Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

lojalna_ 21:36, 11 paź 2015

Zapewniam , ze nic tam nie znajdziesz od kwietnia tak naprawde ogrod robiłam, wczesniej kostka , ziemia

Jestes chyba swiadoma, ze nie tylko ja znam dokladnie Twoj ogrod bo jest imponujacy .

Sesje macie swietna
Enya73 21:50, 11 paź 2015

KasiaW76 napisał(a)
Anita kolejne zdjęcie w tym samym miejscu już jak będzie trawa...

Koniecznie, wiosna będzie nasza☺. Może do następnej fotki trochę będzie mnie mniej tu i tam☺, to będzie z czym porównać☺
siakowa 21:56, 11 paź 2015

Juz postanowienia noworoczne ? ja wiem ze snieg i tak dalej..
Enya73 22:04, 11 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Zapewniam , ze nic tam nie znajdziesz od kwietnia tak naprawde ogrod robiłam, wczesniej kostka , ziemia

Jestes chyba swiadoma, ze nie tylko ja znam dokladnie Twoj ogrod bo jest imponujacy .

Sesje macie swietna

Mnie akurat ten etap też bardzo interesuje☺, to najbardziej imponujące, jak spośród kamieni i chwastów wyłania się z czasem piękny ogród.

Mój ogród jest dość rozpoznawalny, chyba za sprawą sumaka. Jest inny od wielu tutaj.
Często się zastanawiam, jak mógłby wyglądać mój ogród, gdybym zdecydowała się na pierwszy , dość śmiały, jak na tamte realia projekt domu, który miał być zbudowany na betonowych palach , bezpośrednio nad wodą, gdyż wówczas działka wyglądała zupełnie inaczej. Tam gdzie teraz jest dolny ogród wszędzie była woda i bagno. Staw miał być kąpielowy. Wystraszyły nas koszty i brak fachowców na coś tak nowatorskiego u nas. A ja i tak już miałam inny , niż architekt domu pomysł na ogród i trudno mnie było odwieść od tej drogi. I jest dom, jaki jest, nie do końca jestem z niego zadowolona, no ale ogród stworzony od zera wpisał się z czasem w to otoczenie i dzisiaj trudno uwierzyć, że nie był tu od zawsze☺.

Enya73 22:06, 11 paź 2015

siakowa napisał(a)
Juz postanowienia noworoczne ? ja wiem ze snieg i tak dalej..

Ja mam taką tabliczkę nad lustrem, "od jutra się odchudzam " i tak sobie ccodziennie powtarzam, że to dopiero od jutra, to mam czas☺
lojalna_ 22:14, 11 paź 2015

Anita zas jestem , ogladałam foty od poczatku wiem ile zrobiliscie z tej kałuzy, bajorka, efekty spektakularne , zwatpiłam jak musiałas brzozy z powodu sasiadkowego basenu usunac .....podziwiam ja bym chyba sie nie zdecydowała.
Napisałas niedawno, ze gdybys teraz robiła ogrod to raczej nowoczesny tak jak zaprojektowałas znajomym. Ja Ci powiem ...moda na nowoczesnosc mija o Twoj ogrod jego forma sa ponadczasowe ... A w dodatkunietuzinkowe i juz tak pieknie rozrosniete Anita zdrowka radosci z zycia i malych zakupow ogrodowych
Enya73 22:43, 11 paź 2015

To dlatego, że ja lubię zmiany, głowę mam pełną pomysłów i fascynują mnie inne klimaty. Choć faktycznie nowoczesny dom i ogród pasowałby do mnie, jak kwiat do kożucha.
Cieszę się, że mogę się realizować, próbować rozwiązań , na które u mnie miejsca już nie ma .

pozdrawiam i idę świętować nasze zwycięstwo nad rudowłosymi☺
siakowa 22:46, 11 paź 2015

Enya73 napisał(a)

Ja mam taką tabliczkę nad lustrem, "od jutra się odchudzam " i tak sobie ccodziennie powtarzam, że to dopiero od jutra, to mam czas☺

Tak slowo JUTRO ma czarodxiejską moc
lindsay80 22:48, 11 paź 2015

Enya73 napisał(a)

Tyle słońca w całym mieście Ale dziś mimo słoneczka, zimny wiatr. Zdjęcia natomiast pełne ciepłych kolorów

Takie kolorki za oknem to na pewno niezły zastrzyk energii na cały dzien.
Niesamowita ta Twoja jesień w ogrodzie!
KasiaW76 22:51, 11 paź 2015

Enya73 napisał(a)

Koniecznie, wiosna będzie nasza☺. Może do następnej fotki trochę będzie mnie mniej tu i tam☺, to będzie z czym porównać☺

Anita juz 3 lata sobie obiecuje, że będzie mnie mniej i cisza do tego słowa, że od jutra prawie codziennie sobie mowie. Ograniczyła juz słodycze ale to i tak za mało. Nocne podjadanie jest moja zguba. Nie tracę jednak nadziei, że znowu zobaczę na wadze 70 kg