Wybieram białą osłonkę dlatego, że popielatej albo beżowej nie ma. Lubię te kolory.
Ja jestem wrażliwcem na konkretne kolory - taki sobie byk jestem, ale u innych podoba mi się konkretny np. czerwony kolor, a może odwagi mi brak?
edit.
Właśnie dziś po południu kupiłam w Pepco takie oto ręczniki kuchenne
u mnie słoneczko ale zębate. zimno bardzo wiatr sprawia że idziesz i płaczesz. wyszłam do mojego przyszłego ogródka zobaczyć czy coś się dzieje
rozchodnik i Orlik
to za wypuściła czerwone wypustki
szałwia ale to chyba zeszłoroczne?
Normalnie nożem wbijam i odcinam jakąś część z rozetą. Czasami się uszkodzą jakiś liści.
Dzielę zazwyczaj te , które mają najwięcej już przyrostów.I tak za gęsto posadzone.
Ale już na kilkuletnie i około 90 krzaczków to jest co podzielić. Mniej więcej robię to jak z kiełków już przekształcająca się w listki.Ale jeszcze nie za wielkie.Czyli tak gdzieś na początku maja.Nadwyżki sprzedaję i to w ciągu kilku dni mi się rozchodzą. I zawsze z tych pieniążków coś kupuję do ogrodu
a tymczasem zima trwa
Ale wiosnę tez już mam
Mam jeszcze 2-letnią suczkę Bajkę rasy cavalier king, córka ją kupiła nie wiedząc, że jest chora, poprzednia właścicielka ją oszukała. Może dobrze,że do nas trafiła, bo uratowaliśmy jej życie, dbamy o nią, jeździmy do lekarzy, robimy co się da.Jest szczęśliwa u nas.