Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:14, 20 sty 2014

Do góry
Na pw nic nie zobaczy. zielony napis zobaczy a nie podejrzy kodu . Ja pomogę
Kondziowy Ogród :) 13:12, 20 sty 2014

Do góry
Kurnik usytuuj jak najdalej od zabudowań. Moi sąsiedzi mieli kury pod moim tarasem, przyznam, że gdyby zostały tam ( w sumie kuny im zjadły) to myślałam nawet o sprzedaniu domu. Wypoczywanie na tarasie stało się niemożliwe z powodu zapachów zalatujących od południa

Kury i nasze potrzeby są ok, tylko trzeba też przewidzieć co będzie się działo jeśli za blisko czyjegoś okna będzie kurnik.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:07, 20 sty 2014

Do góry
Niepotrzebny ten ekran moim zdaniem.
Ławka w ogrodzie 13:06, 20 sty 2014

Do góry
Cena jest adekwatna do trwałości.
Szklarnia w ogrodzie 13:04, 20 sty 2014

Do góry
Możesz ją wykorzystać do rozsad, tylko późnych. bo jeśli jest nieogrzewana to nawet na początku maja może coś zmarznąć w nocy. Bo wtedy temp. jest taka jak na zewnątrz nad ranem.
Pelargonie 13:02, 20 sty 2014

Do góry
Ponieważ mają za mało światła ja bym teraz nic nie robiła, aż będzie dłuższy dzień, czyli w marcu. Wtedy uszczkniesz wierzchołek. Teraz jak zaczną wypuszczać nowe boczne pędy, to będą się pokładały bo są słabe i jasnozielone. Nie nawozimy zimą.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:53, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kształt tej rabaty jest trudny do oceny bo nie ma porównania jak przebiegają linie w całym ogrodzie, wyrywkowo tutaj nie mogę ocenić bo nie widzę reszty

Wielość jest ok tak na pierwszy rzut oka.

Wymyśliłam ekran z cisa od strony samochodu, a przed nim róże, trawy i bukszpany. Co o tym sądzisz Danusiu? ( Kompletnie nie potrafię rysować, więc nie jestem w stanie przenieść mojego pomysłu na papier)
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:45, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zbysiu nie chodziło o prostokąt tylko o włączenie drzew w rabaty. U Zuzy prostokąty odpadają, za dużo ma nasadzone a i do domu i skarpy nie pasują

Szefowa jak zwykle ma rację!
Pozdrawiam

a i w/w Szefowa doradziła kilka roślin, z których mogę zrobić tenże żywopłot: grab, buk, thuja kórnik (strzyżona) lub cis. I zapenw któraś z propozycji znajdzie zastosowanie- teraz będę rozmyślać, która

Wiecie, że u mnie barwinek kwitnie!! Nie mówiąc o rózach, które wypuściły nowe liście. Jak przyjdzie mróz to będzie jedna, wielka katastrofa
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:39, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cały z grabu albo cały z cisa, tui np. Kórnik (strzyżonej oczywiście) lub buka. Grab i buk trzyma liście zimą i wygląda kolorowo (brązowo). Poza tym zdobią plątaniny gałązek

Dziękuję!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:20, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Boguś, serio mówisz? Jednak ja nie kocham zimy.

Prawda jest taka: nie cierpię, ale lubię patrzeć i podziwać malarstwo zimowe; a spacer w mroźny poranek, bajka. Fotografie zimowe cudo, a jakie efekty.
nie umiem jeździć na natrach, nigdy nie próbowałem, z zimowych szaleństw nie korzystam,
kocham wodę byłem w przeszłości ratownikiem, żeglarzem,
wakacje zawsze nad wodą i choćby była ciepła jak zupa ( ocean indyjski) to to uwielbiam,
góry, są piękne ale za dużo zasłaniają
Kocham lato i podziwiam zimę, lubię odśnieżanie, potem przy kominku kawka, koniaczek i liczenie dni do wiosny i to nasze szaleństwo ogrodowiskowe. pozdrawiam wszystkich

Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 11:12, 20 sty 2014

Do góry
Zbysiu nie chodziło o prostokąt tylko o włączenie drzew w rabaty. U Zuzy prostokąty odpadają, za dużo ma nasadzone a i do domu i skarpy nie pasują
Moja codzienność - ogród Oli 11:05, 20 sty 2014

Do góry
Ten na dole to na siłę, ale tak w sumie nie może być. Całkiem niespójnie, a góra owszem, jest konsekwencja w liniach. Zniwelujesz też "dziwną" linię działki.
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 10:55, 20 sty 2014

Do góry
Pokaż zdjęcie tego miejsca. Jak tam ze światłem słonecznym i możliwościami?
Jałowiec 'Blue Arrow' czy 'Skyrocket'? 10:49, 20 sty 2014

Do góry
Mamy taki wątek. A nawet jest odpowiedź na pierwszej stronie.

Końcówek raczej nie da się wyciąć ze względów ilościowych i technicznych.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/843-licinek-jalowcowiaczek
Testowe dodawanie zdjęć 10:44, 20 sty 2014

Do góry
Podłączyć kabelkiem z komputerem, albo wyjąć kartę z telefonu i włożyć w laptopa albo takie specjalne urządzenie do wkładania kart, wyleciała mi z głowy nazwa

Taka małe coś gdzie są różne kieszonki na różne typy kart SB i inne. No i kabel połączeniowy z kompem.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:40, 20 sty 2014

Do góry
Werbena napisał(a)

Kształt tej rabaty jest trudny do oceny bo nie ma porównania jak przebiegają linie w całym ogrodzie, wyrywkowo tutaj nie mogę ocenić bo nie widzę reszty

Wielość jest ok tak na pierwszy rzut oka.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:38, 20 sty 2014

Do góry
Cały z grabu albo cały z cisa, tui np. Kórnik (strzyżonej oczywiście) lub buka. Grab i buk trzyma liście zimą i wygląda kolorowo (brązowo). Poza tym zdobią plątaniny gałązek
ogrodoweimpresjejolki 20:58, 19 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jolu, nie wiem jak zgadłaś, że ja dzisiaj właśnie żółte wrzuciłam na facebooka? A u Ciebie też żółte Wklejam najlepsze z najlepszych

Danusiu, ogromny zaszczyt dla mnie Twoja wizyta I miła niespodzianka, więc szperam zdjęciach, by być na bieżąco z kolorem

Moja codzienność - ogród Oli 15:07, 19 sty 2014

Do góry
Moim zdaniem ciekawszy ogród będzie z prostymi liniami powyżej i płytami też. jak powyżej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies