Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 09:29, 11 paź 2016

i dla przypomnienia laurowiśnia na bonsaja???
Ciąć czy nie ciąć????
AniMa 09:32, 11 paź 2016

aga_pe napisał(a)
Ania, a jeszcze jedziesz w tym sezonie do Wiesia?

Jadę, choć nie wem czy dam radę po serby ( znowu pożyczanie przyczepki) - ale po buksy to obowiązkowo
Nett 09:33, 11 paź 2016

Ania a jaki to miskant? Szukałam właśnie czegoś na biało kwitnącego.
AniMa 09:34, 11 paź 2016

Nett napisał(a)
O rany, jakie piękne serby. Super! A cena miłorzębów jaka piękna. Jak ja bym chciała mieć taką szkółkę w okolicy. U mnie ceny powalają.

Anetko ze Szczecina tylko 330 km 2 x dłuższa wycieczka niż ostatnio miałaś? A cena serbów za te okazy:!!!!30 zł sztuka!!!! Pan WIesio też super człowiek - z pasją
AniMa 09:36, 11 paź 2016

Nett napisał(a)
Ania a jaki to miskant? Szukałam właśnie czegoś na biało kwitnącego.

Kupowany jako gracimulus, ale zasadniczo różni się od gracka Polinki... U tego pana juz nic nie kupuję, bo zawsze było coś innego. Sprzedawał na zasadzie: "A co pani potrzebuje?"
aga_pe 09:36, 11 paź 2016

AniMa napisał(a)

Jadę, choć nie wem czy dam radę po serby ( znowu pożyczanie przyczepki) - ale po buksy to obowiązkowo

Serby pięknie się rozrosły. Mam nadzieję, że pogoda w najbliższą sobotę będzie łaskawa i przygotuję teren pod nowe nasadzenia
Nett 09:42, 11 paź 2016

AniMa napisał(a)

Anetko ze Szczecina tylko 330 km 2 x dłuższa wycieczka niż ostatnio miałaś? A cena serbów za te okazy:!!!!30 zł sztuka!!!! Pan WIesio też super człowiek - z pasją

O matko nie wierzę. U mnie w setkach złotych za takie duże. Normalnie się rozpłaczę na te ceny u mnie. A co jeszcze u pana Wiesia można kupić? Bo jakbym miała transport wynająć, to wiesz, już konkretne zakupy trzeba.
Nett 09:44, 11 paź 2016

AniMa napisał(a)

Kupowany jako gracimulus, ale zasadniczo różni się od gracka Polinki... U tego pana juz nic nie kupuję, bo zawsze było coś innego. Sprzedawał na zasadzie: "A co pani potrzebuje?"

Ja też mam niby 3 gracki kupione w tym roku, malutkie jeszcze, ale jeden zakwitł, tylko że na brązowo.
Ciekawe co mam.
AniMa 09:54, 11 paź 2016

Anetko pan ma głównie bukszpany, serby wycina bo przerabia szkółkę na plantację aronii. Ale ma jeszcze duże okazy klona jesionolistnego, graby (niestety nie kolumnowe - ale przycinane na kolumnowe jodły koreańskie - od 40 cm do 1,0m. wysokości). Ma duże thuje kórniki i golden i miłorzęby. Cisy hiksi. Katalpy - nie na pniu ale b. duże, formowane w kulę lub do przycięcia w kulę....
anbu 09:56, 11 paź 2016

AniMa napisał(a)
No to teraz od początku (wybaczcie za zdjęcia ale komórka i pogoda robia swoje):
sobota - załadowaliśmy 12 serbów, 2 koreanki, 3 miłorzęby i 6 bukszpanów (5 stożków i kulka) Tyle się zmieściło.... Już tęsknię,a by tam wrócić:

Ależ cudnnne zakupy