Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 15:34, 12 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
Ja rozumiem, że ty też włożyłaś swoje 5 groszy w projekt i miałaś jakiś swój pomysł ale zmiana jednej rabaty to nie wymyślenie całego ogrodu. Oczywiście doceniam ogrom włożonej pracy.
Zauważyłam jedną prawidłowość, że jakoś tak nie chętnie się ludzie przyznają że to nie oni wymyślili. Niektóre wątki są tak prowadzone, ze ciężko się połapać że był profesjonalny projekt.
Fajnie, pochwały zbierać tylko na siebie :/

Juzia napisał(a)

Mieć projekt to jeszcze nie znaczy mieć piękny ogród.
Nie jedna rabata została zmieniona tylko cały tył ogrodu.
Pochwały się zbiera za włożoną pracę i umiejętność pielęgnowania ogrodu. Za swoje pomysły trochę też....ale nigdy do końca nie są to pomysły "swoje"
Myślę, że Danusia zna swoją wartość i czuje się doceniona. Chyba nie trzeba codziennie chwalić jej projektów

Tak se musiałam Wybacz Olu

Juzia doskonale wszystko podsumowała dzięki kochana

Filemon radzę przeczytać wątek od początku a wszystko będzie jasne. Na początek cofnij się kilka stron wrzuciłam kawałek projektu (tyły ogrodu) i porównaj sobie ze stanem obecnym
Pamiętaj, że wciąż czekam na zdjęcia Twojego ogrodu
leon60 15:37, 12 paź 2015

bdan napisał(a)
Ola cudnie masz bez względu na ilość włożonych groszy . Super, że z nami dzielisz się ogrodem i możemy tak bez wydawania kasy się inspirować.
Dzięki

Mam pytanie czy masz u siebie posadzone graby, wydaje mi się, że tak?
Jak masz zamiar je prowadzić, gdybyś była miła i wrzuciła zdjęcie to będę wdzięczna.

Danusiu dziękuję
Graby mam przy podjeździe sadzone zeszłej jesieni, jeden wymieniony wiosną bo nie odbił.. planuję ciąć w prostopadłościany
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=1019
leon60 15:40, 12 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
projekt jest najważniejszy nie oszukujmy się bez projektu w dodatku dobrego to jak się nie znasz to się możesz w tyłek klepnąć.

Owszem projekt to podstawa ale są na forum przykłady gdzie bez projektu powstały ogrody jak marzenie
Front mam według projektu ale tyły już po swojemu
Filemon24 15:43, 12 paź 2015

Na razie nie zakładam nowego wątku w dodatku na zimę mi się nie opłaca, Mój ogród młody tworzony przeze mnie od 2014 także na efekty czekam
leon60 15:44, 12 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
Na razie nie zakładam nowego wątku w dodatku na zimę mi się nie opłaca, Mój ogród młody tworzony przeze mnie od 2014 także na efekty czekam

mój też od 2014
możesz coś wrzucić nawet u mnie
lojalna_ 15:45, 12 paź 2015

A ja zalozyłam ogrod w 2015 i efekty juz mam moze wiecej sie ucz od takich osob jak Ola
Juzia 15:45, 12 paź 2015

"projekt jest najważniejszy nie oszukujmy się bez projektu w dodatku dobrego to jak się nie znasz to się możesz w tyłek klepnąć. "

To się klepię!
I połowa forum ze mną.
Ale nie o to tu chodzi.

Tu chodzi o FUN z robienia ogrodu, a nie o efekt końcowy "do pokazania ludziom".

violinek 16:07, 12 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
Ja rozumiem, że ty też włożyłaś swoje 5 groszy w projekt i miałaś jakiś swój pomysł ale zmiana jednej rabaty to nie wymyślenie całego ogrodu. Oczywiście doceniam ogrom włożonej pracy.
Zauważyłam jedną prawidłowość, że jakoś tak nie chętnie się ludzie przyznają że to nie oni wymyślili. Niektóre wątki są tak prowadzone, ze ciężko się połapać że był profesjonalny projekt.
Fajnie, pochwały zbierać tylko na siebie :/

Czytam te slowa z ogromnym zdumieniem ! ...projekt ogrodu to baza , jego fundament ...Ci , ktorzy zamawiaja projekt a nastepnie firme , ktora ogrod zalozy i bedzie go pielegnowac to czesto mniejszosc .
W tym ogrodzie Filemonie nijak Twoj wywod mi nie pasuje : projekt posluzyl jako drogowskaz do prac i nasadzen ...szkoda , ze nie docenilas ogromnej i ciezkiej pracy wlascicieli .
Na przyszlosc dedykuje Ci cytat : Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego w słowa.
J. Tuwim
Pozdrawiam V.
nawigatorka 16:19, 12 paź 2015

A ja sie zastanawiam co tu taki ruch,co Olka pieknego posadzila albo co jej M wybudowal,a tu nie tyle dziwi mnie snieg co duskusja,ktora juz niedawno tu czytalam... zastanawiajace.

Mysle Olu,ze jestes na tyle dojrzala,ze wiesz nawet bez naszych opini,komu "laur" za wyglad Twojego ogrodu sie nalezy jakby ktos mial watpliwosc-Leonom oczywiscie
Konieczki 16:34, 12 paź 2015

Olu sorrki ze dołożyłam swoje nieszczęsne 5groszy do tej dyskusji.
Masz przepiękny ogód, który nas wszystkich powalił na kolana. I to nie tylko zasluga projektu. Bo ogrom prac jaki wykonaliście począwszy od elewacji, ścieżce, ściance wodnej, altanie, ogrodzeniu a przy tym ogrodzie jest POWALAJĄCY . Można mieć super projekt (hahah ja taki mam) i co... tu wsadziłam co mi ktoś dał, tu bo to od mamy pamiątka, tu bo teść przyniósł...mam wielki bajzlownik do totalnej przeróbki...
Olu Wy nie tylko macie przepiękny ogród, ale wszystko spinacie w jedną przepiękną całość (a robiąc to na istniejącym domu to nielada wyczyn.
Wnętrza to też perełki - czytając wątek można troszkę ujrzeć...
Pozdrawiam i przepraszam
Aśka