Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek (nie) dziekuję za karmnik i bluszcz Miło było zobaczyć się na żywo Mam nadzieję że na kolejnym spotkaniu uda się nam więcej porozmawiać
Proszę prześlij mi na maila fotkę którą dałeś w wątku ze spotkaniami Jak masz jeszcze jakieś inne to też chętnie zobaczę Adres przesłałam na priv.

Zapomniałam jeszcze... Super wygląda rabata z trawkami Nawet nie wiedziałam że w Czańcu jest jakaś szkółka a chyba warto się tam wybrać. Ładne trawki i za niewielką cenę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:32, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek, fajny nowy avatarek. A z kąt ty wychodzisz, z okna? Ja kupiłam dużego miskanta chińskiego, ale nie znam odmiany za 30 zł. Ale to spore trawsko.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:28, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Póki ziemia nie zamarznie to można sadzić - ja raz posadziłem jeszcze w grudniu i pięknie zakwitły
A jeśli Ci zostaną takie cebule to wtedy najlepszym chyba rozwiązaniem jest posadzenie ich do donic, potem przetrzymanie na zewnątrz i pędzenie ich w domu - lub nie

Ponieważ Mój Głos Zdrowego Rozsądku zabronił sadzenia w grudniu, muszę te super promocje znaleźć wcześniej A póki co mam czas na przygotowania merytoryczne do debiutu cebulowego
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:18, 10 wrz 2012

Do góry
Pięknie Ten bukszpanowy będzie na pewno ciekawy A Paris - bosko wygląda!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:11, 10 wrz 2012

Do góry
Z melodyjką i przytupem!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:10, 10 wrz 2012

Do góry
Póki ziemia nie zamarznie to można sadzić - ja raz posadziłem jeszcze w grudniu i pięknie zakwitły
A jeśli Ci zostaną takie cebule to wtedy najlepszym chyba rozwiązaniem jest posadzenie ich do donic, potem przetrzymanie na zewnątrz i pędzenie ich w domu - lub nie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:07, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aga - najlepiej jedź do Auchan i Leroy - tam w zeszłych latach były cebule pakowane po 50 do chyba 100-200 sztuk - chyba nawet 17 złotych płaciłem za 50 krokusów.
W listopadzie i grudniu są też tam wyprzedaże - chyba 50 procent na wszystkie - też się opłaci

Ooooo! Ceny i ilości w sam raz dla mnie
Sebek, ale czy w grudniu można jeszcze sadzić cebulki? Bo że Domi sadzi w październiku to doczytałam, ale żeby w grudniu ? A jak zmrozi i ośnieży? Chyba, że listopadowo-grudniowe sadzenie to opcja tylko w przypadku ciepłej zimy... A co z cebulami, któych się nie zdąży posadzić? Mogą czekać do następnego roku?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:06, 10 wrz 2012

Do góry
No to przepłaciłaś Ale się nie przejmuj - Twoje piękniejsze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:05, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Anetko - hihi - ale przynajmniej już wszystko wiesz

Urszulko - muszę Cię zawieść Kupiłem dwa Morning light po 10 złotych!!!!

Sebek, po 10 ?????
ja po 40 kupowałam..... ;/// ehh
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 10 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kuliste cyprysiki ........??????? Madżenka ma sadzić, bo bukszpan zmarznie?

Ewo u mnie przezimują w ogrodzie zimowym

No to OK jak będą zimować w pomieszczeniu, jednak szukaj tańszych tych kulek, bo strasznie drogie są...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 10 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak będziesz dzielił Hakone - zrób zdjęcia.

To to OK - jeszcze się zastanowię na ile je podzielę, bo nie wiem gdzie je dać Może mnie olśni
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 21:57, 10 wrz 2012

Do góry
25 metrów....To rzeczywiście za dużo....

Szamaragdy łysieją w środku, ale na zewnątrz tego właściwie nie widać - jednak nie wiem czy uda Ci się utrzymać wąziutki ekran, bo tuje będą musiały mieć około 50 cm szerokości, żeby ładnie wyglądać

Zawsze możesz też dać dla odmiany żywopłot liściasty - np. z grabów?
Ogród - podmokły, gliniasty teren 21:53, 10 wrz 2012

Do góry
Zobacz tutaj i oceń na ile jest to przekopane
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=2

Wydaje mi się, że jak nasypiecie znów dobrą ziemię na tą przekopaną to głębokość szpadla wystarczy
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 21:51, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek dzięki za odzew

faktycznie to zdjęcie ogrodu Danusi pokazuje rozwiązanie optymalne,ale.. niestety nie finansowo

też takchciałam, ale po wizycie w szkółce dopadła mnie szara rzeczywistość..ceny ładnych krzaczków to ok.50zł/sztuka,a u mnie do obsadzenia jest ok.25m, dlatego pomyślałam o szmaragdach;
czy one faktycznie wyłysieją w środku i czy to będzie widoczne od zewnątrz żywoplotu? (to front,więc zależy mi na estetyce)
czy istnieje jeszcze coś zimozielonego co mogłoby się w takim rozwiązaniu sprawdzić?

a może pomiedzy tymi wisienkami (troche się na nie uparłam -takie ładne są dać jakies mieszane nasadzenia?
proszę o radę ( mam też swój wątek w projektach -"zielonym do góry")
pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:50, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

To się nazywa upychanie!!!
To nowe żurawki czy przesadzone z falistej rabaty?

No i fajowa ta sysunia na schodach

I czy mogę przed posadzeniem podzielić hakone czy nie bałdzo - bo duże mi się trafiło

To nowa, upchnięta Mint Julep, a Hakone podziel.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:48, 10 wrz 2012

Do góry
Ewuś - ta ilość pytajników podpowiada mi, że nie ukrywasz swojego zdziwienia i zbulwersowania
Te rośliny skoro mają iść do donic na zimę to może niech to nie będą aż tak drogie bukszpany...
Mi się akurat bardzo podobały nasadzenia w nowej realizacji - te rośliny na prawdę uroczo wyglądają w tamtych donicach wbudowanych w taras - i są to chyba cyprysiki
Ale to jest tron Madżenki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:38, 10 wrz 2012

Do góry
Madżenko - a może posadź po prostu co innego? Ma to być na zimę - a bukszpan zmarznie...Może posadź jakieś kuliste cyprysiki???
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 21:36, 10 wrz 2012

Do góry
Ma to sens Myślę, że ekran z cisa będzie idealny, bo jednak tuje o wiele szybciej rosną niż cisy - no i potem wyłysieją w środku, a cis nie

Zobacz na ten ekran u Danusi - na razie ma około 1 metra - ale za to jest wąziutki

Fajnie to wygląda, że polecam cisy w wątku koniecznie nie o cisach Ale pomyśl nad tym
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No tak no tak

Słuchajcie - byłem w szkółce, którą polecała Alinka - towaru duuużo, bukszpany na pniach po 100 złotych, spirale po 200. Jednak byłem nastawiony na żurawki - ani jednej nie było! Za to kupiłem duuuże hakone za 15 złotych

A ja szukam kuli 50 cm i są tylko po 160 zł....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:30, 10 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Mi też było bardzo miło Cię poznać - i wielka szkoda, że nie dokończyliśmy naszej rozmowy - ale to jest temat rzeka, bo to i to kusi....

A zdjęcia od Kapiasów - niesamowite jak się zmieniło!

Sebciu, pamiętasz, co Ci niedawno o Tobie pisałam. Po spotkaniu zdania nie zmieniłam. Miło było Cię poznać, ale szkoda że nie zostałeś do końca.
Ja Cię będę gorąco namawiać do wiesz czego, bo widzę w Tobie ogromny potencjał ( a trochę się na tym znam) i szkoda byłoby takiej perełki zmarnować na ekonomię. Gdybym ja miała Twoje lata i mój obecny rozum, to wołami by mnie na akademię ekonomiczną nie zaciągnęli

Życie samo pisze scenariusze - pożyjemy, zobaczymy

Oj Sebciu, taki młody, a taki mądry Fakt, życie Cię pewnie nie raz zaskoczy Ja sama dziś robię rzeczy, o które kiedyś bym samą siebie nawet nie podejrzewała, oczywiście w pozytywnym sensie.
Trzymam kciuki za Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies