Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:16, 27 paź 2016

Do góry
I ten jest lepszy ale jeszcze brzuszek ma nie taki jak trzeba -----ładniejszy prawda???

To są pojedyńcze krzaczki jeden jest na stupce a drugi nie ale niczym nie są podsadzane.Oba krzaki mają po 8-10 lat bo ja je ciągle cięłam .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:15, 27 paź 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Odnośnie przycinania szmaragdów napisałem u siebie
Jestem pod ogromnym wrażeniem tego pawia z bukszpanu Sama formowałaś, ile tam jest sadzonek i o lata też zapytam ?

Czytałam dzięki mam tylko nadzieję że ładnie będą wyglądać .Tak pawia sama formowałam oczywiście za zgodą Danusi bo jakże inaczej .Ale z nim to było wesoło .Popsułam jeden krzak .O ten

W tym roku go przesadziłam i co z niego będzie to nie wiem pewnie wyrośnie na drugiego ale to trza poczekać .Potem miała buksów dużo ładnych to się zaparłam i wycięłam drugiego podglądając Danusiowego.Poniżej ładniejszy paw.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:12, 27 paź 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Gosiu ,z jakiej róży masz ,tyle czerwonych korali ? cudowne .Mi urosły tylko trzy dyni ,w tym 2 duże jedna mała ,właśnie przed wczoraj miałam zupę dyniową pierwszy raz w życiu z serkiem topionym i grzankami ,mniam .Aminek ślicznie się prezentuje w trawach ,jeśli można prosić o nasionka jak wystarczy ,to proszę o kilka nasionek .pozdrawiam

Reniu, to dzika róża wielokwiatowa. Kwitnie raz, ale bardzo efektownie i długo, a teraz zdobi mnóstwem koralików. Trzymam ją mocno w ryzach, bo wypuszcza długie pędy. Zdjęcia z początku czerwca.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:06, 27 paź 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Halinko, Przemek swoje szmaragdy chyba "goli" dwa razy w sezonie. Ja moich jeszcze nie cięłam (tych od strony sąsiadki) bo posadziłam je dopiero w czerwcu. Ale w przyszłości będę je przycinać.
Na środku trawnika mam dwa szmaragdy, które od tego roku formuję w stożki. Były takie potargane, a miałam nożyce pod ręką...... wiesz coś o tym

Oj wiem wiem ja czasami specjalnie nie wynoszę sekatorka żeby nie ciąć ale czzzsami .Moje szmaragdy jedne są 2 letnie a z drugiej strony w zeszłym roku na wiosę sadziłam nie tnę ich bo chcę żeby zasłoniły płoty

Nie patrzcie na trawę bo krety zrobiły co chciały
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 09:03, 27 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

To nie ja, to słońce tak podkręciło kolory

Kolor kłosów rozplenic jest różny - w zależności od odmiany. Być może masz Moundry lub Black Beauty?

Drzewo o które pytasz to wiśnia Royal Burdundy.
Wiosną kwitnie na różowo. W sezonie ma ciemne, bordowo-brązowe liście.
Tu zdjęcie z 5 maja.

Jeśli masz pytania - nie krępuj się

Martuś dziękuję. Nie wiedziałam że ta wiśnia ma taki kolor jesienią. Piękna. A co do rozplenic- kupowałam jako Hameln, a jednak takie ciemne kłosy mają.
W Kruklandii 09:02, 27 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Do jesieni to wiedziałam mniej więcej jak wygląda....a te z jesieni to bajka!
Kupuję

Dzięki!!!!
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:51, 27 paź 2016

Do góry
mira napisał(a)
Cudowny ten kwitnący październik oby nadal.
Widze ze szalwia ci kwitnie i nie tylko hehe to kiedy zbierać nasiona bo prognoza na 10 dni kiepska.
Ja polecam dynie makaronowa super i rośnie jak cukinia juz sernik upieklam z nią a ta zielona próbowałam dość specyficzny smak.

Pozdrawiam

Radź jak tu nasiona zbierać /ja juz poznieralam ale jeszcze/

Mireczko, widzisz ten kwiatostan nad białą jeżówką? Na nim część nasienników jest już w kolorze jasnego brązu, w nim są już dojrzałe nasionka. Wystarczy przechylić i wysypać nasionka.

A wiesz, mam makaronową Ale jeszcze nie jadłam. Ta zielona to moja ulubiona
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:41, 27 paź 2016

Do góry
Niektórym z Was już poodpowiadałam na wątkach, ale jeszcze nie wszystkim. Już nadrabiam zaległości.

Kilka postów było o suszeniu nasion pomidorków.
Ja suszę na małych karteczkach. W sumie to dobrze, że się do nich przyklejają, bo mi nie uciekają z kartek i się nie mieszają. A już wyschnięte łatwo odskakują, gdy podważam je paznokciem.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:33, 27 paź 2016

Do góry
Jeszcze te znalazłam Teraz lepiej widać co i jak
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:28, 27 paź 2016

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:27, 27 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu dziękuję za podpowiedz ale nie dałam więcej zdjęć a tuż obok po drugiej stronie tych schodków już mam tzrmieliny

Znalazłam na szybko takie zdjęcie kółkiem zanaczyłam skarpę - tak to wygląda.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:26, 27 paź 2016

Do góry
Ania, już wstawiam obiecane zdjęcia. Liście ma naprawdę duże, ułożenie gałęzi ma charakterystyczne, jak skrzydła u ptaka
Basia - Mój Świat 08:03, 27 paź 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
Dziś szalałam z cebulami

Niezłe szaleństwo Będzie pięknie wiosną
Pozdrawiam.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:01, 27 paź 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Witam i poproszę o poradę odnośnie mojej skarpy. U samej góry rosną lawendy a na dole żywopłocik bukszpanowy i to bym raczej chciała pozostawić ale wszelkie opcje dozwolone Miedzy lawenda a bukszpanami rośnie dywan z floksów który co prawda ładnie zarósł, ale denerwuje mnie bo czasem żółknie i na wiosnę kwitną te floksy jak szalone co trochę przeszkadza bo to jaskrawy róż. Myslałam zamiast tych floksów o irdze tylko nie wiem czy po całości czy coś pomieszać może.
Najlepszym rozwiązaniem byłby gabion ale może kiedyś na razie musi tak zostać.
Ogród jest w stylu nowoczesnym.
Poniżej kilka zdjęć:

W Kruklandii 07:28, 27 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Złapałam dziś trochę słonka...

szo to za maczugi?
Tu ma być ogród :) 07:15, 27 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Często kupując drzewa zaglądamy na zdjęcia jak cudnie się przebarwiają, a potem okazuje się, że u nas albo nie zdążą , albo nie zmieniają kolorów jak na fotkach w internecie. Więc chyba jednak ważniejszy jest urok drzewa przez cały rok, a śliczne przebarwienie jesienne miłym dodatkiem. I takim drzewem jest właśnie mariken
pięknie napisane

lindsay80 napisał(a)

Tak, to Marikeny, jutro pewnie część liści będzie już leżała na ziemi, krótko są takie żółciutkie, ale ja je lubię przez cały rok.

pytam, bo ja mam zakupione dopiero pierwszy sezon i nie żałuję zakupu - u mnie też będą przed domem, ale jak na razie czekaja na swoją kolej w "mojej szkółce"

Tu ma być ogród :) 07:12, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U nas znowu lało, cały ten tydzień był przeplatany deszczem.

Donice trzeba były ściągnąć, żeby nie odleciały z wiatrem.

aaaaaaaaaaaa faktycznie wyglądają super bardzo ładnie się prezentują potwierdzam się w swoim zakupie, że jest dobry dzięki serdeczne
a co masz w nich wsadzone ???
Tu ma być ogród :) 06:49, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, to Marikeny, jutro pewnie część liści będzie już leżała na ziemi, krótko są takie żółciutkie, ale ja je lubię przez cały rok.

Często kupując drzewa zaglądamy na zdjęcia jak cudnie się przebarwiają, a potem okazuje się, że u nas albo nie zdążą , albo nie zmieniają kolorów jak na fotkach w internecie. Więc chyba jednak ważniejszy jest urok drzewa przez cały rok, a śliczne przebarwienie jesienne miłym dodatkiem. I takim drzewem jest właśnie mariken
Ogród Małej Mi - sezon 2016 05:46, 27 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzioba nastawiam do buziaków

I panorama.. najbardziej świeci parocja (w oddali taki ptak z rozłożonymi skrzydłami

Rzeczywiscie fajna ta parocja zaraz odleci
I cały ogród kolorami zachwyca i wcale nie żal ze kwiatów mniej
a nie masz przypadkiem kAliny bodnantskiej ?
Ogród w mieście-ogrodzie 00:30, 27 paź 2016

Do góry
A tu impresja słynnego artysty Uncle Google:

A nie, jednak chałturnik zerżnął z pana Paździerzowego:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies