Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 18:54, 06 gru 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Agata, ten cały bok działki, którym z nimi sąsiaduję jest w największym cieniu. Ten kasztanowiec, który widać na zdjęciu (z karmnikiem) ma wielką koronę, latem mam w kuchni i za domem duży cień. Potem, podążając w prawo od kasztanowca zaczyna się rząd drzew, różne są, wysokie sosny, dęby, w tym jeden ogromny (bluszcz się po nim wspina). Tutaj trochę widać:

Widać tu też dokąd sięga zielona szmata, wychodzi kawałek dalej niż sięga taras. Potem jak widać, bluszcz, drzewa, zielsko. Na tej fotce widać też po prawej gruby pień - to właśnie jest ten wielki dąb, który generalnie zacienia mi pół ogrodu. Widzę buraków w tym prześwicie między końcem szmaty a pniem megadębu. Tam właśnie chcę posadzić choiny.
Z tym wykańczaniem mnie rozbawiłaś haha U mnie to była pierwsza taka akcja, mam nadzieję, że ostatnia...

Gosiul, tu widać tę kulę z Elegantissimy i różnicę w kolorze między nią a baccatą.

Mirella, ja też nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Szkoda, ale nie ja na to zapracowałam.

Kurcze no to bida z nędzą, mogłabyś koronę przyciąć jeśli jest po Twojej stronie ale jak wleźć na drzewo
Chcesz by bluszcz zakrył ogrodzenie ? czy coś innego posadziłaś?
Ja też mam szmatę na siatce, nie mogłam patrzeć na chwastowisko za płotem, ale liczę że żywopłot zarośnie i będę mogła zdjąć za parę lat
Ale sąsiadów Ci nie zazdroszczę. Klony to dobry wybór, ten pięknie tam wygląda.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:51, 06 gru 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
dla poprawy humoru własnego
lipiec 2015:

październik 2016:

podsumowując ... czuje się na dobrej drodze muszę przyznać nieskromnie, że jestem zadowolona

miłej niedzieli

Nie dziwię się, że humor poprawionyA ja przy okazji ogrzałam się takim widokiem
Ogród Loczka 18:40, 06 gru 2016

Do góry
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:33, 06 gru 2016

Do góry

Buziaki dla wszystkich!
Mirkowy ogród (początki) 18:33, 06 gru 2016

Do góry
Rano wpadłam do B na zakupy i co kupiłam ?Będzie pieczenie pierników.Jest jeszcze sporo cebulek ale strasznie suche wiec się nie skusiłam.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:32, 06 gru 2016

Do góry
Dziewczyny i chłopaki! Dziękuję, że zaglądacie, mimo nieobecności mojej. Melduję, że wszystkie cebule posadziłam, traw nie związałam, róż nie kopczykowałam, bo chyba jeszcze nie trzeba. Ogólnie rzecz ujmując, ogród jest w odstawce, tak jak u większości podejrzewam. Wianek z liści miłorzębu wykonałam, jednak na ten moment nie jest już tak atrakcyjny jak był. Przymierzam się teraz do bardziej świątecznego.
Nowych ozdób nie kupuję, bo zeszłoroczne dają wciąż radę
Ulubionych wątków już chyba nie zdołam nadrobić Wybaczcie!
Może tych kilka amatorskich zdjęć pomoże mi w odkupieniu moich win

Ogródek Iwony II 18:19, 06 gru 2016

Do góry
Kasiu, cottony nie.
Szydełkowe bombki. Troszkę muszę zrobić, by był efekt

Ogród z widokiem na jezioro 17:30, 06 gru 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś pletłam warkocze, wnusi nie mam ale mam rozplenice

Jakie włosy taki warkocz.... Szkoda, że nie wpletłam czerwonej wstążki, ale będzie inspiracja na przyszły rok

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:28, 06 gru 2016

Do góry
Małe sprawozdanie po giełdzie
Kupiłam oczywiście eukaliptusa- dzięki Asiu Nawigatorko za pomysł z zeszłego roku, do tego jeden podkład jodłowy na bramę, kilka cyprysików do donic i białą koronkę.
Przyjechałam do domu i zaczęłam żałować( do teraz jestem zła na siebie), że nie wzięłam wianka jaki nabyła Janeczka-Zagajanka. Brzozowy, idealnie biały, ach cuuudo...Nie wiem o czym ja myślałam w momencie jak Janeczka się nim chwaliła I stałyśmy nawet przy tym stoisku...Wrrry, zła jestem do dzisiaj...

Z lepszych spraw to chyba ktoś mi włączył czasoprzyśpieszacz
Od niedzieli zapierniczam jak mały motorek i końca nie widać, ale wolę ruch niż nudę więc przeżyję

Z spraw dekoracyjnych jestem daleko w lesie. Zabrałam się za gruntowne porządki i na pierwszy dzień poszedł warsztat Nareszcie można tu normalnie przejść a nie skakać pomiędzy betonami Jedna część uporzadkowana i przygotowana do jarmarku

Oczywiście umyłam okno w warsztacie i coś tam świątecznego postawiłam.

I cały wtorek uciekł...

Na bramie wisi wianek, niestety o zdjęciach prz6ypomniałam sobie jak już było ciemno. Reszta domu w bałaganie to i dekoracji brak ale jutro jadę na ostatnie poprawki fajnego projektu to może pstryknę kilka zdjęć końcowego efektu.

To się dzisiaj rozpisałam

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:13, 06 gru 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

a proszę bardzo

u mnie temperatury minusowe...a na noc nadaja -4

Haniu czytałam ,że Święty Cię odwiedzil...mnie niestety nie

w ub roku dostałam wnusię ,to w tym pewnie przerwa prezentowa

Ja czekam na wnusię bo już wiem że dziewczynka ale dopiero w marcu. Twoja wnusia urocza i ten uśmiech po babci
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:10, 06 gru 2016

Do góry
Zima nie odpuszcza Małgosiu, a ponieważ mamy codziennie mrozik to śniegu nie ubywa. Już się śmiejemy z Andrzejem że do wiosny z nami zostanie.
Intensywne opady śniegu w nocy z czwartku na piątek wyrządziły u nas wiele szkód. Pozrywane linie energetyczne i połamane drzewa w całej okolicy, taki przykry widok zastał nas w piątek rankiem. A śniegu napadało że z trudnością dotarłam do pracy.
Przez 2 dni nie mieliśmy prądu i ogrzewania.
Avatarek taki już świąteczny bo wszędzie widać już krzątaninę i przygotowania do świąt, a to jak widać Małgosiu mocno zaraźliwe jest
Ja jak zwykle z dokoracjami czekam prawie do końca, ale coś tam pokaże. Przepraszam za jakość zdjęć ale z komórki.
W planie jeszcze wianek z żywego świerka na furtkę wejściową. Jak czas pozwoli
Na kominek

Na drzwi wejściowe (trochę do przeróbki).
Ogród pod lasem 17:10, 06 gru 2016

Do góry
Agata, ten cały bok działki, którym z nimi sąsiaduję jest w największym cieniu. Ten kasztanowiec, który widać na zdjęciu (z karmnikiem) ma wielką koronę, latem mam w kuchni i za domem duży cień. Potem, podążając w prawo od kasztanowca zaczyna się rząd drzew, różne są, wysokie sosny, dęby, w tym jeden ogromny (bluszcz się po nim wspina). Tutaj trochę widać:

Widać tu też dokąd sięga zielona szmata, wychodzi kawałek dalej niż sięga taras. Potem jak widać, bluszcz, drzewa, zielsko. Na tej fotce widać też po prawej gruby pień - to właśnie jest ten wielki dąb, który generalnie zacienia mi pół ogrodu. Widzę buraków w tym prześwicie między końcem szmaty a pniem megadębu. Tam właśnie chcę posadzić choiny.
Z tym wykańczaniem mnie rozbawiłaś haha U mnie to była pierwsza taka akcja, mam nadzieję, że ostatnia...

Gosiul, tu widać tę kulę z Elegantissimy i różnicę w kolorze między nią a baccatą.

Mirella, ja też nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Szkoda, ale nie ja na to zapracowałam.
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:10, 06 gru 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Ewuś, czekam na relację, jak już nasionka dojdą. Zdrowo zazdroszczę

Aga, nasionka są Nie zamawiałam u Sary, znalazłam tutaj dobry sklep

Edit:
Napiszę jeszcze nazwy

Antirrhinum majus nanum 'Circus Clowns' "Löwenmäulchen (mittelhohe Mischung)" - lwie paszcze, kolorowe

Centaurea cyanus 'Classic Romantic' "Romantische Kornblumenmischung" - różowo-białe chabry

Clarkia unguiculata 'Mixed Colours' "Mandelröschen, Clarkie" - różowa klarkia

Cosmos bipinnatus 'Dwarf Sensation Mixed' "Niedrige Kosmee" - niski kosmos

Dimorphotheca pluvialis 'Tetra Polar Star' "Weißes Kapkörbchen" - nie wiem, jak to po polsku, to jest jak Osteospermum

Gaillardia pulchella 'Sundance Red' "Gefüllte Rote Kokardenblume" - też nie wiem, jak to po polsku, kwiat kokardkowy czerwony

Lathyrus odoratus 'Grandiflora Queen Alexandria' "Karminrote Edelwicke" - karminowy groszek pachnący

Tagetes tenuifolia 'Tangerine Gem' "Orangefarbene Tagetes" - pomarańczowa aksamitką do warzywnika

Lawendowy zawrót głowy 16:59, 06 gru 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jola jakie derenie masz tutaj??
Ogród pod lasem 16:57, 06 gru 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Trochę mi szkoda, bo rodzina tego dziada-właściciela przyjeżdża tu latem z dziećmi i mój synek do nich przez płot zagląda. Milej byłoby móc zamienić parę słów, no ale trudno. Posadziliśmy tam cisy i czekam aż podrosną i zasłonią to zielone paskudztwo. Niestety połowę szmaty widzę z tarasu, będę musiała pomyśleć co z tym fantem zrobić.
W każdym razie patrząc z kuchni jest trochę lepiej.

Ursa to sobie przeczytałam o sąsiedzie i jak pragnę zakwitnąć wdzięczna jestem losowi że nie mam sąsiadów at all
Ja bym myślała o drzewach, by się od nich zasłonić - ale zależy ile masz tam światła. Te platany od Joli lojalnej byłby idealne albo formowane jakieś, tylko to już inne koszty Normalnie ja bym sąsiada rozniosła chyba, ja też jestem dobra, ale do pewnego momentu potem to już niczym kula śnieżna niszczę co stanie mi na drodze ale oczywiście w świetle prawa wykańczam wszystkich
Ogród Loczka 16:42, 06 gru 2016

Do góry
Kto był grzeczny.
Tu ma być ogród :) 16:26, 06 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zobaczyłam cudne warkocze.
Macham Edytko

Odpozdrawiam, warkocze zmrożone, zima u nas jeszcze nie odpuszcza, macham razem z dwoma bałwanami, w 100% dzieło mojej sześciolatki
Zmykam na spotkanie z Mikołajem

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:12, 06 gru 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A u mnie słoneczko i +4C! Za ogniste kwiatki dziękuję!

a proszę bardzo

u mnie temperatury minusowe...a na noc nadaja -4

Haniu czytałam ,że Święty Cię odwiedzil...mnie niestety nie

w ub roku dostałam wnusię ,to w tym pewnie przerwa prezentowa

Moja bajka 16:05, 06 gru 2016

Do góry
Ulepszone swieczniki ze szklanymi lichtarzykami od Sylwii
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 15:43, 06 gru 2016

Do góry
Przeważnie kończę Przed 1 listopada. Tym razem się przeciągnęło, ale wszystko posadziłam co było w planie, a co nie m wiedziałam gdzie, to zadołowałam w szklarence. Mam nadzieję, że nie uschnie, bo trochę wilgoć przez szczeliny tam dochodzi.

Od pogody niestety, jesteśmy zależni.
Dziś 4 godziny nasłoneczniałam się. Byłam u ślubnego z życzeniami urodzinowymi i świeczką, a potem jeszcze spotkałam znajomą z pracy, a potem jeszcze do sklepu zaszłam, i tak godzinki uciekały. Ale pogoda jak dzwon, słońce bez mgieł, i nawet ciepło się wyczuwało, chociaż termometr ledwie 4 w plusie pokazywał.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies