Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:42, 19 paź 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
W tym roku wszystkie rośliny pięknie się wybarwiają...
Widziałam różne kolory chost, ale takich jeszcze nigdzie...unikat jakiś...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:40, 19 paź 2016

Do góry
Niesamowita Agnieszko ta twoja rozplenica...

Green Carpety też cudowne, aż płoną.

Ogródek Iwony II 22:36, 19 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Dziękuję Iwonko, tak zrobię - poczekam do wiosny. Miałam tak zrobić, ale zmylił mnie post na którymś wątku i zgłupiałam.
A powiesz mi jeszcze na jaką wysokość ciachasz?

Dziś u mnie wstrętna mzawica, ale i tak poszłam do ogrodu - u mnie jesień to najbardziej pracowita pora roku.....nie wiem jak to inni robią, że już nie mają co robić

Jak czas goni, to niestety ... czasem mus, bo zima zastanie. Ale nie lubię takich chwil, kiedy MUSZĘ ...
To miała być przyjemność, czasami niestety nie jest

Zastanawiam się, jakie trawy tu podsadzić ...
Zielona hakone, albo może co innego ... evergold ???
Żólta nie da rady, bo słońce ...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:35, 19 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Aga, a pokaż tę obwodke z cegły. M. chciał jeszcze w tym roku układać ale pogoda taka sobie, tylko że u nas będzie z kostki granitowej chyba. Na jaką szerokość układacie? Pewnie tak zeby swobodnie koło kosiarki przejechało.

Obwódka z cegły - na szerokość cegły, nic specjalnego. Po tym już się da przejechać kosiarką na tyle, żeby skosić równo z brzegiem. Jak się przypatrzysz, to tu widać obwódkę, wzdłuż róż. Innego zdj nie mam.

Lawendowy zawrót głowy 22:34, 19 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jolu, przecudny masz ogród! Napatrzec się nie mogę! Te trawy to rewlacja normalnie
Zdradz mi jeszcze tajemnice na ogrodzenie...bo planuje podobne,ale nie wiem czym je oblozyc.Jaka masz okladzine? Czy to jakiś tynk?
Ogród w mieście-ogrodzie 22:31, 19 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Możesz pokazać zbliżenia 'Pink Beauty' i 'Mary Milton' - chodzi mi o pokrój i kwiaty, bo moje jeszcze nie kwitły (mam od tego roku).

Bieda z fotkami :-/
Mam tu jakieś nędzne obrazki, gdzie zaznaczyłem strzałką 2 egz. Pink Beauty.

Tak jak już pisałem, u mnie słabiej kwitną niż Mariesii, przebarwiają się właściwie na koniec kwitnienia i pewnie dlatego ich nie uwieczniam na fotach osobno.
Mary Milton na fotach wcale nie znalazłem, chociaż te różowe pompony są naprawdę urocze.

Zamiast niej załączam kwitnącą zimą kalinę bodnantską "Dawn":

Ogród Marty 22:29, 19 paź 2016

Do góry

Grujecznik
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 19 paź 2016

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Witaj Miro,
W dobrym momencie przyszłam w odwiedziny - dziękuję za wizytę w Hummelo! Zdjęcie Mistrza przy pracy wzruszające. Poza ogólną urodą tego miejsca, uderzyła mnie skromność domu i niesamowita jedność ogrodu z otoczeniem. I spokój.
Ale i u Ciebie pięknie! Wiele rzeczy widzę po raz pierwszy, za rzadko bywam, ale za to wtedy mam pociechę. Co to za rdest rośnie przy placyku z pompą?
Kompostownik trójkomorowy świetny! i jest miejsce przed nim na pracę, idealnie masz to rozwiązane.

Iza a miałam Ci napisać że już , miałaś nosa.
Tak spokój w tym ogrodzie tworzy kompozycja w otwartej przestrzeni i ciepłych kolorach.
Ten rdest przywiozłam jak razem byłyśmy i to jest Persicaria Firetail.
Kompostownik teraz to jest radość i zaczynam urządzać teraz przechowalnię/rozmnażalnię

ten kolor persikarii taki jasno czerwony chyba jest fajniejszy ta ma taki buraczkowy kolor smutny i liście ciemno zielone

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:25, 19 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
[img
Cudne kłosy trawkowe...moje jeszcze w tym roku nic nie pokazały...czekam, może w przyszłym sezonie...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:22, 19 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wygląda na to, że sąsiedzi, widoczni w tle, pozazdrościli Tobie takiego wspaniałego ogrodu, bo chyba coś tam zaczynają robić?
Z miłości do brzozy ... 22:21, 19 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)

Wyszło ładnie a nie przewidujesz tam jakiegoś drzewa aby troche taras od słońca zasłonic?
Ogródek Iwony II 22:18, 19 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Iwonko, piękna Twoja jesień ogrodowa...Winobluszcz, po przebarwieniu, daje niesamowity efekt, ale u siebie zdjęłam z płotu, po którym się piął, siatka nie wytrzymywała ciężaru, ale winobluszcz nie daruje, odrasta znowu...nieproszony...

Elisko, winobluszcz jest piękny, ale może być problemem
Sierpień 2014 - akcja likwidowania winobluszczu przy tarasie:

ścięliśmy 10-letni winobluszcz, wybraliśmy całą ziemię z donicy - takie miał korzenie:

Pomiędzy cegłami nawet przerastał
Teraz berberysy tu rosną:

Ogród Marty 22:15, 19 paź 2016

Do góry

Cała rabata wzdłuż domu została wczoraj poszerzona
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:12, 19 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Przyszłam podziękować za relację z ogrodu Pieta Oudolfa. Fajnie że mogłaś na własne oczy zobaczyć takie miejsce. Zwiedziłaś coś jeszcze? Mam na myśli ogrody.
Dekoracje w donicach przy domu bardzo mi się podobają.

Jolu miły jest Twój wpis.
Oczywiście że widziałam sporo ogrodów bo to była wyprawa ogrodowa do Anglii a tam 16 ogrodów. Jak będą chętni i wolne, smętne wieczory to oczywiście się podzielę.

Na razie chyba zmienię kierunek i pokażę coś z Polski - zbieram myśli tak już od czerwca
Co powiesz na taki ogród różany -

to na zachętę

ale wcześniej muszę pokazać drogę jaką pokonałyśmy w dotarciu do tego ogrodu i do takiego ogrodu spóźniłyśmy się 2 godziny .... skandal
przeszkoda był miś w czerwonym sweterku
i takie ogródki

pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:11, 19 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj tak to co fajne to szybko mija niestety

sos zasloikowany pyszny jest, polecam przepis z ogrodowej kuchni
chyba zrobie jeszcze jedna porcje, bo mam jeszcze kilka cukini

a teraz wlasnie slonko wyszlo wiec myk do ogrodu. Ciekawa jestm ile uda mi sie posadzic

Iza a co to za sos?
Ogród w Tarnowie 22:08, 19 paź 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies