Ewa dzięki z informacje, ten kwiatek jest jednoroczny czy wieloletni? Mirka ten żarnowiec ma kilka lat, w ub,r. kupiłam bordowego ale nie wiem jak po zimie, miałam kiedyś bordowego to mi zmarzł.
i jeszcze moje róże w innych odsłonach
2 na nóżce (latem były kiepskie)
Czekam na wersję niemiecką. Już od roku kupuję książki tylko używane. Można sporo zaoszczędzić. Ta na pewno niedługo pojawi się w dobrej cenie To prawda, dużo tu ładnych albumów tłumaczonych z angielskiego. Na razie kupowałam bardziej poradniki, ale powoli i dla mnie zbliża się czas albumowy Moj pierwszy album już zakupiłam - o ogrodzie w Sissinghurst.
Tak jak lubię chryzantemy, to do astrów jakoś nie mogę sie przekonać. Muszę więcej astrów u Ciebie oglądać
To prawda róże wszystkie sa piękne.Na razie zima w pełni.Ale do wiosny coraz bliżej!!!
róża Elmshorn- twardzielka , kwitnie prawie non- stop aż do przymrozków.
A czekasz na wersję niemiecką, czy chcesz po polsku? Bo ja kupiłam sporo taniej niż to wynika z ceny napisanej na okładce.
Kupujesz książki ogrodnicze w Niemczech, są tam ładne albumy przetłumaczone z angielskiego, przeglądając je żałuję że nie znam niemieckiego.
Jak już jesteśmy przy książkach; moja fascynacja astrami, spowodowała że sprawiłam sobie prezent pod choinkę - 240 stron z kolorowymi obrazkami.
Niby tych kwiatków jest ale coś jeszcze by się chciało, zawsze coś wpadnie w oko i tak co sezon nowe pomysły, nowe rośliny itd. Końca nie ma.
Jeszcze inne kwiatki
Śniegu moge troszkę odstąpić
Wiosenne golaski to i u mnie nie szalały.
Pierwszy kwiatek Stephanie Baronin zu Guttenberg nie zachwycał
Quenn of Sweeden
Ascot
Maria Theresia zbudowała ładny krzaczek i chyba najobficiej kwitła. Tu jeszcze w pąkach.
Jak przetrwają to już w tym roku powinny pokazać swoją klasę.
Gabrysiu, nestorkami na tym forum jesteśmy, to wiele wspólnych wspomnień mamy.
Miło mi się z Toba widuje na forum. A szczególnie lubię z Tobą zwiedzać zagraniczne ogrody! Oby więcej i częściej!
Tak się wiosny już chce..A w sklepach kuszą rożnymi już wiosennymi kwiatkami.To na weekend milej zawsze posiedzieć i po delektować się kolorkami żywymi
Basiu, najlepiej jest kupić duże hosty i średnie i mniejsze.Aby kaskadowo je posadzić i kontrastującymi względem siebie liśćmi.
Ciemno zielone mogą być :Sieboldiana Elegans;Guacamole;Frances,Abiqua Drinking Gourd , Second Wind ,Frosed Jade.Catherine.
W jasne paski,,,hm polecam June,Fire and Ice,Rainbow's End ,Funkia YELLOW POLKA DOT BIKINI,CHERRY BERRY,Paradise Island
Haniu, śliczne pocztówki robisz. Dobrze że zauważyłam nowy wątek.
Aniu z Zielonego W - dziękuje za dostawę krokusów,
Gabrielo, dzięki za pochwały. Staram sie skrocic czas do godziny W. jak Wiosna.
Jest już bliziutko, ale jeszcze zbyt surowa i na kwiatki jeszcze nie liczę.
Bawię się troche w kompletowanie niektórych fotek. Zawsze to lepiej potem jednym klikiem zdjęcie wstawić. No i Robię minialbum roczny. Wiadomo w którym miesiącu w danym roku co kwitło.