Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 16:29, 05 paź 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Trochę zrobiły mi się zaległości na O. ale już nadrabiam
Aniu cuuudnie u Ciebie. Dodatkowo robisz piękne zdjęcia. Oglądam już któryś raz i napatrzeć się nie mogę . Cudnie!

Ciekawa jestem jak tam zasadzone listeczki rozchodnikowe? U mnie chyba nic z tego nie będzie, bo większość listków zżółkła i zrobiła się dość miękka Ale czekam jeszcze cierpliwie. Natomiast odkryłam dzisiaj, że włożone do flakona w bukiecie rozchodniki zaczęły wypuszczać korzonki. I tak się zastanawiam czy jeszcze trochę poczekać i czy wsadzać do doniczki czy od razu do gruntu. Przeżyją zimę?

Małgosiu, wsadzaj rozchodnik do ogrodu, jak ma korzenie, nic mu nie będzie
Moje listeczki też nie wyglądają za ciekawie
Nic to będziemy zatem rozmnażać rozchodniki wiosną, wtedy jest 100% przyjęć
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 16:28, 05 paź 2016

Do góry
Mam "jakiś" świerk srebrny. Nie znam nazwy, nic nie wiem o jego sile wzrostu. Młode przyrosty przez cały sezon odróżniają się jaśniejszą barwą i są rozczapierzone. Czy ktoś zna jego nazwę?
W kamiennym kręgu od początku 16:23, 05 paź 2016

Do góry
Iwonko, dzisiaj weszłam na dach garażu, żeby zrobić aktualne zdjęcia ogrodu, tuż przed jego rekultywacją
trawa do wymiany, i zmiany będą na rabatach
Ostrzegam.... teren nieciekawy po pracach ziemnych

2004

2016

2004

2016
Myślę, że za rok, na te rabaty, będzie się patrzyło przyjemniej
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:22, 05 paź 2016

Do góry
Kolo mojego przedszkolnego okna kwitnie pigwowiec, moze po tych kilku dniach zimna przyjdzie wiosna.
W sobote jak bylismy w termie w drodze z parkingu przechodzilismy obok pieknie bozonarodzeniowo ozdobionego sklepu. Mialam wielka ochote juz teraz udekorowac dom, by wiosna szybciej przyszla. No ale tak sie nie da w naturze wszystko ma swoje miejsce i nawet jak jej sie troche pomiesza to i tak wskoczy na swoje zwyczajne tory.

Żywopłot strzyżony liściasty 16:17, 05 paź 2016

Do góry
Figielka napisał(a)
Witam,
Wiosną chciałabym zagospodarować widoczny na zdjęciu fragment ogrodu.
Przy ogrodzeniu chciałabym żywopłot , myślałam o dereniu. Rozświetli ten fragment,od strony ulicy, ogrodzenie od strony ulicy będzie ładnie wyglądało na jasnym tle ,zasłoni widok na podwórko z ulicy. Wystarczy mi wysokość taka jak ogrodzenie. Nie mam doświadczenia i nie wiem jak się sprawdzi.Na jaką szerokość mozna prowadzić taki szpaler. Czy pokrój i tempo wzrostu można porównać do forsycji.
Ziemia w tym miejscu to piasek , a szerokość pomiędzu ogrodzeniem i zabudowaniami to 7 metrów.
Jak nie dereń to co?

Figielko, dereń ładnie przyrasta ale w piasku czuje się źle, ta roślina zdecydowanie lubi żyzną glinę i inne próchniczne wilgotne gleby. Musisz też wiedzieć, że co 4 lata ścina się go do zera (dla odmłodzenia i pięknego wybarwiania się gałązek), więc przez okres przedwiośnia będzie całkiem "goło". Ja bym po całości nie dawała derenia a pomieszała go z cisami. Duży kawałek cisów, derenie (3-5 szt.) itd.
Szkodniki róż - problemy 16:14, 05 paź 2016

Do góry
marcin544 napisał(a)

.. co to za owad i jak go zwalczyć bo smakują mu płatki róży
Wyczytałem w internecie że może to być chrabąszcz majowy ale nie jestem pewien czy to on i niewiem jak sie go pozbyć ?

Serdecznie pozdrawiam

Ogrodnica niszczylistka może?
Droga do spełnienia 16:07, 05 paź 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
tak to wygląda - tylko sznurków nie ma przy malinach tylko taki ogranicznik z deseczek
kiedyś maliny chcę zlikwidować i może taką szopkę ogrodową zrobić

aaa Tocha zuważyła że drzew za płotem nei ma tych dużych co miałam usunąć? not to usunęłam

edit. cudna ta trawa hehehe na tej focie hihiih

Kamilo, ale ty masz piękny widok z działki. To nie wygląda jak las... Ty mieszkasz przy jakimś parku? Super, wczesniej tego nie widziałam
W kamiennym kręgu od początku 16:03, 05 paź 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 16:01, 05 paź 2016

Do góry
Wywołany dzisiejszym artykułem, biały kolor, w październikowym, zimnym i mokrym Kamiennym
Aster wrzosolistny forma płożąca Snow flurry.
Zdjęcia słabe, bo pada jak z cebra....jeszcze chwila i będzie biały dywan

Coś jeszcze, coś więcej... 15:51, 05 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Jedyny kwiat hortensji piłkowanej - lubię je

]

Widoki śliczne u Ciebie A co to za hortensja jest, jak jej na imię?
Droga do spełnienia 15:47, 05 paź 2016

Do góry
tak sobie myślę nad przyszłymi nasadzeniami

przy płocie będą tuje szmaragd na całej długości 45-50 cm od murku co 60 cm
idąc od klona do huśtawki
chcialabym przed tujami może variegatusa przed nim hortki limlight jako obwódka ID
później myślałam o krzewuszkach
jedna bardziej w tyle - ta jasna 2 po bokach coś jakby trójkąt
no i jakby w tym trójkącie po drzewku kolumnowym
ale jeszcze nei wiem jakim

coś w tym stylu
na szybko bazgrane wybaczcie mój talent
a dalej jeszcze nie wiem
co myślicie>
System automatycznego nawadniania 15:41, 05 paź 2016

Do góry
Witam,
czyli szkoła jest taka, że trzeba zrobić aby dolewały do głowicy ale potrzeby takiej nie ma. Ja mam przygotowane wszystko na 3 sekcje ale jeżeli będe dokładać zraszaczy to przepływ nie wydoli. W związku z czym pierwszy raz zaprojektowałem tak aby zasięgi trochę się pokrywały i to było źle. Teraz poprawiam, aby wszystko się pokrywało tzn od głowicy do głowicy. Wygląd głowic mi nie przeszkadza. A co z zaworami jak mam 1"?

Poniżej projekt wg z zraszaczami, które jeją do głowic tylko problem polega na tym, ze w niektórych miejscach leją 4.

ponumerowałem zraszacze i tak podobierałem dysze:

Wydajność źródła to ok 3500l/h ciśnienie jest różne od ok 2.9 do 3,5 ale założyłem 3.
W cieniu - zacieniona 15:34, 05 paź 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie pozdrawiam
...dzisiaj wietrznie i mokro...szaro - buro...a wcześniej było tak ładnie...

"Dziczki" - dzikie pędy na różach 15:26, 05 paź 2016

Do góry
Przyginać do dołu. Przywiązywać jak tu

albo tu

"Niezdecydowana ogrodniczka" 14:53, 05 paź 2016

Do góry
Marzenko przywędrowałam do ciebie z Inki wątku i poprostu dech mi zaparło. Niesamowite....

Co to za hortensje?

Fantastyczne dodatki, biżuteria ogrodowa.
Coś wspaniałego.... idę pospacerować od początku i obejrzeć metamorfozę....
Lawendowy zawrót głowy 14:50, 05 paź 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Jolu a'propos rozmowy na wątku: Ogród pod lasem - pokażesz te ciachane wiosną berberysy? najlepiej zaraz po i teraz trudno mi uwierzyć, ze to tak efekt wow będzie

Teraz czytam co Ty piszesz ja nie pisałam o berberysach tylko o dereniach )))
Zoju to jest 21 wrzesień

Musze poszukać fotek

Sierpień
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:48, 05 paź 2016

Do góry
To część ogrodu, której chyba jeszcze nie pokazywałam. Mieści się tuż obok tarasu a patrząc od strony ogrodu jest za cyprysikiem nutkajskim... nieduża rabata i problematyczna bo zasłania ją ów wielki cyprysik, jest tam też stara studnia. Jeszcze rok temu nie mogłam na nią patrzeć ale dziś zdecydowanie ją lubię. Wzdłóż budynku posadziłam pęcherznicę bliżej cyprysika kilka host i w środku hortensja Limelight, za rok może lepiej będzie ją widać. I nareszcie nie patrzę na śmieciowisko i chwasty.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:39, 05 paź 2016

Do góry
Połowa wsadzona, jeszcze zostało 50 cebul...
Ogród Ani :) 14:21, 05 paź 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Wątek padł ofiarą ataku wirusa IMG

Co z tymi cebulami, sadzimy?

Jakies dezawjiu mam hihi prawie to samo napisałam u Ciebie )))
Mały ogród miejski 14:17, 05 paź 2016

Do góry
Krzesło stoi widze to dobrze bo jak sie img oglada to najlepiej na siedząco poczekaj z cebulami bo dzis to Ci palce odpadną raczej )))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies