Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 12:44, 19 gru 2016

Do góry

Pszczelarnia 12:38, 19 gru 2016

Do góry

Pszczelarnia 12:31, 19 gru 2016

Do góry
I to już po 4 niedzieli adwentu, czyli w moim adwentowym kalendarzu wiosna.

Mój mały ogródeczek :) 11:59, 19 gru 2016

Do góry
Czy to normalne aby krokusy już wyrastaly?

I tulipan
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:55, 19 gru 2016

Do góry
Moja a sobota wyglądała tak:

Bylo super Lekkie oderwanie od świątecznej gorączki...
Szkoda ze dzisiaj juz katarek i zakwasy
Droga do spełnienia 11:28, 19 gru 2016

Do góry
Polinkowe betony w roli głównej

Hortensjada 11:18, 19 gru 2016

Do góry
Pozdrawiam serdecznie w tym okresie świątecznego szaleństwa, u mnie już goście są ( rodzice),do kuchni wejść nie można bo z ilości szykowanych potraw można by wywnioskować , że co najmniej najbliższe koszary wojskowe wpadną do nas na Wigilię , choinka już stoi a okna jeszcze w toku. Wytrwałości a jednocześnie radości z tej świątecznej atmosfery życzę całej Ogrodowiskowej Rodzince

Anna i Ogród 11:17, 19 gru 2016

Do góry
No dobra. Skończyłam.

Pan Maluśkiewicz 11:13, 19 gru 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
W sobotę do domu przytargaliśmy dwie choinki. Świerk serbski, ma stanąć w salonie, bo ja ciągle wierzę, że Panowie dadzą radę do Świąt. I druga, która miała stanąć na tarasie w donicy.

Ale co się nie da,jak się da wcisnąć małą choinkę, pospolitego świerka, z odrobiną dekoracji do pokoju, w którym oprócz tego co zwykle stoją jeszcze kartony, piekarnik, stół kuchenny babci i parę innych rzeczy.

Zamiast na dworze, to cieszy nas w domu Idą święta!!!

Idą idą-nie da się ukryć!!!
Malutki pod lasem 11:12, 19 gru 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wczoraj troszkę kultury było, Turandot w Teatrze Wielkim w Łodzi, polecam
A dziś choinka ubrana, balkon ubrany, klon i furtka też M zabrał dzieci do swojej siostry do W-wy, a ja bawiłam się w św. Mikołaja Nóg nie czuję, ale kupiłam wszystko

Choinki stoją już na schodach przed domem, a na mojej okropnej furtce (mam nadzieję, że to jej ostatnie święta ) zawisły bombki W tle widać klona-choinkę z bombkami

Nie próżnowałaś...ja zmuszam eMa do powieszenia lampek.
Jak to wszystko ogarnąć? 11:03, 19 gru 2016

Do góry

Z całego serca życzę Wszystkim:
Radosnego i Spokojnego przeżywania Świąt Bożego Narodzenia, Siły Ducha płynącej z tego, co niesie sens myśli o Betlejemskiej Stajence oraz refleksji pozwalającej przenieść ów sens na grunt Rodziny, która jest nieodłączną częścią życia każdego z Nas.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:42, 19 gru 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kochani pochwalę się teraz pełna gębą....dostaliśmy z eM od synusiów prezent pod choinkę ma być, ale choinka już ubrana więc mogę
Chłopaki byli dzisiaj z dziadkami w Krakowie na kiermaszu i wypatrzyli dla nas....dobrze, że mieli sponsora
bo taka cudna figurę do ogrodu dostaniemy...nad miejscówką już dumam

piękny prezent,poprostu same ochy i achy
macie wspanialych snów
Co by tu posadzic.....? 10:18, 19 gru 2016

Do góry
Jacku moje zdanie jest takie, że jak robisz najpierw tą bazę (żywopłoty i drzewa) to porysuj sobie różne kombinacje/ustawienia, różne kolory i faktury tych drzew. Potem zobaczycie/ustalicie co Wam się najbardziej się podoba

Na tym cyclu siedmiometrowym ja bym za żywopłot dała serby, ale reszta tej rabaty tójwymiarowej to do przemyślenia
Drzewo mi jednak tam bardzo psuje
Toszka pisała, że jeżeli decydujemy się na duże drzewa w ogrodzie to powinniśmy je dawać właśnie w rogach działki - jako klamry spinające

Poczytaj sobie o Klonie Royal Red Tu masz tego klona, u Syli On naprawdę jest piękny
Fajne są też Graby fastigiata (moje najnowsze odkrycie) Tu masz same graby
Bardzo ładny też jest Tulipanowiec amerykański Edward Gursztyn (forma kulista) - chociaż nie wiem jak z dostępnością

Popatrz, można zrobić np tak:

1. Klon Royal Red
2. Żywopłot z serbów
3. Cis lub szmaragd
4. Grab fastigiata
5. Wiąz

Pod tymi trzema drzewami po lewej stronie (na tym wąskim przesmyku) możecie sobie zrobić szpaler z hortensji. Jak tam jest szeroko?

A tu masz hortensje pod Grabami, moim zdaniem fajnie to wygląda
i tu jeszcze
Tu masz czerwone drzewo a pod nim hortki
Fajnie to wygląda kolorystycznie

Jacku to oczywiście tylko przykład/propozycja Musisz jednak uważać z ilością drzew, coby Ci las na działce nie wyszedł

Podsumowując - wybierzcie ulubione drzewa i pojeździjcie z nimi po rabatach a któryś układ na pewno Wam się spodoba

Asiu ten rządek drzew a pod nimi hortensje wcale nie jest taki znowu démodé Mimo wszytko, sporo osób na forum właśnie na taki bezpieczny układ się decyduje
Trzeba mieć niesamowite wyczucie smaku, intuicję projektanta aby próbować zabawy z czymś innym - Ty pewno masz to wszystko, więc do dzieła
Pan Maluśkiewicz 09:36, 19 gru 2016

Do góry
W sobotę do domu przytargaliśmy dwie choinki. Świerk serbski, ma stanąć w salonie, bo ja ciągle wierzę, że Panowie dadzą radę do Świąt. I druga, która miała stanąć na tarasie w donicy.

Ale co się nie da,jak się da wcisnąć małą choinkę, pospolitego świerka, z odrobiną dekoracji do pokoju, w którym oprócz tego co zwykle stoją jeszcze kartony, piekarnik, stół kuchenny babci i parę innych rzeczy.

Zamiast na dworze, to cieszy nas w domu Idą święta!!!

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2016 / 2017 09:35, 19 gru 2016

Do góry
Wszystkim ogrodnikom, życzymy spełnienia zielonych zamierzeń celów i marzeń, ciekawych i skutecznych realizacji, dużo wolnego czasu by móc się cieszyć efektami pracy i grona ludzi bliskich i dalszych, którzy wesprą duchowo i własnym doświadczeniem mniej doświadczonych kolegów i koleżanki. Spokojnych i zdrowych Świąt i dużo siły w Nowym Roku
Na zielonej... trawce :) 09:26, 19 gru 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Piękna choinka, niepospolity kolor, wszystko pięknie się komponuje
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:18, 19 gru 2016
Do góry
SŁOŃCE JEST TU CAŁY DZIEŃ, północ jest od frontowego ogrodzenia

Krzewuszka, juki i zielone świerki usunę, ALE CO TAM WSADZIĆ

A tu opis
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:15, 19 gru 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Na kominku trochę pokokosiłam

To jest cudowne. Szkoda że nie mam jeszcze kominka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies