Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Moja codzienność - ogród Oli 15:34, 12 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Ja rozumiem, że ty też włożyłaś swoje 5 groszy w projekt i miałaś jakiś swój pomysł ale zmiana jednej rabaty to nie wymyślenie całego ogrodu. Oczywiście doceniam ogrom włożonej pracy.
Zauważyłam jedną prawidłowość, że jakoś tak nie chętnie się ludzie przyznają że to nie oni wymyślili. Niektóre wątki są tak prowadzone, ze ciężko się połapać że był profesjonalny projekt.
Fajnie, pochwały zbierać tylko na siebie :/

Juzia napisał(a)

Mieć projekt to jeszcze nie znaczy mieć piękny ogród.
Nie jedna rabata została zmieniona tylko cały tył ogrodu.
Pochwały się zbiera za włożoną pracę i umiejętność pielęgnowania ogrodu. Za swoje pomysły trochę też....ale nigdy do końca nie są to pomysły "swoje"
Myślę, że Danusia zna swoją wartość i czuje się doceniona. Chyba nie trzeba codziennie chwalić jej projektów

Tak se musiałam Wybacz Olu

Juzia doskonale wszystko podsumowała dzięki kochana

Filemon radzę przeczytać wątek od początku a wszystko będzie jasne. Na początek cofnij się kilka stron wrzuciłam kawałek projektu (tyły ogrodu) i porównaj sobie ze stanem obecnym
Pamiętaj, że wciąż czekam na zdjęcia Twojego ogrodu
Moja codzienność - ogród Oli 15:33, 12 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Pochwały się zbiera za włożoną pracę i umiejętność pielęgnowania ogrodu. Za swoje pomysły trochę też....ale nigdy do końca nie są to pomysły "swoje"
Myślę, że Danusia zna swoją wartość i czuje się doceniona. Chyba nie trzeba codziennie chwalić jej projektów

projekt jest najważniejszy nie oszukujmy się bez projektu w dodatku dobrego to jak się nie znasz to się możesz w tyłek klepnąć.
Moja codzienność - ogród Oli 15:18, 12 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Ja rozumiem, że ty też włożyłaś swoje 5 groszy w projekt i miałaś jakiś swój pomysł ale zmiana jednej rabaty to nie wymyślenie całego ogrodu. Oczywiście doceniam ogrom włożonej pracy.
Zauważyłam jedną prawidłowość, że jakoś tak nie chętnie się ludzie przyznają że to nie oni wymyślili. Niektóre wątki są tak prowadzone, ze ciężko się połapać że był profesjonalny projekt.

Moja codzienność - ogród Oli 15:10, 12 paź 2015

Do góry
5 groszy w projekt

Watki prowadzone by nikt sie nie zorentowal ze byl projekt

Zbierac pochwały tylko dla siebie

Pomyliłas watki u Oli nigdy nic takiego nigdy nie mialo miejsca
Moja codzienność - ogród Oli 15:04, 12 paź 2015

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:33, 12 paź 2015

Do góry
Blackstork, no i masz gotowy projekt, tylko sadzić
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:04, 11 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zapewniam , ze nic tam nie znajdziesz od kwietnia tak naprawde ogrod robiłam, wczesniej kostka , ziemia

Jestes chyba swiadoma, ze nie tylko ja znam dokladnie Twoj ogrod bo jest imponujacy .

Sesje macie swietna

Mnie akurat ten etap też bardzo interesuje☺, to najbardziej imponujące, jak spośród kamieni i chwastów wyłania się z czasem piękny ogród.

Mój ogród jest dość rozpoznawalny, chyba za sprawą sumaka. Jest inny od wielu tutaj.
Często się zastanawiam, jak mógłby wyglądać mój ogród, gdybym zdecydowała się na pierwszy , dość śmiały, jak na tamte realia projekt domu, który miał być zbudowany na betonowych palach , bezpośrednio nad wodą, gdyż wówczas działka wyglądała zupełnie inaczej. Tam gdzie teraz jest dolny ogród wszędzie była woda i bagno. Staw miał być kąpielowy. Wystraszyły nas koszty i brak fachowców na coś tak nowatorskiego u nas. A ja i tak już miałam inny , niż architekt domu pomysł na ogród i trudno mnie było odwieść od tej drogi. I jest dom, jaki jest, nie do końca jestem z niego zadowolona, no ale ogród stworzony od zera wpisał się z czasem w to otoczenie i dzisiaj trudno uwierzyć, że nie był tu od zawsze☺.

Moja codzienność - ogród Oli 19:51, 11 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Tutaj głównie Danusi nalezy się podziękowanie za piękny projekt

jaki projekt? a to wszytskie rabaty Danusia projektowała?
Moja codzienność - ogród Oli 15:55, 11 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Tyły to akurat Ola sama 'zaprojektowała', bo w projekcie Danusi miało być stare oczko...
Moja codzienność - ogród Oli 12:37, 11 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)

zgadzam się...
Moja codzienność - ogród Oli 11:42, 11 paź 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Ja tam Ci na przykład nie zazdroszczę.

Olu.
W naszych ogrodach dobiega końca czas wegetacji dlatego mogę sobie już pozwolić na małe podsumowanie sezonu. Umieszczam Cię pośród kilku koleżanek z forum na podium i wręczam Ci e-dyplom w kategorii: ,,Największa metamorfoza ogrodu 2015".
Gratuluję Ci, że w tak krótkim czasie dokonałaś tak wielu pozytywnie ocenianych metamorfoz.
Twoje podejście do ogrodu i do ogrodnictwa niech będzie dobrym przykładem dla innych adeptów tej sztuki.
Jeżeli komuś brakuje motywacji do zmian, to niech prześledzi uważnie wątek Oli.
Pozdrawiam.

W cieniu drzew- ogród w Ożarowie Mazowieckim 11:39, 11 paź 2015

Do góry
Przybieglam tu widząc tytuł
Ożarów to można powiedzieć ze moja rodzinna miejscowość bo mieszkałam tam kiedyś jako dziecko, z rodzicami
Widzę ze projekt Juz jest, pokazesz jskies zdjęcia działki ?
Malutki pod lasem 18:19, 10 paź 2015

Do góry
Agnieszka - fajnie, że z niebieskim motylkiem wszytko ok
Ewa, Marta - podeślę na prv namiary na sprzedawcę
Olga - dziękuję bardzo za gratki i kwiatuszka
Monika - ja już nie wiem, większość roślin zadołowałam, rozchodniki wsadziłam, mam zamiar jeszcze te cisy wsadzić.
Ola - wiata, to mój projekt, ale robili panowie od dachów Ja właśnie zrezygnowałam z garażu, bo stwierdziłam, że i tak nikt nie będzie do niego wjeżdżał Namiary na sprzedawcę podeśle na priv.
I znowu od początku... 07:56, 09 paź 2015

Do góry
eluniak napisał(a)

Poprawiony narazi częściowy projekt :

1. Hortensje ( białe ) nad odmiana myślę jeszcze
2. Trawa hakonechloa
3. Kule z bukszpanu
4. Hosty posadzę pod czereśnie a żurawki purpurowe oddam dla mamy
5. Oczko wodne białe lilie
6. Czereśnia zostaje niestety nie wygrałam z M ale będę ja cięła w kulę

Na razie tylko tyle ale wymyśliłam nad resztą intensywnie pracuje.

Trzeba wyrzucić oczko wodne, nie pasuje na tej rabacie. Wygląda co najmniej dziwnie, przytłacza, jaki sens oczka na skarpie???

Linia zewnętrzna murku jest falista i roślinność powinna gobelinem wylewać się z tej rabaty, trzy kulki posadzone niezbyt trafnie nie załatwią sprawy, tutaj trzeba dużo roślin małych, również zwisających ale posadzonych wachlarzem.

Roślinność dopasuj do charaktery tego terenu.

Normalnie ręce opadają. 13:37, 08 paź 2015

Do góry
Witam wszystkich serdecznie. Od niedawna jestem aktywna na forum. Oczywiscie odwiedzałam ta kopalnie wiedzy od dawna. Moim problemem jest skarpa a mianowicie problem co na niej posadzić. Zrobiłam już wstępne przemyślenia, ale nie wiem co dalej może ktoś pomoże.
Maty przeciw chwastowej już nie ma zdjęłam ją.

A to projekt

2. Trawa hakonechloa
3. Kule z bukszpanu

Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 12:17, 07 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska jesteś WIELKA!
podoba mi się ...rozpelnice ida na tył tylko raczej po rogach, wrzosy bardziej na przód....berberysy przed tawuły....a na front żurawki, doszczepię na wiosnę więcej... tylko musze pomyśleć jak wypełnić przestrzenie miedzy tulipanami, nie chciałabym wprowadzać kolejnych gatunków...i jednak formalny ogród bardziej mi odpowiada...choć Twój projekt jest kolorowy...
a moje zestawienie pkt 2 bardzo jest wadliwe....czy do przeżycia...czymś musze wypełnić przestrzenie miedzy cebulami. A w szkółce nie było fajnych hostów....
Rabate obsypię raczej żwirkiem białym, którym tez będzie obsypane drzewko w części miedzy chodnikiem a podjazdem
Mały ogród Kasi 12:33, 06 paź 2015

Do góry
Ale pięknie narysowałaś Mus wcielić projekt jak najszybciej w życie
U Agi - czyli słońce i piach 11:12, 06 paź 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

A to nie jest nachyłek Agnieszko
Pracowita z Ciebie dziewczyna. Przy dwójce małych dzieci, choroby, niewykończony dom i zakładanie ogrodu i dajesz radę.
Truskawki fajną niespodziankę sprawiły, dzieciaczki mają świeże witaminki jesienią.
Z chorób też powoli wyrosną, najgorszy okres kiedy zaczynają chodzić do przedszkola i zarażają się od innych w grupie.
A z ogrodem się nie spiesz. Tak jak pisze Waldek, najważniejsze to przygotować glębę, a później pójdzie jak z płatka. Zima na spokojnie zrób sobie projekt całości, a od wiosny siej trawę i powoli po jednej rabatce obsadzaj. Roślinkami mogę Cię wesprzeć.
Pozdrawiam

dziękuję za miłe słowa!
Mam nadzieję że choroby coraz rzadziej będą nas nękały
A z ogrodem mam nadzieję, że powoli będzie się ruszało do przodu!
Najpierw to obornik muszę skombinować
I znowu od początku... 12:17, 05 paź 2015

Do góry

Poprawiony narazi częściowy projekt :

2. Trawa hakonechloa
3. Kule z bukszpanu

Na razie tylko tyle ale wymyśliłam nad resztą intensywnie pracuje.
I znowu od początku... 11:31, 05 paź 2015

Do góry
Wystawa jest wschodnia ale potem o zachodzie tez trochę słoneczka jest . Projekt zrobię inaczej w Power poincie tylko muszę zrobić zdjęcie skarpy po demolce : )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies