Małgosiu, wsadzaj rozchodnik do ogrodu, jak ma korzenie, nic mu nie będzie
Moje listeczki też nie wyglądają za ciekawie
Nic to będziemy zatem rozmnażać rozchodniki wiosną, wtedy jest 100% przyjęć
Mam "jakiś" świerk srebrny. Nie znam nazwy, nic nie wiem o jego sile wzrostu. Młode przyrosty przez cały sezon odróżniają się jaśniejszą barwą i są rozczapierzone. Czy ktoś zna jego nazwę?
Iwonko, dzisiaj weszłam na dach garażu, żeby zrobić aktualne zdjęcia ogrodu, tuż przed jego rekultywacją
trawa do wymiany, i zmiany będą na rabatach
Ostrzegam.... teren nieciekawy po pracach ziemnych
2004
2016
2004
2016
Myślę, że za rok, na te rabaty, będzie się patrzyło przyjemniej
Kolo mojego przedszkolnego okna kwitnie pigwowiec, moze po tych kilku dniach zimna przyjdzie wiosna.
W sobote jak bylismy w termie w drodze z parkingu przechodzilismy obok pieknie bozonarodzeniowo ozdobionego sklepu. Mialam wielka ochote juz teraz udekorowac dom, by wiosna szybciej przyszla. No ale tak sie nie da w naturze wszystko ma swoje miejsce i nawet jak jej sie troche pomiesza to i tak wskoczy na swoje zwyczajne tory.
Figielko, dereń ładnie przyrasta ale w piasku czuje się źle, ta roślina zdecydowanie lubi żyzną glinę i inne próchniczne wilgotne gleby. Musisz też wiedzieć, że co 4 lata ścina się go do zera (dla odmłodzenia i pięknego wybarwiania się gałązek), więc przez okres przedwiośnia będzie całkiem "goło". Ja bym po całości nie dawała derenia a pomieszała go z cisami. Duży kawałek cisów, derenie (3-5 szt.) itd.
Wywołany dzisiejszym artykułem, biały kolor, w październikowym, zimnym i mokrym Kamiennym
Aster wrzosolistny forma płożąca Snow flurry.
Zdjęcia słabe, bo pada jak z cebra....jeszcze chwila i będzie biały dywan
tak sobie myślę nad przyszłymi nasadzeniami
przy płocie będą tuje szmaragd na całej długości 45-50 cm od murku co 60 cm
idąc od klona do huśtawki
chcialabym przed tujami może variegatusa przed nim hortki limlight jako obwódka ID
później myślałam o krzewuszkach
jedna bardziej w tyle - ta jasna 2 po bokach coś jakby trójkąt
no i jakby w tym trójkącie po drzewku kolumnowym
ale jeszcze nei wiem jakim
coś w tym stylu
na szybko bazgrane wybaczcie mój talent
a dalej jeszcze nie wiem
co myślicie>
Witam,
czyli szkoła jest taka, że trzeba zrobić aby dolewały do głowicy ale potrzeby takiej nie ma. Ja mam przygotowane wszystko na 3 sekcje ale jeżeli będe dokładać zraszaczy to przepływ nie wydoli. W związku z czym pierwszy raz zaprojektowałem tak aby zasięgi trochę się pokrywały i to było źle. Teraz poprawiam, aby wszystko się pokrywało tzn od głowicy do głowicy. Wygląd głowic mi nie przeszkadza. A co z zaworami jak mam 1"?
Poniżej projekt wg z zraszaczami, które jeją do głowic tylko problem polega na tym, ze w niektórych miejscach leją 4.
ponumerowałem zraszacze i tak podobierałem dysze:
Wydajność źródła to ok 3500l/h ciśnienie jest różne od ok 2.9 do 3,5 ale założyłem 3.
To część ogrodu, której chyba jeszcze nie pokazywałam. Mieści się tuż obok tarasu a patrząc od strony ogrodu jest za cyprysikiem nutkajskim... nieduża rabata i problematyczna bo zasłania ją ów wielki cyprysik, jest tam też stara studnia. Jeszcze rok temu nie mogłam na nią patrzeć ale dziś zdecydowanie ją lubię. Wzdłóż budynku posadziłam pęcherznicę bliżej cyprysika kilka host i w środku hortensja Limelight, za rok może lepiej będzie ją widać. I nareszcie nie patrzę na śmieciowisko i chwasty.