Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 18:33, 11 paź 2016

Do góry
weronika77 napisał(a)

Flower1, ta róża jest podparta krawędziakiem na wys. dachu. Jest piękna.

Tu widać krawędziak podpierający róże.

Sliczne!
Rododendronowy ogród II. 18:31, 11 paź 2016

Do góry
pestka56 napisał(a)
Prześliczne budki
Będzie wspaniała kolonia.
U siebie nie mogę za dużo powiesić, bo dużych brzóz mam zaledwie siedem i to w jednym rogu ogrodu, a ptaki podobno nie tolerują bliskiego sąsiedztwa. Trzeba zostawiać przestrzeń 3 m miedzy budkami. Tak wyczytałam na którejś stronie ptasiej.
Budki dla kopciuszków (lub podobnych) i nietoperzy mam pod okapem domu od tyłu.

Skoro mnie tak pochwaliłaś za dzięciołową to jeszcze jedno zdjęcie wkleję Kilka dzni temu młode bażanty zrobiły sobie grzędę z mojej tymczasowej pergoli winoroślowej. Fotka przez okno kuchenne. Bałam się otworzyć, bo czujne są niczym żurawie.

Świetne zdjecie,cudne, poprosze o wiecej.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:21, 11 paź 2016

Do góry
Bożenko - własciel nie uzywa kory ( tak jak u ciebie ) ani żadnych innych zadarniaczy, wszystko na świeżo odchwaszczone (chwała mu za to !) to ogród prywatny, uprawiany i tworzony przez własciciela - rzeźbiarza z małzonką, udostepniany jest zwiedzajacym tylko w wekendy.
Dookoła pełno rzeżb wykonanych przez własciciela, pieknych i kształtnych korzeni i innej fajnej małej architektury

Szczerze polecam to miejsce !
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:20, 11 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Viola dla Ciebie

na drugim zdjeciu kolor sie nie zgadza

ależ piekny kolor ,to chyba czerwień wpadająca w bordo
dziekuję
Rododendronowy ogród II. 18:19, 11 paź 2016

Do góry
Prześliczne budki
Będzie wspaniała kolonia.
U siebie nie mogę za dużo powiesić, bo dużych brzóz mam zaledwie siedem i to w jednym rogu ogrodu, a ptaki podobno nie tolerują bliskiego sąsiedztwa. Trzeba zostawiać przestrzeń 3 m miedzy budkami. Tak wyczytałam na którejś stronie ptasiej.
Budki dla kopciuszków (lub podobnych) i nietoperzy mam pod okapem domu od tyłu.

Skoro mnie tak pochwaliłaś za dzięciołową to jeszcze jedno zdjęcie wkleję Kilka dzni temu młode bażanty zrobiły sobie grzędę z mojej tymczasowej pergoli winoroślowej. Fotka przez okno kuchenne. Bałam się otworzyć, bo czujne są niczym żurawie.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:17, 11 paź 2016

Do góry
Viola dla Ciebie

na drugim zdjeciu kolor sie nie zgadza
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:13, 11 paź 2016

Do góry
Bogdziu, moze jeszcze sie nie skonczyla ta zmiana pracy
jak by nie bylo wierze, ze tak bedzie dobrze.

a tu przytachana z cmentarza trawka. myslicie, ze lepiej jej bedzie na rabacie? bo tu calkiem ladnie wyglada ale jakos mam obawy czy przetrzyma zime.

Wiecie jak ta turzyca sie nazywa?

i tuz obok przygotowania do zimowej dekoracji, musze jeszcze dokupic roslinke, nie wiem jak sie nazywa ale wiem jak wyglada no i wszystko posadzic i udekorowac szyszkami

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:13, 11 paź 2016

Do góry
Ogród ma kilka poziomów, duzo wody, duzo traw i porosnięte zbocza jak w górach....śliczny jest - Bogdziu, Jankosiu to cos dla was, musimy sie tam jeszcze wybrac razem

Tu ma być ogród :) 18:12, 11 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Odnośnie hemoglobiny zaraz wkleję moje kompendium wiedzy
Widzisz, a ja miałam mieć mniej cebulowych w tym roku i też jakoś tak wyszło, że jest więcej

Co do wieszania wianka, ja mam drewniane drzwi i na środku u góry blisko uszczelki jest taka pinezka, ja o nią zaczepiam żyłkę - sprawdź, może też tak masz.

Sorki, że nie przygotowałam się do zdjęcia i tyle kurzu

tez poprosze o linka skoro sprawdzony namiar
Co do drzwi to mi moj eM wkrecił/ wbil coś ala pnezka/wkrecik o ktory zaczepiam żylkę/tasiemkę bez szkody dla drzwi
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:10, 11 paź 2016

Do góry
W pierwszy weekend pażdziernika, w słoneczny i ciepły dzien byłam w cudnym miejscu - w Ogrodzie Na Rozstajach ( to jest rejon Pińczowa, Buska Zdroju... to jest juz nie świętokrzyskie a raczej bardziej Ponidzie z geograficznego punktu widzenia... Było pieknie, ciepło, słonecznie a ogród połozony na lessowym zboczu z fragmentem wawozu - miodzio
Duzo strumyczków, kaskad, duzo oczek wodnych, charakter ogrodu raczej naturalistyczny, z duzymi, starymi drzewami, stromymi zboczami i pieknymi trawami. Cos tam jeszcze kwitło, były cudne trawy i zieloniutkie strzyzone formy bukszpanów i cisów....na pełniejsza relacje zparaszam ttu : https://www.ogrodowisko.pl/watek/967-ogrod-na-rozstajach-mlodzawy-male?page=4

A teraz na zachete kilka fotek - niestety robionych telefonem bo bateria w aparacie nam odmówiła współpracy ale i tak mysle ze was zachece do wycieczki w te strony ....ja tam na pewno jeszcze wróce....

edit. już poprawiłam link, sorry za pomyłke
Ogród na glinie 18:06, 11 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

narazie mam tylko te fotki co dotychczas

w drugą stronę idą te bergenie co je widać, zielone trzmieliny (na plecach miskany Variegatus), ciemne żurawki i dalej azalie jak na tym zdjęciu od lewej
to przedłużenie tej rabaty do drugiego narożnika

może cyknę potem zdjęcie szersze, chociaż trawa nieskoszona, trampolina przeszkadza itp.

tam w narożniku będą latem białe hortensje, tutaj mają być koralowe jeżówki
a w bliskim sąsiedztwie, czyli na lewo za ścieżką różowe i fioletowe łubiny

Tak jak teraz patrzę, to chyba jednak nie przesadzaj żurawek.
Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:56, 11 paź 2016

Do góry
Pieknych miejsc i pieknych widoków nigdy dość....sorry za słabą jakość fotek ale żal by mi było ich tu nie pokazać....

Na pewno odwiedze to miejsce jeszcze raz bo warto !
Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:52, 11 paź 2016

Do góry

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:49, 11 paź 2016

Do góry
I jeszcze trochę widoków z Ogrodu na Rozstajach........

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:46, 11 paź 2016

Do góry

Momentami krajobrazy były jak w górach....dla mnie "człowieka z równin" to takie sa najpiekniejsze..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:45, 11 paź 2016

Do góry

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:43, 11 paź 2016

Do góry

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 17:41, 11 paź 2016

Do góry
W poprzedni wekend - pierwszy październikowy miałam okazje byc w Ogrodzie na Rozstajach i polecam wszystkim to miejsce. Śliczny różnorodny ogród - choć nauralny w charakterze, duzo zbiorników wodnych, strumyczków, kaskad, stawików. Uroku dodaje róznica poziomu poszczególnych "pięter" ogrodu i porosniete roslinami zbocza. Ja widziałam go w jesiennej szacie - ogród była śliczny, odwiedziłam go w ostatnim ciepłym i co ważniejsze słonecznym momencie - kwitły jeszcze hortensje, Marcinki, milin, pieknie przebarwiały sie trzmieliny oskrzydlone, zdrowo i zielono wyglądały wielkie strzyzone cisy i bukszpany a do tego mnóstwo duzych drzew i cudne trawy...super miejsce.
Kolekcja ptaków duza ale same ptaki zrobiły na mnie nie najlepsze wrażenie. Były osowiałe, smutnie stały w klatkach....nie nie zachwyca mnie taki widok. Natomiast rzeżby autorstwa własciciela ogrodu były świetnym "smaczkiem" w tym ogrodzie. Gorąco polecam Ogród na Rozstajach

Wiem że powtaram już pokazywane przede mną ujęcia ale za każdym razem każdy widzi to samo miejsce przeciez nieco inaczej.....
Oto moja relacja - fotki robione telefonem więc ułomne, ale zdjęcia i tak nie oddaja uroku tego miejsca

Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:40, 11 paź 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Ewa, piękne wrześniowo-różane klimaty !!!
Ta róża w odcieniu fioletu to co to za jegomość?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:37, 11 paź 2016

Do góry
Parawan jest dobrze widoczny...

Na pierwszym planie Golden glob klonik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies