a zeby ogrodowo bylo to moich rodzicow Orchidea ale beda miec kwiatow. Moje wlasnie oncza kwitnienie i je troche przycielam. Niech odpoczna i mi tu kwieciem sypna
Wianek pod sufitem sliczny, stylowy, taki bardziej jak "pajaki" w dawnych wiejskich chatach.
Zaległości nie nadrobiłam u ciebie więc nie jestem na bieżąco ale niemniej serdecznie cie pozdrawiam noworocznie, życząc udanego i pomyślnego roku 2017 !
Dosypało u nas wczoraj i dzisiaj, a ze śnieg ciężki i mokry a do tego wiatr to pooblepiał wszystkie rośliny, płoty, drzewa i świat za oknem wyglądał bajkowo... ale już dzis z powodu dodatniej temperatury część śniegu spłynęła, choć nadal gdzieniegdzie pozostały "śnieżne czapeczki" ........
Dziękuję wszystkim za zaglądanie, nie zginęłam jestem ale niestety na razie nie mogę czynnie uczestniczyć.
W Nowym Roku życzę wszystkim Ogrodnikom wszystkiego co najlepsze, zdrowia i szczęscia oraz spełniania wszystkich marzeń
ściskam wszystkich i byle do wiosny
Ja mam 2 storczyki stoją w kuchni od zachodniej strony ale nie mają dużo słońca.Kwitną co roku .W ciągu roku podlewam wodą i sypię co jakieś 2-3 tygodnie cynamon .A jak zaczynają kwitnąć do wody dodaję jedzonko na storczyki i cynamonem podypuję .W tym roku biały ma znowu 28 kwiatów
Asiu to mój 3 letni rozmaryn. Często z niego korzystam Usunę zdjęcie, jak będziesz chciała
Goździki skalne tez mam i potwierdzam, to co pisze Gruszka - piękne poduchy sie robią jak się je przytnie po przekwitnięciu cudnie pachnących kwiatków
Zawisła jemioła - niestety już obeschnięta (pani na ryneczku, u której kupowałam ową jemiołę przestrzegała, żeby broń Boże nie wyrzucać po świętach a skrupulatnie gdzieś w szufladzie cały rok przechowywać coby szczęście w domu zostało )