Jak czas goni, to niestety ... czasem mus, bo zima zastanie. Ale nie lubię takich chwil, kiedy MUSZĘ ...
To miała być przyjemność, czasami niestety nie jest
Zastanawiam się, jakie trawy tu podsadzić ...
Zielona hakone, albo może co innego ... evergold ???
Żólta nie da rady, bo słońce ...
Obwódka z cegły - na szerokość cegły, nic specjalnego. Po tym już się da przejechać kosiarką na tyle, żeby skosić równo z brzegiem. Jak się przypatrzysz, to tu widać obwódkę, wzdłuż róż. Innego zdj nie mam.
Jolu, przecudny masz ogród! Napatrzec się nie mogę! Te trawy to rewlacja normalnie
Zdradz mi jeszcze tajemnice na ogrodzenie...bo planuje podobne,ale nie wiem czym je oblozyc.Jaka masz okladzine? Czy to jakiś tynk?
Bieda z fotkami :-/
Mam tu jakieś nędzne obrazki, gdzie zaznaczyłem strzałką 2 egz. Pink Beauty.
Tak jak już pisałem, u mnie słabiej kwitną niż Mariesii, przebarwiają się właściwie na koniec kwitnienia i pewnie dlatego ich nie uwieczniam na fotach osobno.
Mary Milton na fotach wcale nie znalazłem, chociaż te różowe pompony są naprawdę urocze.
Zamiast niej załączam kwitnącą zimą kalinę bodnantską "Dawn":
Iza a miałam Ci napisać że już , miałaś nosa.
Tak spokój w tym ogrodzie tworzy kompozycja w otwartej przestrzeni i ciepłych kolorach.
Ten rdest przywiozłam jak razem byłyśmy i to jest Persicaria Firetail.
Kompostownik teraz to jest radość i zaczynam urządzać teraz przechowalnię/rozmnażalnię
ten kolor persikarii taki jasno czerwony chyba jest fajniejszy ta ma taki buraczkowy kolor smutny i liście ciemno zielone
Elisko, winobluszcz jest piękny, ale może być problemem
Sierpień 2014 - akcja likwidowania winobluszczu przy tarasie:
ścięliśmy 10-letni winobluszcz, wybraliśmy całą ziemię z donicy - takie miał korzenie:
Pomiędzy cegłami nawet przerastał
Teraz berberysy tu rosną:
Jolu miły jest Twój wpis.
Oczywiście że widziałam sporo ogrodów bo to była wyprawa ogrodowa do Anglii a tam 16 ogrodów. Jak będą chętni i wolne, smętne wieczory to oczywiście się podzielę.
Na razie chyba zmienię kierunek i pokażę coś z Polski - zbieram myśli tak już od czerwca
Co powiesz na taki ogród różany -
to na zachętę
ale wcześniej muszę pokazać drogę jaką pokonałyśmy w dotarciu do tego ogrodu i do takiego ogrodu spóźniłyśmy się 2 godziny .... skandal
przeszkoda był miś w czerwonym sweterku
i takie ogródki