Oj tam, taki MARZEC - pochmurny, początkowo z lekkimi opadami, z delikatnymi przejaśnieniami w drugiej połowie, temperatura niższa niż w lutym, ale odczuwalnie cieplej
To nie jest wiadomość na którą czekałam
Kokoryczka o którą pytasz, to P.x hybridum 'Grace Baker', mam ją już siedem lat, wiele razy dzieliłam, a tej jesieni przeniosłam. Chcesz kawałek?
Co wyrosło mi obok obuwika? Kilka innych obuwików, staram się nie stracić żadnego, ale C. formosanum w tym roku nie wyszedł. Po wykopkach okazało się, że w korzeniach wszystko ok, niepotrzebnie ruszałam, te moje paluchy!
Podkolan biały. W skrytości ducha marzę, aby się wysiał.
Jagodowiec wielkokwiatowy, Uvularia grandiflora. Roślina, którą kiedyś posadziłam w pełnym słońcu! Teraz się na mnie mści, sporo czasu upływa zanim odnajdę go wiosną
Trillum grandiflorum 'Plenum'
Glaucidium palmatum 'Album' i Trillum luteum
Moje perełki, martagony. Jak nigdy nie udało mi się uzyskać siewek lawendy, tak martagony kiełkują na bank. Marzy mi się duuuży łan, i będzie.
Dereń kanadyjski, coś ostatnio z nim się dzieje, ale to trudna zaraza jest.
Wprawdzie nadal kwitnie, ale nie jest już skory do rozrastania się.
Mam jeszcze obok obuwików trochę roślin, ale nie chcę zanudzać.
Dzięki Filomeno za to pytanie.
Makadamia - wypełniam tym czymś: wystarczy zabezpieczyć innym kolorem by farba nie rozlała się poza obszar który chcemy pomalować. Jest tylko jedna ważna kwestia - zostawic pliki jako png - wtedy zawsze wszystko można zmienić
Rytla - też uwielbiam wycinać - i robić kanciki w trawie - za to chwilowo mam "korowy bunt" męża - zrobię korę tylko na tym małym ograniczonym kwadracie z dala od trawniczków które będzie kosił mąż jak zobaczy że to to się nie rozsypuje to łatwiej będzie go przekonać. Zasadniczo i tak mam wolną rękę, ale nie chcę wszystkiego robić nie patrząc na męża- za bardzo go kocham