sty 2017

Do góry
Przypominajek nigdy za wiele - sierpień ( ale inne ujęcia niż na fb, więc chyba nie zanudzę no i nie mogę sobie pozwolić na taką ilość fotek jak tam)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies