Iwonko, wstąpiłam na chwilę, zaraz lecę do pracy. Ogród za grosze śledzę. Masz rację, nie od razu Kraków zbudowano, na laurach też nie zamierzam spoczac. Najważniejsze to konkretny plan, który pełną gębą z Waszą pomocą powstaje. Na zdjęciu chciałam Ci pokazać rozwiązanie z płytami, które miałam w zapasie (robiłam to zeszłej jesieni). Kilka płyt mogę dokupić, to nie problem. Uśmiecham się do Ciebie po annabelkę
Basiu, Kasiu i Edytko! Dziękuję za miłe odwiedziny!
Że się śni ogród po nocy, to mogę zrozumieć, ale, że odwiedziny na drugim końcu Polski, to już musi być jakiś sen proroczy! Nie wybierasz się w moje strony przypadkiem?
Wiosenne krokusy przypadkowe, wypieliłam z rabaty, i zostawiłam w doniczce na balkonie, a miałam wysadzić przed blokiem. Po odwilży mogłam zajrzeć jak się czują, a one już po jednym dniu, z kolorkiem! To jest żywotna roślina!
No i mam wczesną wiosnę na parapecie. A w Lidlu doniczka z 5 krokuskami 7 złociszy!
Jak przekwitną powędrują na to miejsce com je dla nich wypatrzyłam. Zakwitną w przyszłym roku na skalniaku!
Do mnie fruczak przylatuje do surfinii na tarasie. Tylko jakoś zawsze po południu jak fotkę trudno ładną i ostrą zrobić.
Bożenka jak czytam o wyprawie do galerii to nie wiem czy się śmiać,
czy cię ochrzanić i to porządnie. No dobra, nic się nie stało ,więc na razie pośmiejemy się ,ale uważaj kochana.
Wiem ,że chcesz przetrzymać ale musisz odpuścić sobie wyprawy.
Ja swoją sadziłam nie mając jeszcze pojęcia o roślinach (kupiłam ją w markecie) i posadziłam w wietrznym miejscu żeby wyhamowywała wiatry - niezła jestem nie - ale nie przesadzę jej, mam nadzieję, że jak większe iglaki podrosną to będzie dawała radę.
Cieszę się, bałam się trochę że Ci bardziej namieszam niż pomogę .
No to muszę indygowcowi zmienić miejscówkę. Iolanthe i u mnie ma pąki i to sporo, żeby tylko zakwitła to będzie widowisko .
Magnolia Iolanthe z pąkami - październikowa - gdzieś mi zdjęcia giną, miałam styczniową i mi gdzieś wyleciała .
No a tu na tarasie pod stołem postawiłam donice z cebulowymi, nie miałam lepszego miejsca, okryłam styropianem. Te białe po prawej tylko podtrzymują styropian.
Sadzone zgodnie z instrukcjami Danusi - najniżej czosnki potem tulipany i na samej górze krokusy. Tylko, że krokusy już wyłażą!!!