Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Ananasek 09:44, 11 lut 2017

Mi na skarpie niestety wrzosy nie chcą rosnąć wrzośce w zeszłym roku wymarzly... I w tym roku to samo! Obleciały prawie wszystkie pączki. Za to irga rośnie wyśmienicie
jolka 12:23, 11 lut 2017

m_gocha napisał(a)
Ciekawa jestem jak tam Twoje wrzosy na skarpie?
U mnie niestety spore straty na wrzosowisku Szczególnie żal mi dużych kilkuletnich wrzośców (średnica około 0,5m). Na jesień były obsypane drobniutkimi pąkami. Niestety dzisiaj zauważyłam że zupełnie się obsypały - zarówno z "liści' jak i z tych kwiatów Niestety zostały tylko gołe gałązki. Niektóre wrzosy też podejrzanie brązowe

Ananasek napisał(a)
Mi na skarpie niestety wrzosy nie chcą rosnąć wrzośce w zeszłym roku wymarzly... I w tym roku to samo! Obleciały prawie wszystkie pączki. Za to irga rośnie wyśmienicie

O kurczę Dziewczyny, to wielka szkoda i zła wiadomość. Ja oglądam moje na razie z pewnej odległości, bo na skarpie mokro jak nie wiem co. Z daleka wyglądają hmm.. jakby żyły, ale może mi się tylko tak wydawać, bo nie mam z nimi wielkiego doświadczenia. Nie mają wprawdzie gołych gałązek, ale muszę im się jeszcze lepiej przypatrzeć w kwestii zbrązowienia. Zresztą parę cieplejszych dni i sprawa się wyjaśni.

A ja dziś w ogrodzie nie szukałam wiosny, tylko się skupiłam na "pożegnaniu zimy"

jolka 16:27, 11 lut 2017

Poszłam jeszcze zobaczyć te wrzosy. Żyją Przynajmniej niektóre

anbu 16:30, 11 lut 2017

Joluś fajna ta zima ale niech już spada dosłownie
gosika67 16:32, 11 lut 2017

Ładnie wyglądają te świerki i trawy jak w krainie lodu, ale tylko można sobie popatrzyć i zbierać siły do wiosny.
jolka 16:35, 11 lut 2017

anbu napisał(a)
Joluś fajna ta zima ale niech już spada dosłownie

Dokładnie Pora się zbierać Zresztą dni coraz dłuższe, ptaki coraz głośniejsze Idzie ku lepszemu Właśnie zamówiłam sobie u sąsiada budkę lęgową, jeśli mi zrobi w miarę szybko to może jeszcze mi się jakieś ptaszki zadomowią w ogródku Fajnie by było
jolka 16:44, 11 lut 2017

gosika67 napisał(a)
Ładnie wyglądają te świerki i trawy jak w krainie lodu, ale tylko można sobie popatrzyć i zbierać siły do wiosny.

Dokładnie Gosia Ośnieżone igiełki bardzo lubię, ale wiosenne przyrosty też chętni zobaczę
A póki co jeszcze zimowe wspomnienie zeszłego lata przed cięciem

W tym roku mam zamiar wyprowadzić hortensje trochę wyżej ponad cisy.
Zobaczymy jak się uda
gosika67 16:47, 11 lut 2017

Kiedy ja będę miała takie hortensje i taką ilość.Pod płotem też może posadzę kilka, cisów, zagrodzę betonowy płot.
hankaandrus_44 16:53, 11 lut 2017

Ale ci ładnie zasuszone bukiety hortek trzymają. U mnie po jesiennych deszczach i wiatrach zimowych, na hortkach zostają śladowe ilości suszek!
Piękny szpaler z nich uformowałaś!
jolka 16:59, 11 lut 2017

hankaandrus_44 napisał(a)
Ale ci ładnie zasuszone bukiety hortek trzymają. U mnie po jesiennych deszczach i wiatrach zimowych, na hortkach zostają śladowe ilości suszek! Piękny szpaler z nich uformowałaś!

Jejku, Haniu jakże się cieszę że do mnie zaglądnęłaś Ja do Ciebie często chodzę czytać rymowanki i różne życiowo-ogrodowe mądrości, ale chyba nigdy nie pisałam A hortensje u mnie o dziwo, mimo wiatrów śniegów i deszczów dosyć się trzymają. Chyba ten murek z cisem je wysłania.