Kurnik usytuuj jak najdalej od zabudowań. Moi sąsiedzi mieli kury pod moim tarasem, przyznam, że gdyby zostały tam ( w sumie kuny im zjadły) to myślałam nawet o sprzedaniu domu. Wypoczywanie na tarasie stało się niemożliwe z powodu zapachów zalatujących od południa
Kury i nasze potrzeby są ok, tylko trzeba też przewidzieć co będzie się działo jeśli za blisko czyjegoś okna będzie kurnik.
Możesz ją wykorzystać do rozsad, tylko późnych. bo jeśli jest nieogrzewana to nawet na początku maja może coś zmarznąć w nocy. Bo wtedy temp. jest taka jak na zewnątrz nad ranem.
Ponieważ mają za mało światła ja bym teraz nic nie robiła, aż będzie dłuższy dzień, czyli w marcu. Wtedy uszczkniesz wierzchołek. Teraz jak zaczną wypuszczać nowe boczne pędy, to będą się pokładały bo są słabe i jasnozielone. Nie nawozimy zimą.
Wymyśliłam ekran z cisa od strony samochodu, a przed nim róże, trawy i bukszpany. Co o tym sądzisz Danusiu? ( Kompletnie nie potrafię rysować, więc nie jestem w stanie przenieść mojego pomysłu na papier)
a i w/w Szefowa doradziła kilka roślin, z których mogę zrobić tenże żywopłot: grab, buk, thuja kórnik (strzyżona) lub cis. I zapenw któraś z propozycji znajdzie zastosowanie- teraz będę rozmyślać, która
Wiecie, że u mnie barwinek kwitnie!! Nie mówiąc o rózach, które wypuściły nowe liście. Jak przyjdzie mróz to będzie jedna, wielka katastrofa
Prawda jest taka: nie cierpię, ale lubię patrzeć i podziwać malarstwo zimowe; a spacer w mroźny poranek, bajka. Fotografie zimowe cudo, a jakie efekty.
nie umiem jeździć na natrach, nigdy nie próbowałem, z zimowych szaleństw nie korzystam,
kocham wodę byłem w przeszłości ratownikiem, żeglarzem,
wakacje zawsze nad wodą i choćby była ciepła jak zupa ( ocean indyjski) to to uwielbiam,
góry, są piękne ale za dużo zasłaniają
Kocham lato i podziwiam zimę, lubię odśnieżanie, potem przy kominku kawka, koniaczek i liczenie dni do wiosny i to nasze szaleństwo ogrodowiskowe. pozdrawiam wszystkich
Ten na dole to na siłę, ale tak w sumie nie może być. Całkiem niespójnie, a góra owszem, jest konsekwencja w liniach. Zniwelujesz też "dziwną" linię działki.
Podłączyć kabelkiem z komputerem, albo wyjąć kartę z telefonu i włożyć w laptopa albo takie specjalne urządzenie do wkładania kart, wyleciała mi z głowy nazwa
Taka małe coś gdzie są różne kieszonki na różne typy kart SB i inne. No i kabel połączeniowy z kompem.
Kształt tej rabaty jest trudny do oceny bo nie ma porównania jak przebiegają linie w całym ogrodzie, wyrywkowo tutaj nie mogę ocenić bo nie widzę reszty
Cały z grabu albo cały z cisa, tui np. Kórnik (strzyżonej oczywiście) lub buka. Grab i buk trzyma liście zimą i wygląda kolorowo (brązowo). Poza tym zdobią plątaniny gałązek