alinak
20:19, 02 mar 2017
Już się nie mogę doczekać.A plany zakupowe zmuszają mnie do zabrania duuuużej torby. spotkanie w takiej grupie zwiedzających to raczej mało prawdopodobne,ale mam nadzieję że kiedyś będzie nam dane.
Zobacz Agnieszka na ostatniej fotce widać jak ta krzaczasta kwitła marnie jak jej nie nawoziłam.wielki krzaczor i parę kwiatów .
Jak zaczęłam pilnować nawożenia to na drugi rok była cała w kwiatach .
Toż to nie do uwierzenia!!!!! Jesteś pewna ?
No fakt zmiana diametralna ,ale żeby aż tak.
Z różą to miałam taką reinkarnacje jak dzik wyrósł od korzenia ,zamieniła się z różowej w śliczną białą.
No zobacz jak ty pisałaś to wiało i dzisiaj znowu wieje .
Ależ dzisiaj narobiłam roboty !!!!
Ale już grzecznie leżę w łóżeczku i ledwo dycham jednak PRZESZCZĘŚLIWA .
O iryskach pisałam u ciebie ,ale i tu napiszę ,że muszę te piękności od tego felixa zamówić, bo chyba mnie pokręci -takie cuda.
A pomyśl o zielistce .Jest nie zawodna do doniczek i u mnie żyje już 8 lat .możesz połączyć z lobelią niebieską ,surfinią różową.
Moja sąsiadka tak mawia -to babcine kwiaty, na równi z różami .
Jakoś zaniedbuję ogrodnicze podróże.Czas to naprawić.
Kasiu toś u mnie przebiśniegi dopiero w łebkach, a czosnki i piwonie wychylają kiełki.
Jednak dzisiaj pościągane z rabat okrycia liściowe i ziemia się będzie ogrzewać.
Śliczny dzień dzisiaj był do 16.Potem chmurzyska i wiatr przywiały deszcz.
Ale roboty narobione multum.
Jolu zapraszam.
Ja też co jakiś czas odgrzebuję stare znajome ogrody i odkrywam na nowo.
Wtedy widać zmiany.
Kaśki kochane dziewczyny som.
No to chyba inspirując się Danusi artykułem przelecę swoje odmiany czosnków .
Co wy na to?