Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:41, 07 mar 2017

zoja napisał(a)
Paulina pytałas u mnie o dymke - niestety nie odpowiem, bo na warzywach się nie znam
ale zapytam jak Twoje berberysy? budzą się już? ja w swoich wypatrzyłam zielone pączki - to przez Ciebie się do nich przekonałam i chyba także je polubię - dzięki

Macham

Hej Zoja! Fajnie,że wpadłas no ja właśnie już nie pamiętam,czy można ją już sadzic czy lepiej poczekać jeszcze. Co do moich berberysow już też coś powoli ruszają, ale u mnie jakoś wszystko jeszcze po zimie spi, niektórzy już krokusy mają, a u mnie jeszxze cisza. Pozdrawiam!
paulina_ns 13:44, 07 mar 2017

Wczoraj udało mi się bardzo powoli zabrać za porządki na rabatach, trochę popielilam, pograbilam i na razie tyle Mam nadzieję,że w tym tygodniu uda mi się przyciąć drzewka i rozchodniki, z trawami jeszcze zaczekam.

Ps. Ostatnio weszlam do ogrodu Joli i natchnela mnie na domki dla ptaków, a ze mój 6 letni Synek uwielbia ptaki sprawilismy im taki oto domek i jeszxze karmnik czeka do zawieszenia

MAD 13:49, 07 mar 2017

Cześć, witam się wiosennie. Ostatnio też zastanawiałam się czy by u siebie nie powiesić gdzieś budki dla ptaków. Czy ta u Ciebie nie za nisko czasem?
paulina_ns 14:05, 07 mar 2017

MAD napisał(a)
Cześć, witam się wiosennie. Ostatnio też zastanawiałam się czy by u siebie nie powiesić gdzieś budki dla ptaków. Czy ta u Ciebie nie za nisko czasem?

Cześć Madzia!Masz całkowita rację, że jest za nisko, ale żadnego innego wysokiego drzewa w ogrodzie nie mamy Z przodu mamy jedyna wierzbe na ok 3 metry i tam powiesilismy inny i wyżej, a ten jest Synka i wybrał ptaszkom takie miejsce, bo jest dobrze widoczne z okna tarasowego Powiem Ci,że sama byłam zaskoczona ile radości dzieciom sprawia takie domki, teraz czekamy na lokatorów pozdrawiam.
zoja 14:44, 07 mar 2017

Paulina byłam u Hanusi - ona dymkę na szczypiorek wysadziła 3 marca to chyba byłby już czas?
Macham
paulina_ns 14:54, 07 mar 2017

zoja napisał(a)
Paulina byłam u Hanusi - ona dymkę na szczypiorek wysadziła 3 marca to chyba byłby już czas?
Macham

O super! Dziękuję za informację w takim razie w weekend biorę się do roboty .

A i jeszcze takie pytanie dziewczyny jak stipa żyje mi po zimie to co mam z nią zrobić obciąć? Czy jeszxze za wcześniej?
zoja 14:59, 07 mar 2017

Ci co mają kwitnące krokusy - Mirelka - to obcieli już,
reszta czeka, bo jak za wcześnie ciachnąć to może ją jeszcze zima (przymrozek) dopaść
tyle wywnioskowałam na własne potrzeby

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc
Kawa 15:08, 07 mar 2017

hej Paulinko - śliczny domek
paulina_ns 15:13, 07 mar 2017

zoja napisał(a)
Ci co mają kwitnące krokusy - Mirelka - to obcieli już,
reszta czeka, bo jak za wcześnie ciachnąć to może ją jeszcze zima (przymrozek) dopaść
tyle wywnioskowałam na własne potrzeby

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc

No to ja lepiej jeszcze zaczekam, w tamtym roku właśnie tak się pospieszylam z Ml i mi go umrozilo. Ale za to super się teraz pieli wszystkie chwasciory wychodzą i to bez przymusu
paulina_ns 15:17, 07 mar 2017

Kawa napisał(a)
hej Paulinko - śliczny domek

Dzięki Kamilka większy problem mam z karmnikiem skubany taki ciężki,że żadne drzewko nie dzwignie, będę musiała prosić M o jakieś dla niego nóżki inaczej się nie da . A co tam u Ciebie? Widać wiosnę? U mnie jeszcze cisza, a te ostatnie wiatry dały tak popalić,że mi trzmieline na pniu z korzeni wyrwało, tzn korzenie zostało w ziemi,a drzewko się przewróciło pomimo,że miało solidna podpore. Tak samo z wierzba, szkoda gadać. Pozdrawiam