Elu, jak Ty masz pięknie, pooglądałam w zachwytach. Ten zakątek jest magiczny. Moje penstemony, te o które pytałam co im może dolegać, też cierpiały z powodu mrówek. Tych mnoży się u mnie wszędzie na potęgę. Olivia już za moment da pokaz
Masz śliczną kolekcję host!
Ela, tak, sianie i pozniejsze oczekiwianie, to sama radosc i podekscytowanie, to tuptanie do- bo moze, a noz juz cos wyszlo, to myslenie przed zasnieciem, bo byc moze juz jutro...To radosc w tworzeniu wlasnego swiata. To nowe zycie ktoremu dalismy tchnienie.
Jarzmianek odmian jest sporo, co jedna to piekniejsza. Osobiscie najbardziej lubie biale, tak jak juz pisalam, aczkolwiek, ostatnio, kupilam...Star of Beauty Nie moglam sie jej oprzec a innych nie bylo, musialam cos kupic
Elus, temat bawarskiej zimy wielokrotnie pokazywalam. Mieszkam pod Alpami wiec i klimat gorski, ale w tym roku dopiero wiosna mielismy trzy dni, a raczej noce -10. Reszta zimy byla nad wyraz lagodna( porownujac do poprzednich)
Lotos przezyl pod lodem
Z opowiesci zaprzyjaznionego botanika, dowiedzialam sie, ze lotosy rosly u nas bez problemow. 10.000 lat temu.
Wiec moze przetre sciezki z zaproszeniem ich ponownie?
Elu, czy możesz pokazać jeszcze swoje suche oczka?
Jesteśmy na etapie dziury, wyłożyliśmy geomembraną, będziemy sypać kamienie i tak się zastanawiam nad roślinami w kastrach Kusi mnie, żeby zrobić takie mini oczka w kastrach
Aneta bardzo ładnie. Zaskoczyła mnie ta kostka szeroka. Może i ja tak zrobię w przyszłym roku albo jesienią. Wywalę granitowa przez którą mam wiele dodatkowej pracy.
Wgryza się trawnik w kostkę i zwir
U mnie nie przezimowały szałwię,
Nie mam zimujących. Irysów mam kilka.
Ale te co mam to też cieszą.
Syberyjski u mnie już sporą kępę zbudował i fajnie. niech kwitnie
Nie miałam do tej pory takiego doświadczenia ogrodniczego,żeby drzewa mi padały przez jakieś szkodniki. takie jak ten karczownik.Ech
nie miałam czasu ostatnio ale jutro poszukam tych kostek. Może będę wiedzieć w ogrodniczym ?
Szkoda Elu i twoich drzewek.
Dzięki za cenne rady co do rododendrona
Tak zrobię.Tylko muszę kupić to wszystko.
Pod reglami wejście prawie do wszystkich dolin w Tatrach. Często kiedyś bywałam w Zakopanem. Kiedyś wybrałam się z Mają na 2 tygodnie i zwiedziłam dużo nawet weszlysmy na Kasprowy. Bardzo mi się podoba Dolina Białego potoku.Teraz bym już nie weszła też ze względu na nogi. Tylko po płaskim.
Dorotko pięknie wyglądasz nie wtajemniczony nie powiedziałby że masz takie problemy ze zdrowiem.
Najważniejszy jest silna wola i ochota do życia.
Powojnik piękny.. jaka szkoda, że u mnie magnolia, powojnik Montana nie mogą specjalnie rosnąć.