Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

17:58, 11 sty 2017
Hej Iwonko witam w Nowym Roku i życzę samych radosnych dni zakręconych ogródkowo
Jaką energetyczna fotkę zapodałaś.Aż chce się ciepełka.Za oknem biało,mroźno i wieje a u Ciebie kolory ogródkowe zachwycają i nawet kicia zapozowała A ja grzeję się herbatą z imbirem,goździkami i pomarańczą.

Nasionka dla ptaków teraz kupię na jarmarku,siostra mi podpowiedziała bo ona tak kupuje.Wcześniej poprzywoziłam z Niemiec ale nasze mazurki i sikorki pałaszują niesamowicie i za wiele już nie zostało zapasów.Zlatuje się ich bardzo dużo.
Fajnie jest sikorkom powiesić słoninkę ze skórką,uwijają się przy niej aż miło

18:29, 11 sty 2017
Iwonko nowy awatarek , ciężki czas dla ciebie, u nas ferie od 31 stycznia, ja wracam po feriach do pracy.
Lomianianka 19:11, 11 sty 2017

cudności
przez ten awatarek, Waćpani nie poznałam

pozdrawiam
Basilikum 19:34, 11 sty 2017

ale ladny awatar, wreszcie widze z kim tu pisze (naisala ta co ma owce w awatarze
jolanka 19:42, 11 sty 2017

Oooo, fajny portrecik też bym nie poznała
A ja mam ferie dopiero w drugiej polowie lutego
yolka 20:55, 11 sty 2017

Chwalę awatarek
20:57, 11 sty 2017
jolanka napisał(a)
Oooo, fajny portrecik też bym nie poznała
A ja mam ferie dopiero w drugiej polowie lutego

Może to i lepiej, bliżej do wiosny będzie
GorAna 20:58, 11 sty 2017

Iwonko, awatarek piękny
Dobrze, że pokazujesz kolorowe rabatki, bo za oknem zamieć
Sylvana 22:58, 11 sty 2017

Iwonko nie poznałam Cię, widać Cię lepiej, owszem, ale ja chyba wolę tą uśmiechniętą Iwonkę....strasznie poważna teraz jesteś
Iwk4 23:01, 11 sty 2017

olga80 napisał(a)

Pamiętam Iwonko,że miałaś róże Giardinie i nie przetrzymała zimy.Czy miałaś ją tylko jeden sezon czy dłużej.Pozdrawiam i oby do ferii

Tereniu, Giardinię kupowałam jesienią w poprzednim sezonie. Niestety nie przetrwała zimy, mimo kopczykowania wiosną byłą cała czarna bez oznak życia. Zostawiłam ją na rabacie, przycięłam, ale do czerwca się nie wybudziła...
Wtedy doszłam do wniosku, że sadzenie wiosenne jest bezpieczniejsze dla roślin z gołym korzeniem. Róże potrzebują sporo czasu na ukorzenienie się. Tej jesieni przesuwałam na rabacie kilka róż i mimo, że rosły od wiosny, kwitły ładnie, to przy ruszonym korzeniu ziemia się osypywała... Gdybym miała glinę, pewnie by było inaczej. A piaszczysta ziemia i kompost nie trzymają się korzenia ...