Wianek bardzo ładny, ależ mobilizujecie mnie do zakupów. Kupiłam podkład biały wiklinowy i ozdoby - będę kleić Ja w tym roku stawiam na biel z dodatkiem srebra
Pod koniec lata nawiezlismy ziemi aby zasypac fundamenty pozostawione po poprzednich wlascicielach. Ziemia jest ilowa / gliniasta i woda po deszczu nie bardzo chce w nia wsiakac. Bedziemy musieli jakos poprawic jej jakosc.
Witam,
Jestem nowa na Ogrodowisku i dopiero zaczynam moja przygode z ogrodem. W tym roku odziedzybylam z mezem dom po rodzicach i po dokupieniu sasiadujacej dzialki jestesmy szczesliwymi wlascicielami 14sto arowego terenu, do zagospodarowania.
Prac z uporzadkowaniem jej bylo i nadal jest niemiara. Tak bylo na poczatku
Zdolniacha! Zawsze podziwiam wykonawczynie takich cekinowych bombek. Kiedyś zrobiłam jedną i to nie moja bajka. Wbijanie szpileczek mnie nie uspokajało, wręcz przeciwnie. Tym bardziej podziwiam Ciebie i Twoje śliczności.
Paznokcie jak zwykle wymiatają!
No i zasypało mnie !!!! Może to głupie, ale lubię ogród w takiej pierzynce. Oczywiście po zrobieniu zdjęć pobiegłam otrzepać tuje bo się całkowicie pod tym mokrym śniegiem położyły.
Mam dokładnie tak samo. Dlatego filmy akcji czy z napisami odpadają. Aż takiej podzielnej uwagi nie mam
Aaaaa, zamówiłam baloniki. Trzepię te moje śnieżynki. Zainspirowałaś mnie, czas na bombki
Upiec potrafisz na pewno i smaczniejsze a co do dekoracji...Trochę foremek i poradziłabyś sobie bez trudu.
Ja lubię to i to. A dłubanie w piernikach to chyba moje takie zboczenie "zawodowe". Zawód nieuprawiany, zarzucony, to chociaż w pierniczkach sobie rzeźbię
Wycinanki - to dobre określenie tego, co cuduję na moich piernikach
Dziękuję Aniu. Pozdrowionka.
Czytam na wątkach, że zima zawitała do wielu ogrodow a u mnie bardziej wiosenne klimaty...
Zaczęłam pierniczyć moje wycinanki Bliżej świąt udekoruję część lukrem.
Wianek pompaśny i niemal w moich kolorkach
Dziewczyny to mają naprawdę fajne pomysły. I jeszcze znajdują przy natłoku obowiązków na to czas. Z drugiej strony wiele tu z nas w ten sposób odreagowuje brak pracy w ogrodzie. Jakoś w końcu trzeba dotrwać do wiosny.
Widzę, że u Ciebie i u wielu Dziewczyn już regularna zima. U mnie wiosenne klimaty póki co za oknem.
Pozdrawiam.