Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:07, 10 wrz 2012

Sebek napisał(a)
Aga - najlepiej jedź do Auchan i Leroy - tam w zeszłych latach były cebule pakowane po 50 do chyba 100-200 sztuk - chyba nawet 17 złotych płaciłem za 50 krokusów.
W listopadzie i grudniu są też tam wyprzedaże - chyba 50 procent na wszystkie - też się opłaci

Ooooo! Ceny i ilości w sam raz dla mnie
Sebek, ale czy w grudniu można jeszcze sadzić cebulki? Bo że Domi sadzi w październiku to doczytałam, ale żeby w grudniu ? A jak zmrozi i ośnieży? Chyba, że listopadowo-grudniowe sadzenie to opcja tylko w przypadku ciepłej zimy... A co z cebulami, któych się nie zdąży posadzić? Mogą czekać do następnego roku?
Sebek 22:10, 10 wrz 2012

Póki ziemia nie zamarznie to można sadzić - ja raz posadziłem jeszcze w grudniu i pięknie zakwitły
A jeśli Ci zostaną takie cebule to wtedy najlepszym chyba rozwiązaniem jest posadzenie ich do donic, potem przetrzymanie na zewnątrz i pędzenie ich w domu - lub nie
Wieloszka 22:11, 10 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, ale w grudniu nie planuj sadzenia. To nie na Twój kręgosłup.

Ewuniu, mój Ty głosie bardzo zdrowego rozsądku ! Ja tu się rozmarzam, plany snuję, oczyma wyobraźni owe tulipanowo-narcyzowe rabatki oglądam... A tu taki Aniołek przy uchu stoi (jak w bajkach dla dzieci) i głosem Pszczółki mówi -Wieloszko, to nie na Twój kręgosłup
Wieloszka 22:13, 10 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga posadż tulipany w pobliżu wejścia do domu aby Cię codziennie witały po przyjściu do domu

Madżenko, no właśnie w tych miejscach nie mogę - bo wszędzie kamyczki A zgodnie ze sztuką ma być tam, gdzie nie będzie widać usychających liści...
jolka 22:22, 10 wrz 2012

Ja w ub. roku też sadziłam cebulki w grudniu. Wiosną miały się nieźle.

Madzenka 22:24, 10 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

Aga posadż tulipany w pobliżu wejścia do domu aby Cię codziennie witały po przyjściu do domu

Madżenko, no właśnie w tych miejscach nie mogę - bo wszędzie kamyczki A zgodnie ze sztuką ma być tam, gdzie nie będzie widać usychających liści...

To między kule bukszpanowe pod umbracośtam???
Wieloszka 22:28, 10 wrz 2012

Sebek napisał(a)
Póki ziemia nie zamarznie to można sadzić - ja raz posadziłem jeszcze w grudniu i pięknie zakwitły
A jeśli Ci zostaną takie cebule to wtedy najlepszym chyba rozwiązaniem jest posadzenie ich do donic, potem przetrzymanie na zewnątrz i pędzenie ich w domu - lub nie

Ponieważ Mój Głos Zdrowego Rozsądku zabronił sadzenia w grudniu, muszę te super promocje znaleźć wcześniej A póki co mam czas na przygotowania merytoryczne do debiutu cebulowego
Pszczelarnia 22:28, 10 wrz 2012

Wieloszko, nie w grudniu. Ale rozmarzaj się. Ja będę kombinować z zakopywaniem doniczek i wyciąganiem wiosną, wtedy mogą (kwiaty) nawet przy wejściu stać (na czas kwitnienia a potem "weg" w odstawkę). Widziałam tak w Anglii, oni mają jakiegoś fioła z tymi donicami. Fajnego fioła, dodam.
Wieloszka 22:37, 10 wrz 2012

jolka napisał(a)
Ja w ub. roku też sadziłam cebulki w grudniu. Wiosną miały się nieźle.

Jolka, a gdzie zniknęło to pięęękne zdjęcie???
W ubiegłym roku grudzień był bardzo wyjątkowy
Wieloszka 22:40, 10 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

To między kule bukszpanowe pod umbracośtam???

To jedno z trzech wytypowanych przeze mnie miejsc - dwa następne są za żywopłocikami bukszpanowymi