Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 14:03, 22 sty 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Witaj Dano. Ogród masz zachwycający i wspaniale ze pokazujesz tak dużo świetnych zdjęc. Nie mogę sie doczekac nastepnych. Ogród marzenie i ta duża ilosc wody to czego najbardziej brakuje w naszych małych ogrodach a co jest tak bardzo istotne i zmienia całkowicie ogród. Czekam niecierpliwie na kazde nastepne zdjecie.Pozdrawiam.

Cześć Bogdziu!
Bardzo mi miło czytać takie pokrzepiające komentarze. Dziękuję!
Staw to moje oczko, a w zasadzie oko w głowie bo jest ogromny.
To on zdecydował, że znów zachciało mi się żyć

Mówisz i masz

...uDany ogród 13:58, 22 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Aniu nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie serdeczności, bardzo dziękuję kochana

Mój poprzedni ogród był znacznie mniejszy i wszystkie wątki zostały usunięte, specjalne dla Ciebie wstawię kilka

Bardzo się cieszę, że moje zdjęcia Ci się podobają. Dziękuję!

Poprzedni ogród też cudny, dziękuję za zdjęcia, miło mi, że specjalnie dla mnie je dodałaś. Podobają mi się też Twoje detale, one dodają wielkiego uroku ogrodowi.
Czekam na kolejne zdjęcia w nowym ogrodzie.
Pozdrawiam
...uDany ogród 13:58, 22 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Biały nie jest moim ulubionym kolorem wśród roślin, ale styl twojego ogrodu zachwyca

Ja uwielbiam białe kwiaty, u mnie było bardzo ciemno w ogrodzie one rozświetliły cieniste zakątki
Dziękuję!

Dla Ciebie kolorki

Moja bajka 13:58, 22 sty 2017

Do góry

a ten przegonił sikorkę
Moja bajka 13:54, 22 sty 2017

Do góry
...uDany ogród 13:54, 22 sty 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Masz motyle bo kwiaty właściwe masz Też lubię wszystko co przylatuje i siada ma moich kwiatkach, choć kwiaty moje i ogród nie powalają na kolana, ale motylki na pewno mam takie same

Ja tez lubie biały w ogrodzie i jeszcze niebieski

Specjalne sadzę takie rośliny żeby ściągały motyle i bzyki do ogrodu.
Uwielbiam podglądać jak pracują.
Niebieski też lubię w ogrodzie, ale teraz jest głównie biało.
Mocniejszym akcentem są jeżówki, krwawnice i amarantowe róże

Mam też śliczne polskie pająki
Tygrzyk paskowany

Kwitnące skarpy 13:53, 22 sty 2017

Do góry
Dzisiaj byłem na obchodzie ogrodu i niestety mój klon ginala umarł ale za to rozmaryn po zimie ma się dobrze i widzę też nowe sadzonki jeżeli ktoś by chciał to parę będzie na wydanie
ciemiernik w tym sezonie jest obsypany kwiatami a ja jestem dumny z niego jak nic
Louise Odier 13:51, 22 sty 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Inne nazwy to ‘Madame Louise Odier’, ‘Mme Stella’. Pochodzenie: Margottin, 1851, Rosa x borboniana. Róża ‘Louise Odier’ jest jedną z najlepszych róż historycznych. Róże burbońskie powstały jako przypadkowa krzyżówka róży chińskiej i damasceńskiej. Bardzo szybko osiągnęły popularność i wyparły róże portlandzkie. quote]

dzięki za wątek
innym różom też by się przydały takie wątki.

Najlepsza strona jaką w necie spotkałam traktująca o różach to "moje róże moja pasja" polecam wszystkim kupującym róże. Tu jest encyklopedia róż wraz z opisami: http://www.roses.webhost.pl/galerie-fotograficzne/

http://www.roses.webhost.pl/2008/10/louise-odier/#more-673

a to moja Luis na wiosnę po jesiennym posadzeniu

Moja bajka 13:46, 22 sty 2017

Do góry
Moja bajka 13:42, 22 sty 2017

Do góry

i dzwońce. Chyba . Jak coś to mnie poprawiajcie

tu fajnie widać jak jeden odpędził drugiego i widać go w locie z prawej strony
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:42, 22 sty 2017

Do góry
i resztki moich tulipanów w wazonie
...uDany ogród 13:41, 22 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Twój ogród stał się moją miłością od pierwszego wejrzenia jest spełnieniem wszystkiego co mi się marzyło i niesamowitą inspiracją
Styrak japoński i ośnieża urzekły i mnie, muszę o nich poczytać

Dziękuję kochana za te serdeczności. Ja też pałam gorącym uczuciem do tego miejsca, chcę żeby było moją ostoją.
Kocham naturę i zachwycam się wszystkim co rośnie , kwitnie, lata czy pływa tutaj mam raj i multum doznań.
Zapraszam!
Ja zdecyduję się na te roślinki , kocham wszystko co biało kwitnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:41, 22 sty 2017

Do góry
na parapecie zaczyna się życie

będzie ładnie w oknach

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:40, 22 sty 2017

Do góry
Ok to 2 porcja 2015
Louise Odier 13:38, 22 sty 2017

Do góry
Inne nazwy to ‘Madame Louise Odier’, ‘Mme Stella’. Pochodzenie: Margottin, 1851, Rosa x borboniana. Róża ‘Louise Odier’ jest jedną z najlepszych róż historycznych. Róże burbońskie powstały jako przypadkowa krzyżówka róży chińskiej i damasceńskiej. Bardzo szybko osiągnęły popularność i wyparły róże portlandzkie.

Skąd pochodzi nazwa Louise Odier? Louise była córką bogatego i wpływowego francuskiego bankiera Jacquesa Odier, wielbiciela kwiatów. Louise wyszła za mąż za Louis-Eugene Cavaignac, który był znanym francuskim generałem, kontrkandydatem Napoleona. Margottin chętnie nazwał nową różę imieniem bogatej córki i żony wpływowych osobistości. Wtedy otwierało to drzwi do sprzedaży róży elicie i gwarantowało "wejście" róży do ogrodów botanicznych czy też rozariów.

Louise Odier jest dobrą różą dla początkujących. Nie jest wymagająca. Może być prowadzona w formie krzaczastej albo pnącej. Osiąga wysokość do 2m. Pokrój lekko rozwichrzony ze zwieszającymi się gałęziami. Kwitnie najmocniej w czerwcu i powtarza aż do mrozów z małymi przerwami. Przepięknie i mocno pachnie. Liście są jasno zielone i matowe. Czasami łapie czarną plamistość.

Moja bajka 13:38, 22 sty 2017

Do góry

a ten to też zięba? Tak się napuszył, wygląda bardziej jak pisklak
...uDany ogród 13:36, 22 sty 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Mamy dużo tych żółwi dziko żyjących, radzą sobie rewelacyjnie w naszym klimacie. Rodzimych gatunków pewnie nie zobaczysz bo ich prawie nie ma- to gatunek zagrożony wyginięciem i dlatego ważne jest, aby czerwonolicy się nie rozmnażał.
Super, że masz takie podejście i nie zamierzasz puścić go wolno

Pokazałaś śliczną naszą rodzimą biedronkę siedmiokropkę, ona też ma wrogów, ale na tego wroga trudno cokolwiek poradzić

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/inwazja-biedronek-azjatyckich-zagrozenie-dla-alergikow-i-rodzimych-owadow/gtcf8

Niestety zagrożenia czyhają z każdej strony, zwykle wynikają z głupoty ludzkiej. Przywożą sobie łupy z podróży, albo pierwsze kupują a potem się nudzi i puszczają wolno węże, pająki, żółwie, ryby
Smutne, ale co robić.
Smog też mamy na własne życzenie...
Myślę, że u mnie się nie rozmnoży, a jeżeli przeżyje tą zimę to będzie miał spokojną miejscówkę. Mnie nie przeszkadza
Biedronki uwielbiam tak samo jak motyle

Rusałka pawik

Rusałka admirał

Rusałka pokrzywnik

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:35, 22 sty 2017

Do góry
iglaczek nadal jeden, ale igiełki pokazuje malizna
Moja bajka 13:34, 22 sty 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Fajnie masz z takimi gośćmi

Asiu nie masz pojęcia jaka jestem szczęśliwa .
A to chyba zięba, mam rację? Jakby co poprawcie mnie, bo dopiero się uczę
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:32, 22 sty 2017

Do góry
glediczje dzisiaj w świetle dziennym

ta coś nie może się łupinki pozbyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies